وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    نقش هاى مانده از افشارها بر زبان و فرهنگ ايرانى منتخب سردبیر

    توسط صفدر دوام/ روزنامه نگار 26 آذر 1399 555 0
    متأسفانه بسيارى از شخصيت هاى همروزگارمان كه براى برخى از افراد جامعه تنها شنيدن نامشان اكتفا مى كند.


    حتى بسيارى از اهالى فرهنگ و يا شاغلان در حوزه تعليم و تربيت هم چندان به پيشينه برخى مشاهير كه خدماتى به فرهنگ جامعه ايرانى داشته اند، توجه ندارند.
    وقتى يك معلم از احوال شخصيتى فرهنگى باخبر نباشد و تنها به شنيدن نام آن فرهيخته و يا مشاهده تابلويى از نامگذارى مشاهير در خيابان و يا مركزى اكتفا كند چگونه مى تواند
    دانش آموزانى که بعدها به مشاهير علمى و فرهنگى تبدیل می شوند، پرورش دهد.
    نرسيده به ميدان تجريش و در انتهاى خيابان وسيع ولى عصر تهران همواره تابلوى مركز فرهنگى بنياد موقوفات زنده ياد محمود افشار چشم رهگذران را به خود معطوف می کند،هر چند بسيارى از آنها به دليل اشتغالات روزمره و فراز و نشيب هاى زندگى بى تفاوت از كنار آن عمارت مى گذرند.
    دكتر محمود افشار كه ٢٨ آذرماه امسال سى و هفتمين سالروز درگذشتش مى باشد؛ نويسنده، شاعر و روزنامه نگار فعال قرن معاصر به شمار مى رود كه جز اهل تحقيق و پژوهش بسيارى از مردم جامعه ما او را آنچنان كه بايسته و شايسته است نمى شناسند.
    در حاليكه او شخصيتى بوده كه بيش از شش دهه از عمر خود را صرف فعاليت هاى فرهنگى، رسانه اى، ادبى و دانشگاهى كرده است.
    دکتر محمود افشار یزدی از سال ١٣٠٠ وارد عرصه مطبوعات شد و در سال ١٣٠٤ مجله «آینده» را تاسیس کرد که ابتدا طی دو سال ٢٤ شماره و سپس از سال ١٣٢٢، شانزده شماره آن طبع گردید و سپس فرزندش «ایرج افشار» به نشر آن ادامه داد.
    زنده ياد محمود افشار در سال ۱۳۳۷ خورشيدى با وقف املاک و رقبات بسیار در یزد، تهران، شمیران و شهر ری، بنیاد موقوفات افشار را تاسیس کرد که تا امروز با هدف «فعالیت‌های فرهنگی به منظور تعمیم و گسترش زبان فارسی و تحکیم وحدت ملی» به کار خود ادامه داده‌است و به کوشش فرزند خلفش زنده ياد ایرج افشار ( پدر كتابشناسى ايران) با تولیت آیت‌ا... محقق داماد کوشش ‌های سترگی چون انتشار ده ‌ها کتاب دربارة تاریخ و فرهنگ ایران و زبان و ادب پارسی، اهدای جوایز سالانه به استادان و پژوهشگران حوزه ایران ‌شناسی، ساخت مدرسه، بخشش زمین به آموزش و پرورش و دانشگاه و همکاری مجدانه با مؤسسه لغت ‌نامه دهخدا را در کارنامه دارد.
    بدون ترديد نشر چكيده اى از كارنامه شخصيت هايى همانند افشارها كه براى فرهنگ، زبان و هويت ايرانى از جان مايه گذاشته اند در كتاب هاى درسى ما خود چراغ روشنى براى رهپويان فرهنگى فرداى كشورمان خواهد بود تا نسل امروز ما بيش از گذشته قدر داشته هاى علمى و فرهنگى اين مرزوبوم را بدانند.

    شماره روزنامه:7083
    این مورد را ارزیابی کنید
    (3 رای‌ها)
    آخرین ویرایش در چهارشنبه, 26 آذر 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.