وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    ایمانیه مدیرعامل انجمن مددکاری ایتام مهدی فاطمه(عج) مطرح کرد؛  

    *مددکاری نوین در انجمن خیریه مهدی فاطمه*   منتخب سردبیر

    توسط پریسا گلریزخاتمی 03 دی 1403 8 0
      دغدغه اصلی انجمن تربیت، دانش، مهارت و تفریح مددجویان است*
     
    مدیرعامل انجمن مددکاری ایتام مهدی فاطمه(عج) در نشست خبری که به منظور شرح بخشی از فعالیت‌های انجمن برگزار شد؛ به توجه ویژه قرآن کریم به موضوع یتیم اشاره نمود و گفت: اهمیت ایتام در اسلام تا آنجاست که ۲۳ آیه قرآن به موضوع یتیم پرداخته است که برجسته‌ترین و محوری‌ترین دستور قرآن کریم، اکرام یتیمان است.
    محمدجواد ایمانیه افزود: اهمیت یتیم‌نوازی در گفتار و سیره اهل بیت علیه‌السلام که همتای قرآنند نیز جلوه چشمگیری دارد.
    وی به این نکته اشاره کرد که بحث یتیم با مسکین دو مقوله جدا هستند چون بحث مسکین با خوراک و پوشاک رفع می‌شود اما در بحث یتیم، موضوع کفالت وجود دارد که باید به امور مختلف وی رسیدگی شود.
     
    *غفلت از ایتام، تباهی بخشی از منابع و سرمایه‌های انسانی است*
    ایمانیه با بیان روایتی از پیامبر، اضافه کرد: قرآن کریم توجه مخاطبان خود را به همه نیازهای مادی و معنوی این قشر حساس جلب کرده و خواسته است انسان‌ها مسئولانه، آنها را اولویتی اساسی در زندگی خود بدانند و با خدمت زیبا و صادقانه به ایشان از چنین فرصت مهیایی برای کمال و تعالی بهره ببرند و بدان جایگاه برسند که در عرصه قیامت همچون دو انگشت چسبیده به یکدیگر قرین و نزدیک پیامبر باشند و با توجه به بزرگ‌انگاری شأن یتیمان در زلال وحی، انجمن لازم دانسته که به پیروی از قرآن، از این گروه محبوب خدا غافل نباشد چرا که غفلت از آنها به منزله تباهی بخشی از منابع و سرمایه‌های انسانی است که سعادت آینده جامعه را رقم خواهد زد.
    ایمانیه گفت: این انجمن از سال ۱۳۷۴ با اسم حضرت مهدی فاطمه، پدر واقعی یتیمان در عصر حاضر تاسیس شد و برای آنکه قائم به شخص نباشد، از ۳۰ سال پیش، به شکل سازمانی در واحدهای مختلف با شرح وظایف مختلف آغاز به کار کرد.
     
    *ما یک خانواده‌ایم نه یک خیریه*
     
    وی با اشاره به شعار انجمن که ما یک خانواده‌ایم نه یک خیریه، خدمات موسسه برای ۱۲۰۰ خانواده و بیش از ۳۴۰۰ نفر تحت پوشش را این‌گونه برشمرد: خدمات انجمن شامل آموزش رسمی تحصیلی، فعالیت‌های پژوهشی و پرورشی، تهیه پوشاک و لوازم‌التحریر، تهیه مسکن و وسایل منزل، وام قرض‌الحسنه، اشتغال، برنامه‌های تفریحی، ورزشی و فرهنگی، مشاوره، بهداشت و درمان و تهیه مواد غذایی می‌باشد.
     
    *تاکید انجمن بر فعالیت چهره به چهره*
     
    وی خاطرنشان کرد که افراد با سه شرط فوت سرپرست یعنی پدر، سکونت در شیراز و فرزند زیر ۱۸ سال می‌توانند تحت پوشش این انجمن قرار بگیرند که  محدودیت سکونت در شیراز به این دلیل است که نوع فعالیت انجمن به صورت چهره به چهره است و ضروریست تا خانواده‌ها یعنی مادر و فرزندان در فعالیت‌های مختلف انجمن شرکت کنند.
     
    *ماموریت انجمن تدوین فعالیت‌های متنوع تربیتی در ساحت‌های ششگانه وجودی انسان*
     
    ایمانیه ادامه داد: ماموریت انجمن تدوین فعالیت‌های متنوع تربیتی در ساحت‌های ششگانه وجودی انسان به منظور زمینه‌سازی و ایجاد آمادگی در تمامی افراد برای حرکت از موقعیت فعلی به سوی کسب ویژگی‌های انسان مطلوب است و در همین راستا خدمات متفاوتی در برنامه‌های این انجمن قرار دارد؛ چون معتقدیم انسان باید در تمام زمینه‌ها به صورت هماهنگ حرکت کند تا به تکامل برسد؛ هرچند با آن جامعه ایده‌آل و مدینه فاضله و انسان کامل فاصله زیادی داریم اما حرکت انجمن به این سمت و سو است.
     
    *اجرای سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش*
     
    مدیرعامل انجمن خیریه ایتام مهدی فاطمه مبنای برنامه‌های انجمن را هدفمند و به سمت یک قله و براساس سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش عنوان کرد که از سال ۹۴ تصویب شده اما هنوز در آموزش و پرورش به شکل کاربردی اجرا نشده و انجمن این سند را از شکل نظری به شکل کاربردی به اجرا درآورده است.
     
    *مددکاری نوین در انجمن خیریه مهدی فاطمه*
     
    ایمانیه بیان کرد: معتقدیم انسان در ساحت‌های مختلف اعتقادی، اخلاقی، زیستی، بدنی، فنی و حرفه‌ای، علمی، هنری و اجتماعی رشد می‌کند و بر همین اساس انجمن مخاطبین خود را به ۳۴ گروه تقسیم نموده و در جهت خدمت‌رسانی کارآمدتر، مددکاری نوین در انجمن درحال اجرا است.
    وی در این رابطه افزود: تعامل با حدود ۷۰ خیریه در شیراز با طراحی وب سایت مددجو؛ فعالیت در تمام زمینه‌های تغذیه، تحصیل، شغل، مسکن، درمان، ازدواج، مشاوره، حقوقی، وام، اردو، ورزش و توانمندسازی مددجویان و واگذاری کار به آن‌ها؛ ارائه خدمات با منطقه‌بندی و تقسیم شیراز به نواحی مختلف؛ تدوین تقویم اجرایی در پایان هر سال برای سال بعد؛ هدف‌گذاری و داشتن برنامه بلندمدت؛ امتیازبندی خانواده‌ها بر اساس وضعیت مالکیت، معدل فرزندان، مشارکت در فعالیت فرهنگی انجمن، سن فرزندان؛ برنامه آموزشی و تربیتی چهره به چهره برای تمامی گروه‌های سنی و جنسیتی مادران و فرزندان؛ بیان مشکلات خانواده‌ها از طریق سامانه پیامکی و ارجاع و پیگیری با اتوماسیون اداری از جمله خدمات نوین این انجمن است.
    ایمانیه درخصوص دسترسی راحت تمام افراد تحت پوشش با نصب یک اپلیکیشن بر موبایلشان توضیح داد که تمامی خدمات انجمن از جمله کارنامه بچه‌ها، اجاره‌نامه‌ها، پرداخت اقساط همه از این طریق انجام می‌شود.
     
    وی در شرح سامانه پیامکی گفت: در ۲۴ ساعت شبانه‌روز برای خانواده‌ها این امکان وجود دارد تا هر مشکلی را پیامک کنند. پیامک‌ها روز بعد بررسی و هر کدام به واحد مربوط ارجاع داده می‌شود و به سرعت نسبت به حل و فصل آنها اقدام می‌شود تا از هرگونه رفت و آمدهای غیرضروری جلوگیری شود و نوع خدمات بهتر ارائه شود که در دو سال و نیم گذشته که این اتوماسیون نصب شده، بیش از ۱۲۰۰ پیامک از طرف خانواده‌ها ارسال و به شکلی حل و فصل شده است.
     
    *مهارت‌آموزی در فقدان پدر*
     
    این مدیر مسئول با بیان این که انجمن تلاش نموده که با مهارت‌آموزی در فقدان پدر، مادر و فرزندان نان‌آور شوند؛ به موضوع اشتغال اشاره نمود و گفت: ثبت‌نام افراد جویای کار، معرفی افراد به مراکز فنی و حرفه‌ای، کلاس‌های استعدادیابی و مهارت برای دانش‌آموزان، راه‌اندازی آموزشگاه صنایع دستی و خیاطی در انجمن، تولیدی پوشاک شامل دوخت چادر زنانه، لباس بیمار، گان جراحی، انواع لباس کار، دوخت مانتو، شلوار، مقنعه، چادر احرامی، دوخت سری جشن عبادت در این انجمن درحال انجام است و ۱۵۳ مادر و دختر در آموزشگاه خیاطی انجمن دیپلم فنی و حرفه‌ای گرفته‌اند.
    همچنین تمام دانش‌آموزان حتماً یک مهارت را می‌آموزند و تا زمانی که دیپلم می‌گیرند در هر تابستان می‌توانند مهارت‌های متفاوتی کسب کنند یا همان مهارت را به صورت تخصصی ادامه دهند.
     
    *تاکید بر اهمیت پیشگیری در برنامه‌های انجمن*
     
    وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری در برنامه‌های انجمن گفت: تدوین متون آموزشی با نگرش پیشگیری از ابتلا به مشکلات و آشنایی با نیازهای ضروری براساس نیازمندی گروه مخاطب و علاقه و جاذبه برای گروه مذکور با روش‌های فعال و به‌روز از فعالیت‌های مهم انجمن است که شامل اردوهای تفریحی، زیارتی، بازدیدهای علمی، برنامه‌های مذهبی، ورزشی، بازی‌های رایانه‌ای، کارگاه‌های فناوری، تئاتر و سینما است.
    مدیرعامل انجمن خیریه مهدی فاطمه در ادامه به کتابخانه‌ای با حدود ۲۰ هزار جلد کتاب در انجمن اشاره نمود که به طور متوسط ۹۳۰ جلد آن هر ماه به افراد تحت پوشش امانت داده می‌شود و استفاده از کتابخانه و سالن مطالعه برای مددجویان سایر خیریه‌ها نیز مجاز می‌باشد.
     
    *دغدغه اصلی انجمن تربیت، دانش، مهارت و تفریح مددجویان است*
     
    ایمانیه دغدغه اصلی انجمن را تربیت، دانش، مهارت و تفریح مددجویان عنوان کرد که در همین راستا رسالت فکرانه انجمن بر پرورش مهارت تفکر و خلاقیت در افراد تحت پوشش شکل گرفته است و شرکت در المپیادهای کشوری و استانی، بازی‌های فکری و کسب ۴۵ مقام استانی و کشوری المپیاد رویش، امانت‌دهی هفتگی جدیدترین و متنوع‌ترین بازی‌های فکری (حدود ۳۲۰ بازی فکری) از جمله تلاش‌های انجمن در این زمینه است.
     
    *ثبت‌نام ۴۲۳ خانواده تحت پوشش در طرح نهضت ملی مسکن توسط انجمن*
     
    *۶۰ خانواده تا پایان سال خانه‌دار می‌شوند*
     
    وی درخصوص اهمیت انجمن به مسکن مددجویان گفت: تامین بخشی از هزینه‌های ساخت یا خرید مسکن، تامین بخشی از ودیعه و اجاره منزل، تامین بخشی از هزینه تعمیرات را انجمن برعهده دارد‌ و ‍۲۳۶ خانواده تاکنون با مساعدت انجمن با اعطای وام بلاعوض صاحب خانه شده‌اند؛ همچنین انجمن برای ۴۲۳ خانواده در طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده است که تا پایان سال ۶۰ خانواده دیگر خانه‌دار می‌شوند.
     
    مدیر عامل انجمن خیریه ایتام مهدی فاطمه به اقدامات انجمن در زمینه بهداشت و درمان اشاره نمود و افزود: تشکیل پرونده‌های درمانی برای کلیه مددجویان، معالجه دندان همه ایتام زیر ۱۲ سال، تامین هزینه‌های درمان و دارو، معرفی به مراکز درمانی، برگزاری کلاس‌های آموزشی جهت پیشگیری از بیماری‌ها در اولویت برنامه‌های انجمن قرار دارد.
     
    این مدیر مسئول، توزیع لوازم التحریر در ابتدای سال تحصیلی و کفش و لباس در ابتدای سال نو را از دیگر خدمات خیریه عنوان کرد که بین بچه‌ها توزیع می‌گردد. همچنین خانواده‌ها بر اساس تعداد نفرات و درجه‌بندی، شارژ ریالی دریافت می‌کنند و با اختیار خودشان مواد غذایی مورد نیازشان را انتخاب می‌نمایند.
    ایمانیه به واحد بخش مشاوره انجمن اشاره نمود و افزود: در بخش مشاوره نیز مشاوره فردی در زمینه‌های خانوادگی، ازدواج، تحصیلی و حقوقی و گروه درمانی شامل شاد زیستن، مهارت‌های زندگی، معنا درمانی و مواجهه با سوگ، از جمله برنامه‌های انجمن برای افراد تحت پوشش است.
    وی به بیان آموزش در مهدکودک و کودکستان‌ها پرداخت که آموزش کودکان زیر ۶ سال به تفکیک گروه سنی، بازدید از منازل کودکان، آموزش همزمان مادران، برگزاری جلسات مشاوره‌ای، بازدید از مراکز علمی، فرهنگی، تاریخی، برگزاری جشن تولد همگانی و برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی از مهم‌ترین اقدامات انجمن در این بخش است.
    مدیرعامل انجمن مهدی فاطمه گفت: تلاش نمودیم با ایجاد فضای ورزشی، تفریحی و هنری که برای بچه‌ها لذت‌بخش است؛ انگیزه لازم برای حضور در برنامه‌ها ایجاد نماییم چون معتقدیم باید از جایی شروع کنیم که بچه‌ها دوست دارند و به جایی ختم کنیم که به عنوان هدف برایشان مشخص کرده‌ایم.
    به گفته این مدیر مسئول انجمن خیریه مددکاری ایتام مهدی فاطمه(عج) در بخش آموزش رسمی نیز با دقت نظر وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان را دنبال می‌کند که دریافت کارنامه و انتخاب واحد دانش‌آموزان و دانشجویان؛ بررسی کارنامه‌ها و تقدیر از دانش‌آموزان و دانشجویان برتر؛ هدایت دانش‌آموزان به مدارس برتر؛ تعامل با ادارات و مدارس برای تسهیل در امر ثبت‌نام دانش‌آموزان؛ ثبت وضعیت تحصیلی، معدل و انتخاب واحد دانش‌آموزان و دانشجویان در سیستم، برگزاری کلاس‌های تقویتی و مشاوره تحصیلی از جمله آنها است.
     
    به گفته ایمانیه اقدام دیگر انجمن دهک‌بندی افراد تحت پوشش از ۲۰ سال پیش بوده تا عدالتی در توزیع برای خانواده‌ها برقرار شود. همچنین انجمن، شیراز را به ۵ منطقه و ۴۰ ناحیه تقسیم نموده و در هر ناحیه نماینده‌ای برای ارتباط راحتتر افراد با انجمن گمارده است که بسیاری از امور از جمله توزیع مواد غذایی از طریق نماینده منتخب انجام می‌شود.
    ایمانیه اضافه کرد که انجمن تلاش دارد تا برخی امور را به ناحیه‌ها منتقل کند و با شناسایی و انعقاد تفاهم‌نامه با ورزشگاه، فرهنگسرا، مسجد، مدرسه و درمانگاه خوب هر منطقه خانواده‌ها بتوانند از امکانات موجود در منطقه خود استفاده کنند.
     
    ایمانیه به حضور نیروهای مردمی خیر و نیکوکار اشاره نمود که برای باقیات و صالحات خود در این مجموعه از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند و حرکت رو به رشد انجمن نشان از وجود این نیک‌اندیشان مسئولیت‌پذیر است.
     
    وی در پایان ابراز امیدواری نمود که آشنایی فزون‌تر جامعه با ارج و منزلت یتیمان به پذیرش مسئولیت بهتر و رفتار شایسته‌تر در حق آنان منجر شود.
     
     
     
    شماره روزنامه:8234
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 03 دی 1403

    موارد مرتبط

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.