چاپ کردن این صفحه

گره گشایی از ترافیک، با حضور دوباره همیاران مهربان ترافیک   منتخب سردبیر

توسط پریسا گلریزخاتمی 17 اسفند 1400 382 0
امروزه جملاتی چون «باید در این زمینه فرهنگ­ سازی شود»، را بارها شنیده و می شنویم جملاتی با این مضمون که شاید تنها در قالب یک شعار فرو رفته اند و افراد تنها برای رفع مسئولیت و یا وظیفه خود، آن را بر زبان جاری می­ کنند. اما کمتر نهاد و مسئولی است که بهفکر یادگیری مردم باشد و فرهنگ سازی را آموزش دهد. این در حالی است که فرهنگ ارزشی و مطلوب به عنوان بن مایه اجتماع و هدف والای رفتارهای انسانی، نماد انسانیت است.

فرهنگ سازی به این معناست که ارزش ها، هنجارها و باورهای فرهنگی که در جامعه نسبت به آنها توجه کمتری شده است را دوباره برایافراد یادآوری کنیم؛ چرا که فرهنگ، مفهومی است که از طریق اجتماعی شدن به افراد آموزش و انتقال داده می ­شود.

این روزها همه به دنبال گسترش فرهنگ عمومی و رعایت حقوق شهروندی اند چه آن ها که در عمل نیز به ‌آن پایبندند و چه آنها که تنها به حرف بسنده می‌کنند.

نهادهای مردمی بهترین گزینه برای توسعه فرهنگ عمومی و حقوق شهروندی هستند؛ از جمله این نهادها، مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز است که علیرغم عمر کوتاه خود توانسته است گام‌های موثری در رشد و توسعه فرهنگ عمومی و حقوق شهروندی بردارد.

از جمله ویژگی های خاص مجمع، توجه به مسائل فرهنگی به صورت موضوعی به ویژه موضوعات شهروندی است.

یکی از طرح های اجرا شده و موفقیت آمیز مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز، اجرای طرح همیاران مهربان ترافیک است که از سال۹۵ با همت مجمع و حضور داوطلبانه مردم و با هدف فرهنگ سازی و مشارکت شهروندان در رفع مشکلات ترافیک در کلان شهر شیرازآغاز شده است.

این طرح بصورت پیوسته در تمام ایام سال اجرا شده و پس از وقفه ای کوتاه به دلیل شیوع ویروس کرونا، با قرار گرفتن شیراز در وضعیت مناسب کرونایی، از سر گرفته شده است.

همیاران ترافیک با حضور در چهارراه های پرتردد شهر شیراز، قوانین ترافیکی را به مردم و رانندگان وسائل نقلیه گوش زد می‌کنند که به گفته پلیس راهور شیراز اجرای این طرح و حضور همیاران مهربان ترافیک در نقاط شلوغ و پرتردد شهر، توانسته است از بروز بسیاری ازتصادفات و مرگ و میر همشهریان در سوانح رانندگی، جلوگیری کند.

همیاران مهربان ترافیک در زمان اوج ترافیک با حضور در تقاطع‌های محدوده مرکزی شهر به نظم‌بخشی تردد عابران پیاده و خودروها درتقاطع‌ها کمک می‌کنند.

حضور داوطلبانه و ‌خیرخواهانه مردم در تمام سطوح سنی و از تمامی اقشار در طرح همیاران مهربان ترافیک، در کنار پلیس حامل این پیام است که همه اقشار جامعه باید برای رفع نیازهای جامعه و داشتن زندگی بهتر و آرام‌تر، تلاش کنند و در اجرای قوانین شهروند یپیشگام باشند.

هادی همتی مسئول روابط عمومی مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز می گوید: تمامی همشهریانی که وقت کافی و دغدغه کمک به مردمرا دارند؛ می توانند در این طرح خیر شرکت کنند؛ چرا که اعضای مجمع معتقدند؛ حضور و مشارکت مردم در رفع نیازهای جامعه نتیجه ای مطلوب و اثربخش به دنبال دارد.

او از شهروندان علاقه‌مند و نیکوکار می خواهد برای شرکت در این طرح به دفتر مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز مراجعه کنند.

در اولین روز کاری همیاران مهربان ترافیک، با حضور در چهارراه سینماسعدی با چند نفر از این اعضا به گفتگو پرداختیم که در ادامه می خوانید:

محمد جواد سرکوبی یک سال پیش بازنشسته شده، اما همزمان با شروع طرح، با مجمع خیرین شهرساز و‌ فرهنگ ساز همراه است. اواز اعضای فعال همیار مهربان ترافیک است و به صورت هفتگی با حضور در تقاطع های اصلی و مرکزی شهر در کنار دیگر همکاران خود با مهربانی و احترام عابرین پیاده را به توجه، به چراغ عابر پیاده تشویق می کند و از رانندگان می خواهد که پشت خط عابر پیاده توقف نمایند.

محمد جواد سرکوبی با احساس رضایت از وظیفه ای که داوطلبانه برعهده گرفته است؛ از برخورد عابرین پیاده و رانندگان و همکاری مطلوبی که با اعضای همیار ترافیک دارند؛ خرسند است.

رسول رجبی عضو داوطلب همیار مهربان ترافیک و از پرسنل شهرداری شیراز است که هر هفته با حضور در تقاطع ها در کنار پلیسراهور، به باز کردن گره ترافیکی کمک می کند.

او با تاکید بر لزوم احترام به هم نوع، در هر موقعیت و شرایطی، از شهروندان می خواهد به حقوق شهروندی یکدیگر احترام بگذارند و بارعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشند.

غلامرضا کرمی عضو فعال دیگری از همیاران مهربان ترافیک است که هر هفته با حضور در چهارراه های اصلی شهر، در کنار پلیسراهور، بازگشایی ترافیک را انجام می‌دهند.

او نیز از آغاز طرح در جمع همیاران مهربان ترافیک و در کنار مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز بوده و در نهایت ادب و احترام ازعابرین پیاده می خواهد که هنگامی که چراغ عابر پیاده قرمز است؛ توقف کنند.

او و همکارانش، قوانین راهنمایی و‌رانندگی را به رانندگانی که نسبت به برخی از قوانین بی توجهند، یادآوری و‌گوش زد می کنند.

غلامرضا کرمی می گوید که در طول چند سال گذشته تغییرات قابل مشاهده ای، در توجه عابرین پیاده به توقف، هنگام چراغ قرمز صورت گرفته؛ تا آن جا که بسیاری از شهروندان حتی زمانی که پلیس یا همیاران در چهارراه ها حضور ندارند؛ هنگام چراغ قرمز عابر پیاده منتظر می مانند تا چراغ سبز شود.

او خرسند است که هر روز شاهد گسترش‌ بیشتر این فرهنگ در جامعه هستیم.

غلامرضا کرمی همچنین از کم لطفی برخی از رانندگانی می گوید که علیرغم تذکر نسبت به توقف پشت خط عابر پیاده با برخوردی نامناسب، به تذکراتی که به آن ها داده می شود؛ توجه نمی کنند.

او از مجموعه شهرداری می خواهد تا نسبت به ترمیم خط کشی های عابرین پیاده در تقاطع ها، هرس شاخه های درختانی که چراغ عابرین پیاده را پوشانده اند و مرمت پل های خراب روی جوی آب در معابر شهری، توجه بیشتری نمایند.

ستوان یکم محمد خرمی مسئول تصادفات بخش ۲ راهور شیراز که در تقاطع سینما سعدی حضور دارد به حضور همیاران مهربان ترافیک از چند سال گذشته و تأثیر غیرقابل انکار آن ها، در رفع مشکل ترافیک شهر شیراز و کاهش حوادث ترافیکی درون شهری اشاره می کند و می گوید: همیاران مهربان ترافیک بعد از فراگیری آموزش‌های لازم با استقرار در تقاطع‌های پر رفت و آمد شهر، کار روانسازی و گره گشایی ترافیکی را با همکاری پلیس انجام می‌دهند.

او در ادامه می گوید: تقاطع سینماسعدی‌ از جمله چهارراه های حیاتی و حساس در بخش مرکزی شیراز است و حجم مراکز خرید،مراکز درمانی و خط ویژه حمل و نقل عمومی باعث شده تا در این منطقه شاهد ترافیک سنگین و تردد زیاد باشیم‌ که همت مضاعفی را می طلبد تا گره ترافیکی به وسیله پلیس راهور گشایش و از بین برود.

او در ادامه به کمرنگ شدن وضعیت کرونایی و حضور بیشتر مردم برای خرید شب عید اشاره می کند و با اذعان به کمبود نیروی پلیسراهور، حضور همیاران مهربان ترافیک در گشایش‌ گره ترافیکی و همکاری با پلیس‌ را بسیار موثر می داند.

محمد خرمی می گوید حضور همیاران ترافیک که نظامی نیستند‌ و داوطلبانه در باز شدن گره ترافیکی پلیس را همراهی می کنند؛ بسیارمثبت و تاثیرگذار است چرا که علیرغم برخی ناملایمات از سوی تعدادی از عابرین پیاده یا رانندگان همگی در نهایت احترام، به تشویق شهروندان در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی اهتمام می ورزند.

یکی از شهروندان قانون مدار که منتظر سبز شدن چراغ عابر پیاده برای عبور از تقاطع است؛ ضمن ابراز خرسندی از توجه مجمع به این موضوع، امیدوار است که هر روز بر تعداد این نیروهای داوطلب افزوده شود.

شهروند دیگری که معلم است ‌و برای خرید مایحتاج شب عید با همسر و فرزندش پشت چراغ قرمز عابر پیاده ایستاده است، از این که همیاران مهربان ترافیک بصورت داوطلب در تقاطع ها فعالیت دارند؛ ابراز خشنودی می کند و خوشحال است که عده ای از مردم اینشهر، دغدغه فرهنگ سازی دارند و برای شهرشان تلاش می کنند. او به اهمیت آموزش اشاره می کند و آن را لازمه دستیابی به هرموفقیتی می داند.

از خانم جوانی که با عجله از چراغ قرمز عبور می کند؛ می پرسم که چرا نسبت به چراغ عابر پیاده بی توجه است؟ می گوید که متوجه نشده و عذرخواهی می کند.

در ساعتی که در تقاطع ایستاده ام بیشتر عابرین پیاده به رنگ چراغ توجه می کنند و عده کمی بی توجه و بی اهمیت، به محض رسیدن به خیابان از آن عبور می کنند. برخی از آن ها بعد از تذکر می ایستند و عده ای که زیاد صبور نیستند در نبود پلیس و همیار، بی توجه میگذرند.

به امید روزی که هر شهروند یک پلیس باشد و با رعایت قوانین راهنمایی و‌ رانندگی و حقوق شهروندی به رسالتش عمل نماید تانابسامانی‌های ترافیک کنترل شود و شاهد نظم، ترافیک روان، کاهش تصادفات شهری و ارتقای فرهنگ رانندگی در شهرمان باشیم.

شماره روزنامه:7434
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)
آخرین ویرایش در سه شنبه, 17 اسفند 1400

موارد مرتبط