وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    گزارش اختصاصي عصرمردم؛

    نوازندگان خياباني نيازمند حمايت و ساماندهي هستند منتخب سردبیر

    توسط صفدر دوام/ روزنامه نگار 03 اسفند 1400 771 0
    مى گويد: هيجده سال است كه از گرگان به شيراز آمده ام و با همين ساز امرار معاش مى كنم، او ساز خود را در كيف مشكى رنگ جا داده و در مسير دروازه اصفهان در حركت است.


    وقتى از محل سكونتش مى پرسم، مى گويد: مسافرخانه، درآمدش را هم روزانه بين 200 تا 300 هزار تومان عنوان مى كند.
    اين نوازنده خيابانى در كلانشهر شيراز به سالهاى نخستين حضورش در اين شهر و تعداد انگشت شمار نوازندگان موسيقى خيابانى در آن سالها هم اشاره دارد و مى گويد: حالا ديگر دست زياد شده و مردم هم دل و دماغ گذشته را ندارند و براى كار ما هزينه نمى كنند!
    اگر اين روزها و شب ها كه حال و هواى نوروز هم آشكار شده از مراكز تجارى و خيابان هاى مركزى شهر گذر كنيم نوازندگانى اغلب جوان مشغول نواختن انواع سازها با موسيقى هاى سنتى و يا كوچه بازارى مشاهده خواهيم كرد.
    حرفه اى كه در روزگاران دور هم با استقبال مردم در ايام مختلف سال از جمله حوالى نوروز و يا شب يلدا و ديگر آيين ها مواجه مى گرديد و اكنون بسيارى از نوازندگان خيابانى با داشته هاى اندك هنرى و يا حتى برخى در سطح بالا هنر خويش را در كنار پياده روها، حاشيه خيابان ها، ميادين و چهارراههاى اصلى كلانشهرها براى رهگذران به نمايش مى گذارند.
    صداى سازى كه برخى را به دوران دور جوانى و يا عاشقى رهنمون مى سازد و از اين نوستالژى پولى نصيب نوازنده دوره گرد مى شود.
    امّا با وجود افزايش تعداد اين نوازندگان در سطح خيابان هاى شهرهاى بزرگ در فصول مختلف سال و اجراى مستمر نوازندگى نياز مبرمى به ساماندهى آنها احساس مى شود، برخى از اين افراد بدون تسلط هنرى به ساز خود حالا ويلون و يا گيتار و ... از بد حادثه بيكارى و فقر به حاشيه خيابان ها به پناه آمده اند، چنانچه همين چند هفته پيش در حاشيه يكى از خيابان هاى پرتردد رقص همزمان فرزند خردسال نوازنده دوره گرد را مشاهده كردم تكيه كردن به اينگونه روش ها بدون ترديد حاصل فقر مالى و نوعى تكدى گرى تعريف مى شود.
    بحث ساماندهى نوازندگان خيابانى از چند سال پيش از سوى دفتر موسيقى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى مطرح شد با تعاريفى از اين محورها و با اهداف ساماندهي و شناسنامه ‌دار شدن گروه‌هايي که در گوشه و کنار معابر نوازندگي مي‌کنند و در مرحله بعد نوازندگى به جهت محتوا و اجراي قطعاتي كه از سوي گروه ها اجرا مى شود بايد مورد تاييد و در چارچوب ضوابط کشور باشد.
    از ديگر اهداف ساماندهى حفظ نظم عمومي و آسايش مردم است، به تعبيري اجراهاي خياباني مخل آسايش مردم در ترددها يا تداخل‌هاي خارج از عرف نباشد و ديدگاه پيشکسوتان و اساتيد موسيقي در گونه‌هاي ايراني، نواحي و کلاسيک به اين قضيه است كه حرمت موسيقى اصيل ايرانى حفظ شود و با تداخل اجراهاى خيابانى و موسيقى هاى كوچه بازارى آش شله قلمكارى براى جامعه هنرى و آينده هنر موسيقى اين مرز و بوم فراهم نگردد!
    به هر حال نظريات متفاوتى نسبت به نوازندگان خيابانى از سوى اساتيد موسيقى و فعالان اين رشته هنرى مطرح مى شود كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى و ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامى استانها مى بايست در جهت رفع دغدغه ها با تبادل نظر و اقدامات شايسته و بايسته انجام دهند، هر چند در اجراى برنامه هاى همكارى معاونت فرهنگى، اجتماعى شهردارى ها هم ضرورى است.
    توجه داشته باشيم رشد اين شغل كاذب به دليل عدم بستر مناسب اشتغال علاوه بر آسيب هاى اجتماعى و نبود تضمين آينده شغلى و پوشش هاى حمايتى اين افراد در آينده، زيان هاى جبران نشدنى و خسارات قابل توجهى هم به ساختار هنر موسيقى اصيل كشورمان خواهد زد.

    شماره روزنامه:7424
    این مورد را ارزیابی کنید
    (4 رای‌ها)
    آخرین ویرایش در چهارشنبه, 04 اسفند 1400

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.