مدیر «کارخانه سنگبری بِلفر»: *طرح توسعه و افزایش ظرفیت کارخانه به ۲۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد*
با آغاز به کار دولت سیزدهم، آیت الله رئیسی به عنوان رئیس جمهور یکی از برنامهها و اولویتهای کاری خود در این دولت را شفاف سازی وضعیت کارخانهها، واحدهای تولیدی راکد یا تعطیل، اعلام کرد و از مسوولان خواست تا هرچه سریعتر وضعیت جهش تولید در حوزه صنعت و اشتغال را کارشناسی کرده و راهکارهای عملی در شتاببخشی عملی به فعالیتهای این حوزه را ارائه دهند.
همین امر نشان میدهد که ضروریست تا همه دستگاهها و بانکها با تمام توان از نظام تولید حمایت کرده و سیاستگذاری صحیح برای هدایت منابع بانکها به سوی تولید و رونق اقتصاد ملی را در دستور کار خود قرار دهند.
با انجام اقداماتی نظیر فعالسازی دوباره ظرفیتهای تولیدی استان و بازگشت کارخانههای تعطیل شده به ریل تولید، میتوان امیدوار بود که بتوان دیگر واحدها و کارگاههای راکد استان را به عرصه تولید برگرداند. البته این بدان معنا نیست که تمام مشکلات صاحبان کارخانههای تولیدی فعال شده، برطرف شده است.
کمبود نقدینگی، کمبود مواد اولیه، تحریم، نوسان قیمت ارز و فرسودگی ماشین آلات، بدهیهای مالیاتی، بانکی، بیمهای، پایین آمدن سطح درآمد و تملک واحدهای تولیدی و کارخانهها توسط بانک ها از جمله مشکلات راکد ماندن واحدهای تولیدی بوده و هست. متاسفانه معضلات ذکر شده همچنان برای تمام واحدهای صنعتی پابرجاست؛ حتی واحدهایی که با امید حمایت همه جانبه دوباره فعالیت تولید را از سر گرفتهاند.
اینجاست که توجه و حمایت دستگاههای دولتی میتواند نور امیدی به واحدهای تولیدی بتاباند.
کارخانه صدف سنگ صخره مرودشت با نام تجاری «سنگبری بلفر» با سرمایهگذاری جدید از سال ۱۴۰۱ علیرغم تنگناهای اقتصادی با هدف ایجاد اشتغال شروع به کار نموده است. این کارخانه توسط سهامداران بخش خصوصی به چرخه تولید بازگشته است.
مصطفی بهمنی مدیر کارخانه «سنگبری بلفر» در گفتگو با عصرمردم گفت: این کارخانه در زمینی به متراژ ۲۰ هزار مترمربع به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان با سرمایهگذاری گسترده و با ارزش ۴۵ میلیارد تومان تجهیزات، راه اندازی شده و ۳۶ نفر اشتغال مستقیم ایجاد نموده است.
این مدیر جوان ظرفیت اشتغال این واحد صنعتی را صد نفر اعلام کرد و افزود: در صورت حمایت دولت و ارائه تسهیلات موثر میتوانیم تا ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد نماییم.
*درصورت حمایت می توانیم تولید را افزون نماییم*
مصطفی بهمنی اضافه کرد که تولیدات در دو شیفت کاری انجام میشود که درصورت حمایت دولت میتوانیم یک شیفت دیگر اضافه و تولیدات را افزون نماییم.
وی ظرفیت تولید کارخانه را ۱۶ هزار مترمربع در سال عنوان کرد که درصورت پرداخت تسهیلات، میتوان ظرفیت را تا ۶۰ هزار متر مربع در سال ارتقا بخشید.
بهمنی گفت: تولیدات فعلی ما برای فروش در بازارهای ملی است اما ظرفیت آن را داریم که با سرمایهگذاری بیشتر تولیدات بیشتری برای بازارهای بینالمللی داشته باشیم.
*برای طرح توسعه و افزایش ظرفیت نیازمند تسهیلات و حمایت مالی هستیم*
بهمنی با بیان این که درحال حاضر امکان سرمایهگذاری بیشتر نداریم؛ اضافه کرد: برای سرمایه در گردش تقاضای ۵ میلیارد تومان وام نمودهایم اما برای طرح توسعه و افزایش ظرفیت تا ۶۰ هزار متر مربع، به ۲۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم و با توجه به این که تاکنون از هیچ حمایت مالی دولتی و تسهیلاتی بهره نبردهایم؛ امیدواریم روند دریافت تسهیلات با سرعت بیشتری انجام شود.
وی در خصوص تاخیر در پرداخت تسهیلات بانکی گفت: متاسفانه مجوز پروانه بهرهبرداری هنوز صادر نشده و به همین دلیل تاکنون نتوانستیم تسهیلاتی دریافت نماییم.
مدیر کارخانه سنگبری بلفر ضمن تشکر از مهندس محمدعلی رضایی مدیریت معدن گود زرشک مرودشت، در خصوص تهیه مواد اولیه کارخانه گفت: خوشبختانه معدن مواد اولیه در نزدیکی کارخانه است و ما از معدن گود زرشک شهرستان مرودشت سنگ اولیه را تهیه و پس از فرآوری، نوعی سنگ به نام لایمستون یا سنگ سفید مرودشت تولید میکنیم.
*به دنبال بازار فروش جهانی هستیم*
بهمنی اضافه کرد: بازار فروش ما در سطح کشور از جنوب تا شمال است و درصورت تأمین نقدینگی به صادرات هم به صورت ویژه فکر میکنیم و به دنبال بازار فروش جهانی هستیم.
سیدهادی حسینی کارشناس اداره صمت اطمینان داد که این واحد صنعتی بتواند ظرف یک ماه آینده تسهیلات بانکی دریافت نماید تا با افزایش تولید، اشتغال بیشتری ایجاد نماید.