وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    گذر از وضعيت صنعتي به وضعيت فناورانه لازمه رشد بنگاه هاي اقتصادي است   منتخب سردبیر

    توسط زهرا جعفري/ خبرنگار روزنامه عصرمردم 04 دی 1402 461 0
    اقتصاد دانش  بنيان پارادايم نوين اقتصاد جهاني است، بنياني که بر تمامي جنبه  هاي اقتصاد ملي و حتي جهاني اثرگذار است.

    خلق ايده، نوآوري و ابتکار، نظريه  پردازي و الگوسازي، بهره  وري و کيفيت و رقابت  پذيري از مؤلفه  هاي آن و جاده  هاي باز و اميدبخش نشانه شناخته بازيگران اصلي اين عرصه، يعني بنگاه  هاي دانش  بنيان هستند.

    امروز، لازمه حرکت و رشد اقتصادي، گذر بنگاه  هاي اقتصادي از وضعيت پيشاصنعتي و صنعتي به وضعيت فنآورانه و اطلاعاتي است و هرگونه غفلت از اين پارادايم، عقب  ماندگي در ديگر بنيان  هاي اقتصادي را به دنبال خواهد داشت.

    در اقتصاد اطلاعاتي و دانش  بنيان، نقطه کانوني اقتصاد صاحبان دانش هستند نه منابع طبيعي. دانش  ورزان و نوآوراني که سهم اصلي اطلاعات، دانايي و سرمايه فکري را در اختيار دارند نه سرمايه  هاي مالي و فيزيکي صرف!

    شرکت  هاي دانش  بنيان سلولي و هسته اوليه شکل  گيري اقتصاد دانش  بنيان بوده و مهمترين و مؤثرترين مؤلفه در تحقق اقتصاد پايدار و در عين حال بهترين راهبرد عبور از چالش  هاي اقتصادي و قرار گرفتن در مسير قدرت  آفريني....

    *برگزاري جام رسانه  اي اميد در پارک علم و فناوري فارس بهترين بهانه بود تا در يک فرآيند توليد محتواي رسانه  محور، ميزبان انسان  هايي هوشمند، آگاه، خلاق و نوآور باشيم که علاوه بر معرفي نقش شان در اقتصاد دانش  محور از فرصت  هاي نوين اين زيست  بوم در تغيير شرايط اقتصادي و بهبود آن سخن گفتندف بدون گلايه و با تکيه بر اميد!

    گل برف براي اولين بار جنوب کشور

    شرکت فنآورانه زرين  دانه رويان نخستين توليدکننده محصولات غذايي بدون گلوتن براي بيماران سلياکي در جنوب کشور است.

    اين شرکت که محصولات خود را از اوايل امسال وارد باز کرده نام تجاري «موگه» را که نام ديگر گياه حساس و معطر گل برف است براي خود برگزيده است.

    بيماري سلياک چيست؟

    اختلالي شايع و خودايمن که با دريافت پروتئين گلوتن برانگيخته مي  شود يک تا يک و نيم درصد مردم جهان به اين بيماري مبتلا هستند.

    مبتلايان به اين بيماري در صورت مصرف غذاهاي حاوي گلوتن دچار اختلال در هضم، آسيب به پرزهاي ديواره روده، زخم  هاي دهاني، دردهاي شکمي، نفخ، ناباروري، پوکي استخوان، يبوست و کم  خوني مي  شوند و در صورت عدم درمان امکان ابتلاي آنها به بيماري سرطان روده وجود دارد.

    بيشترين پروتئين گلوتن در غلاتي مانند گندم، جو و چاودار وجود دارد. اين بيماري درمان خاصي ندارد و رعايت رژيم غذايي فاقد گلوتن مهمترين و نخستين گام براي مبتلايان به اين بيماري است. شرکت زرين دانه رويان به عنوان يکي از 3 شرکت توليدکننده محصولات بدون گلوتن در کشور، محصولات مختلفي را مانند نان تست، کيک، انواع آرد نان و پنکيک باکيفيت مطلوب و ارزش غذايي بالا و ماندگاري بدون احتياج به نگهداري در فريزر وارد بازار کرده و در ادمه برنامه توليد خود به دنبال عرضه محصولات بدون گلوتن مانند ويفر، کوکي و پاستا است.

    اين شرکت در کنار توليد محصولات غذايي مناسب بيماران سلياکي در زمينه تهيه کيت  هاي آزمايشگاهي تشخيص ميزان گلوتن نيز فعاليت داشته و در حال حاضر به دنبال مهندسي معکوس دستگاه خانگي اندازه  گيري گلوتن مواد غذايي است و به زودي آن را روانه بازار خواهد کرد.

    ظرفيت توليد محصولات غذايي اين شرکت سالانه 600 تن است. در حال حاضر 40 هزار نفر در انجمن بيماران سلياک داراي پرونده پزشکي هستند.

    «محلول ميتره» و نقش آن در جلوگيري از اتلاف انرژي

    شرکت پژوهشي صنعتي آبريزان به عنوان يکي از شرکت  هاي فناورانه پيشتاز، مخترع و توليدکننده محلول ميتره  ي رسوب  بردار، ضد رسوب، ضد خوردگي، انواع آنتي بايوفولينگ و آنتي اسکالانت و دي اسکوهاي خاص است که علاوه بر کمک به شکوفايي صنايع در جلوگيري از اتلاف انرژي کشور نقش بسيار مهمي را ايفاء مي  کند. از اختراع «محلول ميتره» مي  توان به عنوان انقلابي در صنعت آب ياد کرد که صرفه  جويي بسياري در مصرف انرژي و آب به دنبال داشته است. محصولات انحصاري اين شرکت از پکيج  هاي خانگي، خودروها تا صنايع بزرگ پالايشگاهي و پتروشيمي، کشتي  ها، نيروگاه  ها و غيره را دربر مي  گيرد و ضد آلاينده  هاي زيست محيطي است. اين شرکت علاوه بر جلوگيري از خروج ارز از کشور براي واردات اين محصول مورد نياز آن را با کيفيت بسيار بالا و در کلاس استانداردهاي جهاني و با قيمتي بسيار مناسب در اختيار مشتريان گذاشته و مزيت آن رسوب  برداري بدون دخالت انسان و عدم نياز به تعطيلي دستگاه  ها و ماشين  آلات است.

    با استفاده از محصولات اين شرکت سالانه از آسيب چند صد ميلياردي به دستگاه  ها و ماشين  آلات کشور جلوگيري مي  شود.

    گرافن، ماده  اي سخت  تر از الماس و انعطاف  پذيرتر از لاستيک

    شرکت فنآورانه برج و بارو فارس با استفاده از «گرافن» در توليد محصولاتي از جمله نانو مواد، انواع مواد آبگريز و آب  بند، انواع پوشش  هاي ضد خوردگي، ضد اسيد، نانو رنگ  ها، عايق  هاي رطوبت و توليد گچ عايق حرارت و پرمقاومت گام  هاي بسيار بزرگي برداشته و به عنوان شرکت فناور برتر آسيا شناخته شده است.

    گرافن چيست؟

    -گرافن يک لايه اتم کربن با ضخامت يک اتم است که در يک شبکه شش ضلعي مرتب شده و ماده اصلي سازنده گرافيت است. اين ترکيب نازک  ترين ماده شناخته شده براي انسان با ضخامت يک اتم و 200 برابر قوي  تر از فولاد است.

    گرافن، رساناي بسيار خوبي براي گرما و الکتريسيته بوده و توانايي جذب نور جالبي دارد و با توجه به پتانسيل نامحدودش براي ادغام در هر صنعتي، مي  تواند جهان را تغيير دهد.

    اين ماده سخت  تر از الماس و انعطاف  پذيرتر از لاستيک بوده و در عين حالي که سخت  تر از فولاد است از آلومينيوم است.

    گرافن به عنوان قوي  ترين ماده شناخته شده در جهان، گرما را 2 برابر بهتر از الماس هدايت کرده و رسانايي آن 13 برابر بهتر از مس است.

    از اين ترکيب نفوذناپذير، کوچک  ترين اتم هليوم نمي  تواند عبور کند و مساحت سطح بالاي آن 2 هزار و 630 مترمربع در گرم است در واقع با 3 گرم آن مي  توان يک زمين فوتبال را به طور کامل پوشاند.

    -گرافن آئروژل به عنوان سبک  ترين ماده ثبت شده در جهان و داراي کاربردهاي منحصر به فرد و گرافن اکسيد و نسل جديد از اين ترکيب در شرکت فناورانه برج و بارو فارس به عنوان پنجمين توليدکننده صنعتي گرافن در جهان در حال توليد است.

    با گرافن حتي مي  توان صداي باکتري را تشخيص داد. هنگامي که يک باکتري به سطح يک لايه از گرافن مي  چسبد، نوسان تصادفي با دامنه  هاي کمتر از چند نانومتر ايجاد مي  کند در نتيجه مي  توان صداي باکتري را شنيد.

    ساخت ربات  هاي صنعتي در پارک علم و فناوري فارس

    شرکت دانش  بنيان فني مهندسي رايان انرژي حکمت پارس، علاوه بر ساخت سيستم جرقه  زن توربين، فلود کل  هاي حفاري دريايي و سکوهاي نفتي، طراح و سازنده انواع کابل  هاي ولتاژ بالا و مقاوم در برابر حرات است و در زمينه ساخت انواع شمع جرقه  زن، ترانس  ها و مدارات جرقه  زن و انواع توربين  ها فعاليت دارد. طراحي و ساخت انواع سيستم  هاي الکترونيکي، شارژ خودروهاي الکتريکي و ربات  هاي صنعتي از ديگر فعاليت  هاي اين شرکت است.

    بهره  مندي از فناوري اينترنت اشياء و توليد ساکشن  هاي دندانپزشکي

    شرکت دانش  بنيان سازه طب هوا پرگاس به عنوان نخستين توليدکننده ساکشن  هاي مرکزي و پرتابل دندانپزشکي در کشور در عرصه فروش محصولات دندانپزشکي فعال است و با بهره  مدي از فناوري اينترنت اشياء، سامانه هوشمند پايش آنلاين محيط زيست را نيز طراحي نموده است.

    طراحي و ساخت سيستم هوشمند پايش و کنترل کيفيت هوا در محيط داخلي و ديتالاگر سنجش و پايش آنلاين از ديگر دستاوردهاي اين شرکت است.

    داده  محور بودن، قيمت ارزان، توسعه  پذير و مقياس  پذير و در نهايت راهکارمحور بودن از ويژگي  هاي محصولات اين شرکت است.

    توليدات اين شرکت در صنعت پتروشيمي، نفت، گاز، صنعت خانه و شهر هوشمند، دامداري، کشاورزي، داروسازي، مواد غذايي و لبنيات کاربرد دارد.

    کيت  هاي تشخيص DNA، RNA و لايزا از مهمترين توليدات شرکت دانش  بنيان راساژن  گستر پارسيان است.

    در اين شرکت کيت  هاي تشخيص و استخراج بافت  هاي مختلف مولکولي و عوامل ايجادکننده باکتري و پاراهموليتکويس و خارج کردن ژنوم از آلودگي ماهي و ميگو با روش ساده، کارآمد و به شيوه ستوني و رسوبي انجام مي  شود.

    هوشمندسازي با آداک نگار گران

    شرکت دانش بنيان آداک نگارگران نيکا در زمينه اينترنت اشياء و هوشمندسازي فعال است.

    خدمات و محصولات اين شرکت که با طراحي و برنامه  نويسي در بستر وب انجام مي  شود شامل فايرمانيتور، آسانسور هوشمند، کلينيفاي، کارنگار و طراحي  هاي اختصاصي است.

    درمان سرطان ريشه گياه با نماتدکش

    شرکت دانش بنيان فصل پنجم هم در زمينه توليد کود، کود دارو، مکمل، آفت  کش  هاي ارگانيک و گياه پايه و محصولات نماکوب، نماکوب پلاس، ماهکود، چيکود، خاکيار و مکمل کمپوست فعال است.

    اين شرکت با هدف گسترش کشاورزي ارگانيک و امنيت و سلامت غذايي پايدار شکل گرفته است.

    نماتدکش گياهي يکي از محصولات اين شرکت براي درمان گياهي سرطان ريشه گياه است که از طريق آن انگل  هاي گياهي و قارچي کنترل شده و از بين مي  روند.

    رسيدن به يک باور

    نسخه درمان چالش  هاي اين پارادايم نوين اقتصاد جهاني، شناخت، گفتمان، وضع قوانين و بروزرساني آنها نيست. همه  ي ظرفيت  ها، زيرساخت  ها و دستگاه  ها بايد به صورت هماهنگ پاي کار بيايند.

    بايد به اين باور رسيد که دانش فناوري محور امروز پايه اصلي ؟؟؟؟، قدرت و امنيت ملي است و به صورت جدي مي  بايست در راستاي توانمندسازي و حمايت از آنها حرکت کرد.

    شماره روزنامه:7940
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 04 دی 1402

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.