وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    تاب آوري جوامع تحت پوشش کميته امداد در گرو ايجاد ريز نهاد هاي اقتصادي است منتخب سردبیر

    توسط علی گزبلند/ روزنامه نگار و عکاس 26 آبان 1399 508 0
    تاب آوري جوامع تحت پوشش کميته امداد در گرو ايجاد ريز نهاد هاي اقتصادي است علی گزبلند
    محمد بذرافشان مديرکل کميته امداد استان فارس در گفت و گو با عصر مردم با تاکيد بر توانمند سازي اقتصادي مددجويان اين رويکرد را يکي از مهم ترين رويکردهاي امداد فارس برشمرد.

    وي گفت : در اين زمينه علاوه بر مشاوره هاي شغلي به سرپرست، يکي از اعضاي خانواده تحت حمايت که پتانسيل لازم را دارد ، شناسايي و به سازمان فني حرفه اي معرفي مي شود که پس از طي دوره هاي رايگان مهارت آموزي ، مددجو به بانک معرفي و تسهيلات دريافت مي کند و تحت نظارت کارشناسان فني کميته امداد ، حرفه خود را راه اندازي مي کند.

    براي پي گيري و آشنايي بيشتر با مراحل و شيوه هاي عملي راه اندازي شغل که به خود کفايي و در مراحل بعد کارافريني مدد جويان کميته امدادمي شود با فاطمه سليمي که 18 سال است در کارآفريني و توليد تجربه کسب کرده ، گفت و گويي کردم تا با تجارب او در اين زمينه از نزديک آشنا شويم.
    لطفاً خودتان را معرفي کنيد
    فاطمه سليمي هستم متولد 12دي ماه سال62پدرم مازندراني ومادرم زرقاني هستند . 18سال در زمينه صنايع دستي، منسوجات پارچه اي ، گلخانه وگياهان دارويي فعاليت دارم ،نزديک به 20مدرک رسمي فني و حرفه اي در رشته هاي مختلف دارم.
    بگوييد چگونه با کمک امداد موفق شديد به يک کارآفرين تبديل شويد؟
    اينکه چه طوري کارافرين شدم ودراين مسير قرار گرفتم برمي گردد به سالها پيش و زماني که براي اولين بار قدم در مسيري گذاشتم که اولين جرقه اين فکر به ذهنم رسيد که من بايد به همنوع خودم کمک کنم . اين فکر باعث اشتغال مادري شدم که به دليل مريضي شوهرش نمي خواست پسرش به مدرسه برود که در نهايت با پيشنهاد من براي همکاري به جمع ما اضافه شدند و به لطف خدا افزايش سفارشها باعث شد نه تنها پسرخانواده درسش را ادامه دهد بلکه مادر توانست خرج درمان شوهرش را نيز به راحتي به دست بياورد. اين اولين قدم براي حرکت در اين مسير بود.مسيري که اگرچه سخت، اما شيرين بود .
    چه طرح هايي را راه اندازي کرده ايد؟
    حدود 5سال کارگاه توليد قارچ خانگي داشتم ،اولين کارگاه روبان دوزي ،اولين کارگاه خاتم سازي ، اولين کارگاه سرمه دوزي ، اولين کارگاه توليد لوازم آشپزخانه وست کامل عروس درشهرستان زرقان را من راه ا ندازي کردم که درحال فعاليت هست وباعث اشتغال بيش از 30 بانوي زرقاني شده است .
    اولين نمايشگاه دائم صنايع دستي ،اولين برگزار کننده نمايشگاه فصلي با مجوز رسمي از صنايع دستي وگردشگري در شلوغ ترين نقاط شهر وسطح شهرستان بوده ام. اولين کارگاه توليد ماسک پارچه وبهداشتي بيمارستاني با مجوز رسمي از دانشکده علوم پزشکي و اولين کارگاه توليد دستکش يک بار مصرف دراوايل شيوع کرونارو را نيز راه اندازي کردم .
    در حال حاضر کارها چطور پيش مي رود؟
    درحال حاضر مشغول کارها وسفارشات صنايع دستي در 50رشته متفاوت هستيم . همچنين کارگاه خياطي با بيش از 15 نفر نيروي ثابت و20 نفر نيروي پاره وقت در حال دوخت ، سري دوزي مانتو ولباس فرم شرکت ومدارس و توليد ماسک هستيم . بعد از اينکه سفارشها بالا رفت تصميم گرفتم از بانوان بي سرپرست وبد سرپرست شهر استفاده کنم تا به صورت روز مزد کار را شروع کنند. با تلآش بي وقفه ورفت وامد وانجام کارهاي اداري توانستم اولين شرکت تعاوني باشم که به هنرجوهاي خودم که تحت پوشش کميته هستند مدرک رسمي فني حرفه اي ارائه دهم. کار که بالا گرفت ، به عنوان کارافرين برتر و تعاوني برتر انتخاب شدم.
    تجربه شخصي شما از نقش و کمک کميته امداد براي تبديل مددجو يان به افراد خود کفا چگونه بوده؟
    سال گذشته تصميم گرفتم در مصاحبه راهبر شغلي کميته امداد شرکت کنم تا براي اشتغال بانوان تحت پوشش قدم هاي بزرگتري بردارم خوشبختانه با ارايه رزومه وپرونده وسابقه کاري در اين مصاحبه به عنوان اولين راهبر زرقان واولين بانوي راهبر انتخاب شدم .در اين مسير کميته امداد وجناب اقاي ندايي واقاي گوهرزادگان کمک هاي زيادي کردند وهزينه وسايل مورد نياز اموزش بانوان تحت پوشش رو به صورت رايگان در اختيارما قرار دادند. که کمک بزرگي در اموزش وفرهنگسازي رشته هاي صنايع دستي در شهرستان زرقان بود.
    آيا موفق شده ايد به عنوان يک کارافرين،باعث اشتغال ديگر مددجويان کميته امداد شويد ،تعدادشاغلين چند نفر است؟
    درابتدا که سفارشها ودرخواست کم بود با نيروهاي خودم کار را ادامه دادم .درنهايت تصميم گرفتم به صورت گسترده وقانوني کاررا ادامه بدهم براي اين کار ،ثبت مجوز شرکت "نيک انديشان اميد مهراسا" صورت گرفت. طبق جلسه اي که با رياست محترم کميته داشتيم قرار شد پس از گذراندن دوره وتاييد اين جانب وام بدون بهره به افراد جهت تهيه مواد اوليه وتجهيزات داده شود و من بازاريابي وفروش اين محصولات را برعهده بگيرم. مشکلات وکمبودها در اين شرايط به شدت مانع کار مي شد کمبود پارچه وکش جهت توليد ماسک نبود نخ وتجهيزات از جمله کمبود چرخ ومواد لازم ولي با توکل به خدا وپي گيريهاي انجام شده به حول وقوه خداوند از اسفند سال گذشته تا به الان بيش از 300هزار ماسک توليد وباعث اشتغال بيش از 30 بانو و آقا به طور مستقيم وغير مستقيم شدم و درحال حاضر امادگي کامل را دارم که بيش از 20 بانوي ديگر از بانوان تحت پوشش وبانوان بدسرپرست رابه چرخه اشتغال و توليد وارد کنم .
    راهبر شغلي کميته امداد چگونه مي تواند رويه اي دو سويه براي کمک به مدد جو و کارآفرين باشد؟
    سوالي که اکثر مواقع از من پرسيده ميشه اين است که آيا راهبر شغلي کميته امداد بودن حسن يا يا درامدي براي راهبر داره ؟ دراين جا تاکييد مي کنم هيچ منفعتي براي رهبر نداره حتي کوچکترين وام هم به راهبر تعلق نمي گيرد . اما مزيت اين طرح اين است که نيروها تحت پوشش هستند وکميته به همان افراد کمک مي کند تا بتوانند مستقل يا به کمک راهبر کار و شغل راه انذازي کنند که محصولات توليد شده توسط راهبر به فروش مي رسد. يکي از برتري هاي تعاوني مهراسا ،اشتغال خانگي در رشته هاي صنايع دستي وصنايع غذايي ،کارگاه توليدي منسوجات پارچه وچرم مي باشد که براي افرادي که توان ويا شرايط کار بيرون از خانه را ندارند راهي مناسب جهت کسب درآمد است .
    چه مشکلاتي براي يک کارآفرين در اين زمينه و جود دارد؟
    يکي از مشکلات بزرگي که درحال حاضر دارم کوچک بودن کارگاه ومکاني مستقل جهت ايجاد تمام کارگاهها در کنار هم است تا بتوانم راحت تر کار ها را کنترل کنم. اگر بتوانم تعداد چرخ ها وتجهيزات کارگاه ها را بيشتر کنم مي توانم باعث اشتغال افراد زيادي شوم حتي اقايان، درحال حاضر جهت بازاريابي وفروش محصولات تمام کارگاههايي که فعال است نياز به بازارياب هاي خوب نيز دارم. خلاصه اينکه چون تعداد رشته هايي که کار ميکنم زياد هست، دستم جهت فروش محصولات باز است وبازار فروش اکثر رشته ها وجود دارد . به حمدالله تمام نيرو وافراد شاغل در کارگاه راضي هستند. تنها دغدغه ، مکان مناسب وبزرگ تري جهت ايجاد کارگاهها وگل خانه هست وافزايش تجهيزات ،چرخ ،مواد اوليه که بتونم کارم را گسترش دهم وباعث اشتغال افراد بيشتري شوم . در حال حاضر گلخانه اي کوچک راه اندازي کردم ودرحال پرورش گل هاي اپارتماني هستم که تصميم به بزرگ تر کردن گلخانه دارم که دراين مسير هم باعث اشتغال 2نفر شده ام .
    نتيجه گيري :
    بررسي طرح خود اشتغالي و کار آفريني کميته امداد که ذيل طرح هاي اشتغال خانگي سامان مي گيرد از آن دست برنامه ها است که با ايجاد ريز نهاد هاي اقتصادي تاب آوري بيشتر جوامع تحت پوشش امداد را در پي داشته است. طبق آمار 7 ماهه اشتغال کميته امداد فارس،از6492 طرح اشتغال زايي 3204طرح را بانوان و 3288 طرح توسط آقايان فعال شده است.همچنين قابل ذکر است که 1564طرح ، طرح اشتغال خانگي و 4928 از طرح هاي خوداشتغالي بوده که 7271نفر از مسير اين طرح ها ، شاغل شده اند طرح هايي که با 2 هزار و 180ميليارد ريال هزينه توانمدي جامعه هدف تحت پوشش کميته امدادفارس را افزايش چشمگيري داده است ؛ طرحي که اگر در افقي جدي تر به آن پرداخته شود از مدد جو يک حامي و کارآفرين مي سازد.

    شماره روزنامه:7057
    این مورد را ارزیابی کنید
    (2 رای‌ها)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 26 آبان 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.