چاپ کردن این صفحه

هاشمی مدیرکل ثبت احوال فارس در گفتگوی اختصاصی با عصرمردم نرخ تولد و فوت سال گذشته در استان را اعلام کرد؛  

کاهش همزمان آمار طلاق و تولد در فارس منتخب سردبیر

توسط پریسا گلریزخاتمی    27 فروردين 1404 56 0
 مدیرکل ثبت احوال فارس با بیان شعار "ثبت احوال، امین مردم، پاسدار هویت ملی"، اذعان داشت که ثبت احوال فارس تلاش می‌کند تا با ارائه و جمع‌آوری آمار و ثبت مدارک هویتی افراد، گام ارزشمندی در برنامه‌های توسعه‌ای استان بردارد.
سید عباس هاشمی، اطلاعات جمعیتی هر کشور را زیربنایی دانست که اگر نباشد، همه برنامه‌ها مختل خواهد شد.
 
*کاهش ۷.۵ درصدی آمار ولادت در فارس*
 
وی در گفتگو با عصرمردم آمار ولادت در سال گذشته را ۵۱ هزار و ۲۵۴ نفر اعلام کرد که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۴ هزار و ۸۷۷ نفر کاهش یافته است و از این تعداد ۲۶ هزار و ۵۷۷ نوزاد پسر و ۲۴ هزار و ۶۷۷ نوزاد دختر ثبت شده است، در حالی که برای سال ۱۴۰۲، ۵۶ هزار و ۱۳۱ ولادت به ثبت رسیده است.
هاشمی همچنین آمار زادوولد در شهر شیراز در سال ۱۴۰۲ را ۲۸ هزار و ۴۳۷ تولد و ولادت در سال ۱۴۰۳ را ۲۶ هزار و ۲۸۸ مورد اعلام کرد که از این تعداد ۱۳ هزار و ۸۰۰ نوزاد پسر و ۱۲ هزار و ۴۸۸ نوزاد دختر به ثبت رسیده است.
وی تعداد دوقلوهای متولدشده در سال گذشته استان را یک هزار و ۱۳۶ مورد و سه‌قلوهای متولد شده را ۳۲ مورد و چهارقلو را یک مورد اعلام کرد.
 
*افزایش تعداد فوتی‌ها در فارس*
 
هاشمی در ادامه به تعداد فوتی‌های سال گذشته فارس اشاره نمود و این رقم را ۲۸ هزار و ۷۰ مورد اعلام کرد که از این تعداد، ۱۵ هزار و ۶۱۶ فوتی مرد و ۱۲ هزار و ۴۵۴ فوتی زن ثبت شده و رقم فوتی‌های استان در سال ۱۴۰۲، ۲۶ هزار و ۳۶۰ مورد ثبت شده است.
وی همچنین آمار فوتی‌های شهر شیراز در سال گذشته را ۱۱ هزار و ۳۲۷ نفر اعلام کرد که ۶ هزار و ۶۴۷ نفر مرد و ۴ هزار و ۶۸۰ نفر زن به ثبت رسیده است و رقم فو‌تی‌های شیراز در سال ۱۴۰۲، ۱۱ هزار و ۱۷۹ نفر ثبت شده است.
وی درخصوص آمار ازدواج ثبت شده، گفت: درسال ۱۴۰۲، تعداد ۲۵ هزار و ۳۲۵ مورد ازدواج ثبت گردیده و این رقم در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته و به ۲۴ هزار و ۶۲۱ مورد ازدواج رسیده است.
 
*روند کاهشی آمار طلاق در سال گذشته*
 
هاشمی با ابراز خشنودی از کاهش آمار طلاق ثبت شده در سال گذشته استان افزود: در سال ۱۴۰۲، ۱۱ هزار و ۱۴۸ مورد طلاق ثبت شده که این رقم با روند کاهشی، به ۱۰ هزار و ۷۶ مورد در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
هاشمی راه‌اندازی مرکز چاپ شناسنامه یک‌روزه در استان را از جمله مهم‌ترین اقدامات ارزشمند این اداره کل برشمرد و افزود: ۶ درصد از جمعیت کل کشور در استان فارس زندگی می‌کنند. یعنی سهم جمعیتی استان از کل کشور ۶ درصد است و پنجمین استان پرجمعیت کشور هستیم و نرخ رشد جمعیت ۶ دهم درصد است. همچنین استان فارس به عنوان پهناورترین و بزرگترین استان در ثبت احوال کشور، که استان‌های جنوبی را هم پوشش می‌دهد، توانسته است، شناسنامه را ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تقاضا، صادر و به متقاضیان تحویل نماید.
 
 
*تعویض ۲۷۰ هزار جلد شناسنامه در سال گذشته* 
 
وی به تعویض ۲۷۰ هزار جلد شناسنامه در سال گذشته اشاره نمود و این رقم را بسیار قابل توجه دانست و اضافه کرد: ثبت احوال فارس به عنوان بزرگترین و اولین استان ثبت احوالی کشور با ۴۵ اداره، توانسته است با این اقدام ارزشمند، از ترددهای غیرضروری و مصرف بی‌رویه انرژی جلوگیری نماید؛ چرا که تمامی درخواست‌ها از طریق دفاتر پیشخوان دولت، وارد سامانه ثبت احوال شده و به مرکز چاپ ارسال می‌گردد و روزانه با تحویل به مامور اداره پست، پس از پاکت‌گذاری، درب منازل ارسال می‌گردد.
 
*تعویض ۴۸ ساعته شناسنامه‌های قدیمی*
 
وی بر لزوم تعویض شناسنامه‌ها تاکید کرد و در این‌باره افزود: گرچه بازه زمانی مشخصی برای تعویض شناسنامه‌ها تعیین نشده اما بهتر است، به منظور جلوگیری از هرگونه جعل و سوءاستفاده افراد سودجو، تمامی شهروندان و هم‌استانی‌ها نسبت به تعویض شناسنامه‌های قدیمی خود اقدام نمایند، چون از زمان تقاضا تا تحویل شناسنامه تنها ۴۸ ساعت زمان به طول می‌انجامد. 
مدیرکل ثبت احوال فارس بر عکسدار کردن شناسنامه‌، تأکید و اضافه کرد که پسران و دختران با ۱۴ سال سن کامل و ورود به ۱۵ سالگی حتما نسبت به عکسدار کردن شناسنامه خود اقدام؛ همچنین پسران و دختران با ۱۵ سال سن کامل که وارد ۱۶ سالگی می‌شوند، باید بلافاصله برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبت‌نام نمایند.
وی به انعقاد تفاهم‌نامه با اداره‌کل آموزش و پرورش فارس اشاره نمود تا با همکاری مدیران مدارس، دانش‌آموزان واجد شرایط نسبت به این دو موضوع اقدام نمایند چون علاوه‌بر پیشگیری از جعل شناسنامه، باعث می‌شود، آدرس افراد نیز در پایگاه اطلاعات جمعیتی استان بروزرسانی شود.
مدیرکل ثبت احوال استان بیشترین درخواست شهروندان در سال‌های گذشته را تسریع چاپ شناسنامه عنوان کرد که این مهم در این اداره‌کل محقق گردیده است.
وی درخواست دیگر شهروندان را تسریع صدور کارت ملی عنوان و خاطرنشان کرد که موضوع صدور کارت ملی هوشمند، در سطح ملی مطرح است و باید کارت خام در اختیار سازمان قرار گیرد تا دستگاه‌های چاپ مستقر در سازمان که به صورت ۲۴ ساعته فعالند، بتوانند در کمترین زمان، کارت‌های ملی را چاپ و صادر نمایند که درحال حاضر به دلیل مشکلات و موانع موجود با سرعت کمتری انجام می‌شود، اما کلیه خدمات نیازمند کارت ملی، با کدرهگیری ارائه شده به متقاضیان ثبت‌نامی درحال انجام است و نداشتن اصل کارت ملی، هیچ‌گونه خللی در ارائه خدمات به این افراد ایجاد نمی‌کند.
وی آمار ثبت‌نامی‌های کارت ملی هوشمند در استان فارس، از ابتدای طرح تاکنون را ۴ میلیون و ۲۵۷ هزار و ۱۶۰ کارت اعلام کرد که از این تعداد ۳ میلیون و ۸۶۳ هزار و ۴۴۱ کارت صادر شده است و ۳ میلیون و ۷۹۶ هزار و ۲۹۴ نفر کارت خود را دریافت کرده‌اند.
 
*رسوب ۴۸ هزار کارت ملی هوشمند در ثبت احوال فارس*
 
هاشمی یادآور شد که از ابتدای طرح تاکنون ۹۷ درصد واجدین شرایط برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبت‌نام کرده‌اند و در حال حاضر حدود ۴۸ هزار کارت ملی آماده تحویل در سازمان رسوب گردیده که افراد متقاضی برای دریافت آن مراجعه نکرده‌اند که جمعیت قابل توجهی از این افراد در خارج از ایران ساکن هستند و عده‌ای نیز در زندان‌ها بوده یا به دلایلی برای دریافت کارت ملی اقدام نکرده‌اند.
مدیرکل ثبت احوال فارس ادامه داد: در سال گذشته تعداد ۱۱۳ هزار و ۹۰۵ نفر نوبت اولی و المثنی، اقدام به ثبت‌نام کارت ملی هوشمند نموده‌اند که از این تعداد، ۸۲ هزار و ۱۸ کارت صادر و تحویل متقاضیان گردیده است.
وی ابراز امیدواری نمود تا مشکلات و موانع موجود مرتفع و صدور کارت ملی همچون صدور شناسنامه با سرعت انجام شود.
هاشمی درخصوص روند صدور شناسنامه برای اتباع و مهاجرین گفت: اتباع خارجی باید تقاضایشان را از طریق اداره کل اتباع و مهاجرین استانداری اعلام نمایند و درصورتی که به صورت قانونی، ساکن استان باشند، گواهی ولادت اتباع برایشان صادر می‌گردد و در صورت تمایل، پس از ۱۸ سالگی می‌توانند تقاضای تابعیت ایرانی را پیگیری کنند؛ اما صدور شناسنامه برای فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی، که اغلب افاغنه هستند، نیز انجام می‌شود و برابر قانون مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۹۸، این افراد با مراجعه به اداره کل اتباع یا فرمانداری، تقاضای دریافت شناسنامه را اعلام و پس از بررسی و مکاتبه لازم، تنها در ثبت احوال مرکز استان، شناسنامه مادرایرانی برایشان صادر می‌گردد.
وی در پایان با تاکید بر این که بانک اطلاعات نام، باید با محوریت فرهنگ ایرانی و اسلامی باشد، عنوان کرد که در خصوص نام شناسنامه‌ای افراد، طی سال‌های اخیر، سازمان ثبت احوال با دید بازتر، اسامی بیشتری را برای نامگذاری تعیین کرده است.
 
 
 
 
شماره روزنامه:8301
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
آخرین ویرایش در چهارشنبه, 28 فروردين 1404