چاپ کردن این صفحه

مشاغل خوابيده كنونى و لشكر بيكار آينده! منتخب سردبیر

توسط صفدر دوام 22 شهریور 1399 458 0
حسن سيادتان رئيس جامعه هتلداران فارس در گفتگو با ايسنا از تعطيلي 45 درصد از هتلهاي اين استان از اسفندماه 98 تاکنون خبر داده است كه بر اين اساس سطح اشغال فعلي هتل هاي فعال فارس بين 5 تا 10 درصد خواهد بود.


استمرار شيوع ويروس كرونا همچنان در روند توقف برخى مشاغل بخش خصوصى كه درگذشته از رونق خاصى هم برخوردار بوده اند ادامه دارد.
از جمله هتل ها و سفره خانه هاى سنتى كه در شهر شيراز با وجود ظرفيت ميراث فرهنگى و گردشگرى از جايگاه بلند مرتبه اى و در پى آن ايجاد اشتغال مناسبى برخوردار بوده اند.
هر چند درصد قابل توجهى از شاغلان در اين حوزه از مدارك تخصصى برخوردار هستند امّا اشتغال بكار نيروهايى به تعداد قابل توجه در امر خدماتى و همچنين حوزه هاى داخلى هتل ها و ديگر مشاغل
آسيب ديده غير قابل انكار است.
با اين حال رئيس جامعه هتل داران فارس به ارائه تسهيلات دولتى به هتل داران اشاره كرده است و گفته:براى هتلداران فارس از تسهيلات کرونايي در نظر گرفته شد و با وجود اينكه اين تسهيلات در قالب سود 12 درصد و به ازاي هر يک پرسنل 16 ميليون تومان پيش بيني شده بود ولى بانک ها ضمانت هاي سنگين ميخواستند، از اين رو استقبالي صورت نگرفت.
در رابطه با ادامه روند تعطيلى هتل ها و ديگر مشاغلى كه اين روزها يا منع كار شده اند و يا استقبالى از حرفه شان نمى شود، بايد هر چه سريع تر تصميماتى لازم اتخاذ شود تا از تعطيلى كامل آن حِرَف و در پى آن تعديل نيرو جلوگيرى گردد.
ترديدى نيست صاحب حرفه اى كه از آينده جامعه در بحث كرونا و باربستن آن هيچ اطلاعى ندارد عطاى تسهيلات را به لقايش مى بخشد و همچنين ريسكى نخواهد پذيرفت كه خود را بدهكار بانكى قرار دهد.
هفت ماه از فعاليت دست و پا شكسته اين مشاغل گذشته و تابستان هم به پايان رسيده و ديگر اميد رونقى در بازار گردشگرى و مهمانپذيرى نيست و البته همين روند در پاييز هم ادامه خواهد داشت.
اگر چه تزريق تسهيلات كم بهره در ادامه حيات اين مشاغل چند صباحى مؤثر خواهد بود اما در ريشه يابى
اساسى اين تسهيلات هم دواى درد تعطيلى اين مشاغل و خوابيدن سرمايه هاى ميليونى نخواهد بود.
ترس و واهمه از آن است كه در دوران پساكرونا كه زمانش هم تعيين شده نيست با لشكرى از كارگران تعديل شده بيكار در جامعه مواجه باشيم از اين رو نيازى بنيادين است كه هر روش و يا سياستى براى كاهش اين آسيب از سوى وزارت خانه هاى مربوطه و همچنين كارگروه هاى اشتغال استانى و منطقه اى در دستور كار قرار گيرد.

این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)
آخرین ویرایش در یکشنبه, 23 شهریور 1399

موارد مرتبط