وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    بيتاتين انجير، نماد درخت مقدس استهبان در كشور و آن سوى مرزها منتخب سردبیر

    توسط صفدر دوام/ روزنامه نگار 20 دی 1399 23 0
    از فعاليت مستمر شركت تعاونى بيتاتين استهبان (صادرات و بسته بندى محصولات خشكبار) درمنطقه ويژه اقتصادى شيراز بيش از 8 سال مى گذرد.


    كارخانه كارآفرينى مناسب با شناسنامه محصول انجير استهبان كه تا الان بيش از 70 نفر به صورت مستقيم و بيش از يك هزار نفر بطور غير مستقيم اشتغالزايى داشته است.
    از ديگر خوبى ها و مزاياى مثبت اين شركت اين بوده كه عنوان استهبان يا منطقه اى حاصل خيز مانند "بناسك" كه با سخت كوشى نياكان مردم اين ديار، درختان مقدس آن همچنان استوار ايستاده و شكرفشانى مى كنند برند پر رونق خشكبار فروشى هاى معتبر كشور و حتى بازارهاى جهانى شده اند.
    بدون ترديد آقاى مهندس عباس رضا زاده مدير عامل اين شركت در كنار ديگر اعضاى هيأت مديره آقايان سيد رضا مرتضوى ( رئيس هيأت مديره) و احمد حليمى ( نايب رئيس) در ايجاد اين مركز همتى شايسته داشته اند كه علاوه بر ايجاد اشتغال، موجب توسعه صادرات غيرنفتى براى كشور شده كه دراين ايام براى نجات اقتصاد كشورمان ضرورتى غيرقابل انكار است.
    از ديگر ظرفيتهاي قابل توجه شرکت ياد شده دريافت ده پروانه ساخت از علوم پزشکي و گواهي استاندارد از اداره كل استاندارد و گواهي نامه هاي بين المللي ارگانيک و گلوبال گپ که پيش نياز ورود به فروشگاهاي زنجيره اي و بازارهاي اروپايي و ژاپن مي باشد و همچنين اخد چندين گواهي ايزو که ان هم پيش نياز دو گواهينامه ارگانيک و گلوبال گپ محسوب مى شود.
    روز پنج شنبه 18 دى ماه به دعوت مدير عامل و هيأت مديره شركت ياد شده باتفاق آقايان احمد كمالى سروستانى فرماندار، فرهاد طهماسبى نماينده مردم استهبان، نى ريز و بختگان در مجلس شوراى اسلامى، اعيان منش مديريت جهاد كشاورزى استهبان، سرهنگ كريمى فرمانده ناحيه مقاومت بسيج سپاه استهبان، قدم زن مدير اداره صمت شهرستان استهبان، دكتر فدايى مديريت مركز شبكه بهداشت شهرستان استهبان ، محمد سميع پور مشاور استاندار فارس نشستى پيرامون توسعه صنايع تبديلى انجير استهبان حضور برگزار شد.
    در اين نشست سه ساعته برخى مطالبات آقاى رضازاده مديرعامل شركت بيتاتين ارائه گرديد كه از آن جمله تأكيد بر توليد محصولات انجير و خشكبار با استانداردهاى بهداشتى بود.
    در روزگارى كه شيوع پديده كرونا نظم جهانى را ناهمگون نموده توجه به بهداشت محصولاتي نظير انجير بسيار ضرورى است كه البته در اينگونه شركت ها با وجود كارگاههاى بهداشتى رعايت كاملى در اين حوزه انجام مى شود.
    بنابراين شناسنامه دار شدن ديگر مراكز توليد محصولات با دريافت استانداردهاى بهداشتى انتظارى غير معقول نيست.

    و امّا يکي ديگر از مشکلاتي که اشخاص حقوقي در اخذ تسهيلات از بانکهاي دولتي مانند بانک کشاورزي مواجه هستند بحث صورت هاي مالي حسابرسي شده و ملاک عمل قرار گرفتن صورتهاي مالي سال قبل جهت اخذ تسهيلات سال جاري آنها مي باشد لذا خواهشمنديم تدابيري انجام شود که روند دريافت تسهيلات در بانکهاي دولتي خصوصاً بانک کشاورزي با هدف توسعه صادرات غير نفتي جهت شرکتهاي صادراتي که در سال جاري داري مبالغ قابل توجه صادرات هستند و شرايط تسهيلات را دارند و موفق به جذب تسهيلات نگرديده اند آسان تر شود.
    از اين رو تسهيل در ارائه حمايت هاى بانكى از ديگر موارد سرنوشت ساز اينگونه مراكز توليدى و صادراتى است كه مورد تأكيد مدير عامل شركت بيتاتين استهبان هم بود.
    آقاى فرهاد طهماسبى نماينده مردم استهبان در مجلس شوراى اسلامى هم در اين نشست به وابستگى اقتصاد شهرستان استهبان به محصول انجير اشاره كرد و بر ايجاد بستر مناسب براى فعاليت اقتصادى بر مبناى انجير تأكيد داشت.
    وى در عين حال بر همكارى و هميارى مسئولين شهرستان جهت رفع مشكلات كشاورزان و بازرگانان تأكيد كرد. طهماسبى همچنين راه اندازى اين واحد توليدى در مركز استان با هدف ايجاد ارزش افزوده انجير كارى در خور توجه توصيف كرد و براي پيگيرى مشكلات طرح شده كه سد راه صادرات جهانى اين محصولات است، قول مساعد داد.
    آقاى احمد كمالى سروستانى فرماندار استهبان هم در اين نشست به مصوبات و اقدامات انجام شده براى توسعه صادرات انجير استهبان اشاره كرد و افزود: براى ارتقاء صادرات محصول انجير استهبان شهرك صنعتى استهبان به عنوان شهرك صنعتى انجير تعريف شده است.
    وى با اشاره به اهميت برند سازى انجير استهبان توسط اين شركت از پيگيرى اختصاص تسهيلات بانكى با نرخ 14 درصدى براى صادركنندگان خبر داد.
    با تكيه بر مطالبات فعالان كارآفرين در اين عرصه از جمله برندسازى و حفظ استانداردهاى بهداشتى محصولات انجير و با توجه به اينكه محصول انجير چهارمين محصول خشكبار در سطح كشور است كه ارز مورد نياز را مى تواند تأمين كند؛ هم اكنون علاوه بر همت مسئولان جهت پيگيرى نياز به يك هم افزايى و مشاركت جدى فعالان اقتصادى در اين حوزه است.
    هر چند موارد مهمى از عدم برخى بسترها نظير نبود سّم اختصاصى براى انجير و رقابت هاى ناهماهنگ داخلى در اين نشست مورد بررسى قرار گرفت امّا نكته مهم اين است كه با ايجاد زنجيره ارزش منافع توليد كننده و صادر كننده محصول منحصربفرد انجير استهبان مورد توجه قرار گيرد.
    در جايگاه خود بعنوان يكى از مدعوين از حضور همه بزرگواران در اين مركز توليدى كه خود شناسنامه اى براى محصول نامدار استهبان در مركز استان محسوب مى شود و پيامدهاى مثبتى در ساير حوزه هاى اشتغالزايى، توسعه بازاريابى در سطح بين الملل، ايجاد رقابت سالم كمال تشكر دارم.
    اما نكته مهمى هم كه خوشبختانه اتفاق نظر بين سايرين در اين نشست مشاهده شد برپايى جشنواره ملّى انجير مورد تأكيد بود كه بدون ترديد برپايى اين جشنواره با تبليغى وسيع در ايام پساكرونا بسيار ضرورى است كه برخى شهرستانهاى مدعى كه محصولات انجيرشان حتى نيم ارگانيك هم تعريف نشده خيال برپايى جشنواره ملّى انجير و محوريت برند انجير را در سر نپرورانند!

    شماره روزنامه:7103
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در شنبه, 20 دی 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3