چاپ کردن این صفحه

رئيس اتاق بازرگاني فارس :

تحريم و کرونا عامل مشکلات اقتصادي نيست منتخب سردبیر

توسط زهرا جعفري/ روزنامه نگار 29 مهر 1399 592 0
رئيس اتاق بازرگاني فارس با بيان اينکه متاسفانه سازمان توسعه تجارت حامي صادر کنندگان نيست، گفت: رئيس بانک مرکزي براي تنظيم بازار ارز کشور مسئوليت اين مجموعه را بر عهده گرفته است اما چون موفق نبوده شروع به فرافکني کرده که صادرکنندگان ما 27 ميليارد دلار ارز را به کشور برنگردانده اند.


جمال رازقي افزود: اتاق بازگاني بارها و بارها در اين باره نامه نوشته اما آنها در مصاحبه هاي تلويزيوني، نزد مردمي که دارو هم به درستي به دستشان نميرسد و در معيشت خود دچار مشکل شده اند، اعلام ميکنند که صادر کننده ارز را برده و برنگردانده و اين چنين وجهه ي صادر کنندگان مملکت را زير سوال ميبرند و متاسفانه سازمان توسعه تجارت هم با آنها همراهي ميکند.
رئيس اتاق بازرگاني فارس با بيان اينکه از اين 27 ميليارد دلار، 10 ميليارد دلار مربوط به وزارت نفت و تنها 5 هزار ميليارد تومان آن مربوط به فعالان عرصه بازرگاني و تجارت بوده است، خاطرنشان کرد: اين 5 هزار ميليارد تومان مربوط به زمانيست که صادرات ريالي به عراق و افغانستان بلامانع بوده و صادر کنندگان هم اجازه ورود موقت کالا داشته اند.
رازقي با بيان اينکه روزي که قرار شد الزاما ارز برگردد، قيمت واقعي کالاها با قيمت اظهارنامه گمرکي تفاوت داشت، گفت: حال سوال ما از آقاي رئيس کل بانک مرکزي اين است که آيا ارزش داشت در سالي که کشور تحت شديدترين تحريمهاي تاريخ قرار دارد و 40 درصد صادرات غيرنفتي کشور افت پيدا کرده اينگونه با صادر کننده برخورد شود.
وي افزود: امسال صادرکنندگان ما با خواهش و تمناي اتاق براي روز ملي صادرات ثبت نام کرده اند زيرا آنها را خائن به اقتصاد کشور خطاب مي کنند اين در حالي است که نميدانيم که چه سرمايه هاي بزرگي طي ماههاي گذشته از دست داده ايم.
او ابطال کارتها، معرفي به قوه قضاييه و... از ديگر مواردي عنوان کرد که طي ماههاي گذشته متوجه صادرکنندگان شد و عنوان کرد: خوشبختانه در فارس به واسطه حمايت بسيار خوب استاندار اجازه داده نشد که هيچ صادر کننده اي پايش به مراکز قضايي و انتظامي باز شود اما در مابقي استانها مواردي گزارش شد.
تحريم و کرونا عامل مشکلات اقتصادي نيست
رئيس اتاق بازرگاني فارس با بيان اينکه نبايد مشکلات اقتصاد کشور را بر گردن تحريم و کرونا انداخت، غلط بودن ريل گذاري اقتصاد را عامل اصلي مشکلات کنوني دانست و گفت: به فرض اينکه دو سه ميليارد دلار کالا هم رفته و پولش برنگشته بود، آيا ارزش داشت در سال جهش توليد عرصه را بر صادر کننده تنگ کنند؟ تاريخ در باره اين موضوع قضاوت خواهد کرد.
رازقي ضمن تبريک روز ملي صادرات، گفت: دست تک تک صادر کننده ها حتي کساني که موقق شدند 10 و 100 و 1000 دلار کالا در اين شرايط سخت صادر کنند، به گرمي ميفشاريم.
او همچنين به برگزاري شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي در سطح ملي اشاره و عنوان کرد: پس از مدتها ظاهرا رئيس کل بانک مرکزي متوجه شده مسيري که ميرود غلط است و پيشنهاداتي از سوي اتاق ارائه شده که احتمالا مصوب خواهد شد.
رئيس اتاق بازرگاني فارس، يکي از پيشنهادات 10 گانه اتاق بازرگاني ايران را لغو بسته سياستهاي ارزي سال 99 براي اثبات ناکارآمدي سياستهاي سالهاي 97 تا 99 در راستاي رفع محدوديتهاي فعلي صادر کنندگان و امکان ايجاد تنوع در روشهاي ايجاد تعهدات عنوان کرد.
اختيارات را استاني کنيد
معاون امور اقتصادي استانداري فارس گفت: به نظر ميرسد برخي از مديران روحيه جهادي براي حل مشکلات صادراتي ندارند و اين امر موجب شده تا بسياري از واحدهاي خوب صادراتي کشور در بلاتکليفي قرار گيرند.
ظفر افشون سه شنبه 29 مهر در نشست خبري که به مناسبت روز ملي صادرات برگزار شد، با بيان اينکه اگر مردم خواهان تحقق شعار استقلال ،آزادي وجمهوري اسلامي هستند، راهي جز تحمل بعضي از فشارها و مباحث مرتبط با آن را ندارند، گفت: تحقق اين شعار بنيادي، منوط به مقاومت و ايستادگي است، زيرا دنيا در راستاي جلوگيري از تحقق اين شعار فشارهاي غيرقابل تحملي را به نظام و مردم وارد کرده است.
او با بيان اينکه نظام جمهوري اسلامي ايران در مسير همکاري بين المللي توافقي با دنيا در قالب برجام امضا کرد، افزود: برنامه برجام در سايه يک سياست مدبرانه به نتيجه رسيد اما آمريکا وقتي ديد در جنگ ديپلماسي بازنده است، يک جانبه اين توافق را نقض و از آن خارج شد در واقع هدف آنها فشار مضاعف بر نظام بود و در اين راستا حتي بسياري از شرکتها و شخصيتها را تحريم کرد.
معاون امور اقتصادي استانداري فارس ادامه داد: دنيا هم در بحث برجام تسليم اين يک جانبه گرايي آمريکا شد و بسياري از کشوها تحت فشار آمريکا ارتباط خود را با ما قطع کردند و ما را در حالت تقابل ورويارويي قرار دادند.
افشون با بيان اينکه براي برون رفت از اين فضا نيازمند تدبير هستيم، گفت: شايد ميشد بعضي از مسائل و جريانها را بهتر مديريت کرد اما واقعيت وجود يک فشار فزاينده بر نظام و حاکميت است.
او در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه کشور در يک جنگ تمام عيار اقتصادي قرار گرفته است، گفت: صداي گلوله ها را نمي شنويم اما شهيدان اقتصادي زيادي داريم.
معاون امور اقتصادي استانداري فارس تاکيد کرد: امروز راهبر د ما بايد در حوزه توسعه صادرات باشد و در اين راستا سفارت خانه ها و ديپلماسي کشورمان در تمام کشورهاي دنيا در راستاي توسعه صادرات قرار گيرد.
افشون تاکيد کرد: سفارت خانه هاي ايران در کشورهاي مختلف بايد در کنار تعاملات سازنده و کارکردهاي ديپلماسي بخش قابل توجهي از رويکرد خود را معطوف به توسعه صادرات نموده و زمينه استفاده از قابليتهاي صادراتي را فراهم کنند.
او موتور محرک توليد کيفي را صادرات هر کشور دانست و گفت: بايد با تمام وجود در خدمت صادرات باشيم تا واحدهاي راکد و نيمه راکد را به حرکت در آوريم.
معاون امور اقتصادي استانداري فارس همچنين تاکيد کرد: بانک مرکزي تکليف را مشخص و اختيار را به استانها واگذار کند، چون امروز استانها در تصميم گيري ناتوان هستند.
فارس به باشگاه شمش وآلومينيوم پيوست
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس از صدور 1100 کارت بازرگاني در استان خبر داد وگفت:ازاين تعداد 560 کارت فعال شده است که از اين ميزان 220 مورد مربوط به توليد و مابقي غير توليدي است.
حميدرضا ايزدي که به مناسبت روز ملي صادرات سخن مي گفت ،افزود ؛فارس استاني سرآمد در صادرات محصولات غير نفتي محسوب مي شود.
او ادامه داد: مشکلات مختلفي در حوزه بازرگاني وجود دارد و سعي شده با برگزاري جلساتي، زمينه برطرف شدن مشکلات از طريق مجاري قانوني و در استان پيگيري شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس همچنين با اشاره به فعال شدن شوراي ساماندهي مبادلات مرزي در استان، خاطرنشان کرد: تلاش کرده ايم تا مشکلات شهرستانها از اين طريق رفع شوند.
او از افزايش 15 درصدي صادرات فارس طي سال گذشته خبر داد و گفت: کشورهاي حوزه خليج فارس ميتوانند بازارهاي خوبي براي توليدکنندگان فارس باشند و توليدکنندگان اين استان نيز محصولاتي توليد مي کنند که داراي بالاترين کيفيت هستند.
ايزدي همچنين گفت: پايانه صادراتي فارس در منطقه ويژه اقتصادي با 22 هکتار مساحت توسط بخش خصوصي و با 25 درصد پيشرفت فيزيکي در حال ساخت است که اگر در بحث منابع مالي حمايت شود، به زودي کارگو صادراتي فارس راهاندازي خواهد شد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس اعلام کرد که فارس به باشگاه شمش وآلومينيوم از کشور پيوسته واز استان اين کالاي استراتژيک به ساير کشورها صادر ميشود.
در جنگ اقتصادي مهمترين بخشي که هدف گرفته شده صادرات است
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي استان فارس، مخالفت دفاتر و نمايندگي هاي شرکتهاي هواپيمايي را يکي از دلايل موثر عدم راه اندازي کارگو در اين استان دانست.
خسرو فروغان ، گفت: کارگو تنها يکي از مشکلات بحث صادرات استان فارس محسوب ميشود که عليرغم تلاشهاي اتاق بازرگاني به دليل مخالفت دفاتر و شرکتهاي هواپيمايي و نبود اعتماد و ارائه نشدن تضمين از سوي صادر کنندگان اين مهم تاكنون محقق نشده است.
فروغان در ادامه با بيان اينکه در جنگ اقتصادي مهمترين بخشي که هدف گرفته شده صادرات است تا ارز وارد کشور نشود، ادامه داد: در اين جنگ اقتصادي، يک تاجر، توليد کننده و صادر کننده، هم از روبرو هم از پشت سر دچار آسيب شده است.
عضو هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني فارس افزود: بخشنامه ها و مصوبات که به اسم تسريع صادرات و جلوگيري از خروج ارز از کشور اجرا ميشود، ضربه هاي زيادي به صادر کنندگان وارد کرده که لطمه آن در برخي موارد بيش از دشمنان در جنگ اقتصادي است.
فروغان افزود: شهداي اقتصادي ناشناخته هستند و گمنام دفن ميشوند. وقتي بازرگاني 50 سال صادرات داشته و امروز همه چيز او از دست رفته اين شخص در جنگ اقتصادي به شهادت رسيده اما ناشناخته و گمنام است.
او با بيان اينکه مجروحان جنگ اقتصادي فارس با حمايت تيم ارشد اقتصادي استان، مورد حمايت گرفته تا مرهمي بر زخمهاشان بگذاريم، گفت: اما هنوز مشکلات زيادي در تصميم گيريها داريم.
فروغان مدعي شد حتي کشورهايي که زماني ايران به آنها کمکهاي بسياري کرده است، اکنون تعرفه هاي واردات را براي کالاهاي ايراني افزايش داده و به نسبت همين تعرفه را براي کالاهاي ساير کشورها کاهش داده اند.
رئيس کميسيون صادرات اتاق بازرگاني استان فارس خاطرنشان کرد: کشورهاي عمان و امارات نيز به بهانه هاي مختلف نظير عدم استاندارد کالا، براي کالاهاي ايراني محدوديتهاي فراواني ايجاد کرده دییاند.

شماره روزنامه:7036
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)
آخرین ویرایش در چهارشنبه, 30 مهر 1399