وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    با حضور استاندار و رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان برگزار شد؛

    تجليل از 7 نمونه ملي حوزه کشاورزي در فارس منتخب سردبیر

    توسط عصرمردم 19 بهمن 1399 483 0
    با حضور استاندار و رئيس سازمان جهاد کشاورزي فارس از 7 نمونه ملي حوزه کشاورزي اين استان در شيراز تجليل شد.

    همزمان با اين مراسم، مراسم مشابهي در تهران با حضور رئيس جمهوري و وزير جهاد کشاورزي و همچنين شهرستانهاي استان برگزار گرديد که در مراسم شهرستان هاي فارس، از 98 نمونه استاني در حوزه هاي مختلف کشاورزي تقدير شد.
    اما در شيراز، استاندار فارس در مراسم ياد شده، فعاليت کشاورزي را از حلال ترين و جذاب ترين فعاليت هاي بشري دانست و گفت: انسان به واسطه انجام اين فعاليت، مي تواند خود را خليفه اله بداند.
    دکتر عنايت اله رحيمي در همين رهگذر با تأکيد بر اينکه قطعا همه ما به اهميت بخش کشاورزي واقف هستيم، گفت: در حوزه کشاورزي، کساني نمونه هستند که در راه حل مشکل و يا رفع نيازها و يا رسيدن به استانداردهاي مطلوب تلاش کرده اند.
    او خاطرنشان کرد: يکي از مشکلات ما در بخش کشاورزي، آب است اما آيا برترين هاي ما در اين زمينه تأثيرگذار بوده اند و يا توانسته اند راهي بپيمايند که منجر به حفظ منابع آبي و بويژه آبهاي زيرزميني شود؟ و آيا، اين روند منجر به بهره وري و حفظ و نگه داشت خاک شده است؟
    استاندار فارس گفت: اگر در اين زمينه ها توفيق داشته ايم، قطعا قابل تقدير است و مي توانيم بگوييم کشاورزي ما راه دانش بنيان را طي کرده است.
    رحيمي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به سرمازدگي باغ ها و محصولات کشاورزي فارس از پي-گيري هاي انجام شده در سطح ملي جهت جبران خسارت ها خبر داد و گفت: 1000 تا يکهزار و 200 ميليارد تومان ميزان خسارت سرمازدگي بود که در دولت در حال پي گيري است.
    ۸۴ درصد روغن مورد نیاز کشور وارداتی است
    ایسنا: رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با تاکید بر اهمیت کاهش وابستگی به نهاده های کشاورزی و واردات، گفت: بیشترین وابستگی ما در محصولات کشاورزی به روغن است، به طوری که ۸۴ درصد روغن مورد نیاز کشور از خارج وارد میشود.
    حسین پژمان شنبه ۱۹ بهمن در سی و پنجمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های بخش کشاورزی فارس، افزود: انتظار داریم بهره برداران در حوزه توسعه دانه های روغنی و تنوع در تولید در محصولاتی همچون کلزا و یا محصول جدیدی همچون بادام زمینی ورود کنند تا بتوانیم به سطح خودکفایی که میزان آن ۷۰ درصد است، دست یابیم.
    او در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: کشاورزان برتری که به عنوان تولید کنندگان نمونه انتخاب شدند از امروز علاوه بر شخصیت حقیقی یک شخصیت حقوقی پیدا میکنند که باید از این عنوان دفاع کنند، چرا که در حوزه تامین امنیت غذایی کشور رسالتی مهم بر عهده آنها است.
    پژمان خاطرنشان کرد: در مجموعه جهاد کشاورزی فارس و در سطح کلان چند ماموریت اصلی داریم که اولین ماموریت تامین امنیت غذایی جامعه است؛ به این معنی که علاوه بر تولید غذای کافی، غذای با کیفیت و سالم و ارزان و غذایی که برای همه آحاد مردم قابل دسترس باشد، تولید کنیم.
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: برای این اقدام باید از فاز کمیت به سمت کیفیت و تولید محصولات سالم و گواهی شده و استاندارد برویم.
    پژمان خاطرنشان کرد: از کشاورزان برتر فارس انتظار میرود که از نظر اخلاقی و شرعی، محصولی تولید کنند و در اختیار افراد جامعه قرار دهند که افراد مصرف کننده اطمینان کامل از مصرف آن محصول داشته باشند.
    او اظهار کرد: فارس، استان پیش رو در حوزه تولید محصولات گواهی شده است و در کشور بیشترین دستور العملها و فعالیتها را در این حوزه شروع کرده است.
    پژمان گفت: با توجه به اینکه حوزه فوندانسیون زراعت استان در حال تغییر است و آرایش کشت از سیستم فلت و مسطح به سمت آرایش کشت در مناطق فاقد شوری و کشت در مناطق شیرین متمایل میشود، اگر این اقدام در حوزه زراعت فارس و ۷ محصول اساسی یعنی گندم، جو، ذرت، پنبه، حبوبات و برنج انجام شود، شاهد افزایش 30 درصدی در عملکرد و کاهش هزینه، ضایعات و بهبود و ارتقاء بهره وری در کشاورزی خواهیم بود.
    او با بیان اینکه این طرح از 2 سال قبل در فارس آغاز شده است، لزوم حرکت همه بهرهبرداران بخش کشاورزی به این سمت را یادآور و متذکر شد: در تولید چغندرقند ظرفیت رسیدن به خودکفایی را داریم و براساس پیشبینیها میتوانیم بالغ بر ۲.۷ میلیون تن از نیاز کشور را تامین کنیم.
    پژمان ادامه داد: در حوزه ذرت نیز با توجه به اینکه فارس یکی از
    تولید کنندگان اصلی در کشور است، نیاز ما ذرت دانهای است و باید تلاش کنیم در راستای تغییر آرایش کشت و کم آب بر شدن آن باید به سمت تولید ذرت دانه ای در استان رفته و آن را توسعه دهیم.
    کشاورزی سنتی و معیشتی برآورنده نیاز جمعیتی نیست
    او تاکید کرد: با کشاورزی سنتی و معیشتی نمیتوانیم نیاز جمعیت در حال توسعه و در حال افزایش کشور را تامین کنیم، لذا باید به سمت کشاورزی صنعتی حرکت کنیم و برای آن راهی به جز وارد کردن تکنولوژی و دانش جدید در سطح باغات نداریم.
    تامین نهاده های کشاورزی به ویژه در حوزه کود و سم از دیگر موضوعاتی بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی به آن اشاره و اضافه کرد: گرایش ما در این حوزه اینست که نهاده ها را به سمت و سوی پایش هوشمند سوق دهیم که در این راستا دو اپلیکیشن مزرعه راه اندازی شده که کود را به دست مصرف کننده واقعی یعنی کشاورز میرساند. همچنین در حوزه نهاده های دامی سامانه ای با نام سپند طراحی شده که میتواند عدالت و شفافیت را در حوزه تامین نهاده ها به حداکثر شفافیت برساند.
    پژمان همچنین گفت: باید به سمت توسعه زنجیره های ارزش در بخش کشاورزی برویم که در این خصوص ۱۱ زنجیره را تاکنون در سطح استان نهایی کرده ایم و موافقت اصولی آن صادر شده است و درصدد هستیم تا زنجیره های خرما، شیر، انجیر و گیاهان دارویی را تکمیل کنیم.
    رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس با تاکید بر لزوم توجه برندسازی محصولات کشاورزی، گفت: این مهم کمک شایانی به افزایش ارزش افزوده بخش کشاورزی خواهد کرد.
    بايد به جوان ها بهاء داد
    مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهاد کشاورزي فارس، جوانگايي، خودباوري، اتکاء به علم و دانش و توجه به اقتصاد کشاورزي را رمز پويايي و پايداري کشاوي توسعه يافته دانست.
    حجت الاسلام قائمي تصريح کرد: در اين زمينه بايد به جوان ها بهاء دهيم چرا که رفتن به سن پيري در حوزه کشاورزي خطر است.
    او در همين رهگذر خاطرنشان کرد: فارس سالانه 11 ميليون تن انواع محصولات کشاورزي توليد مي کند اما در عين حال، ظرفيت استان بيش از اين است و بايد به ظرفيت هاي انساني و منابع طبيعي بيش از اين بهاء دهيم.
    درخواست هاي يک باغدار نمونه ملي

    علي خداداده نمونه کشوري در زمينه توليد انجير ديم، خواستار واگذاري اراضي شيب دار به باغداران جهت توسعه باغ هاي بر انجير شد.
    اين باغدار نمونه استهباني که در مراسم ياد شده سخن مي گفت، همچنين خواستار حذف کارت هاي يک بار مصرف بازرگاني، راه اندازي کارخانه هاي فرآوري جهت جلوگيري از خام فروشي، ساماندهي باغ هاي انجير در حوزه مديريت عرضه و تقاضا و ارائه تسهيلات ويژه گمرکي شد.
    *
    شايان ذکر است در مراسم تجليل از برگزيدگان ملي بخش کشاورزي استان فارس، از علي خداداده توليدکننده نمونه محصول انجير ديم شهرستان استهبان، محمدعلي قناعتيان توليد کننده نمونه محصول مرکبات شهرستان جهرم، مهدي دادگر توليدکننده نمونه محصول گواهي شده (مرکبات) شهرستان داراب، سيد محمد رضوي اتحاديه تعاوني کشاورزي نمونه (زنبورداران استان فارس)، اصغر عبودي پرورش دهنده نمونه ماهيان خاوياري شهرستان بيضاء، قربان سعادت بهره بردار نمونه سيستم آبياري موضعي زير سطحي شهرستان ني ريز و فيروز جمشيدي توليدکننده نمونه محصول چغندر قند پائيزه شهرستان خنج تجليل شد.
    همچنين در مراسم تهران که با حضور رئيس جمهوري برگزار گرديد از 32 استوديو کشاورز (شبکه هاي استاني برکت) جهت آموزش و ترويج بخش کشاورزي رونمايي گرديد.

    شماره روزنامه:7127
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در یکشنبه, 19 بهمن 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3