وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    کامیاب معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس در گفتگو با عصر مردم؛  

    *کمتر از یک درصد تا ریشه‌کنی بی‌سوادی در فارس*   منتخب سردبیر

    توسط پریسا گلریزخاتمی    16 دی 1403 11 0
     معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس با بیان این که در آستانه ریشه‌کنی بی‌سوادی در فارس هستیم؛ گفت: در سطح استان بیش از ۹۹ درصد باسوادی داریم و به نوعی در آستانه ریشه‌کنی بی‌سوادی از نظر نوشتن، خواندن و حساب کردن هستیم.
      
    *دغدغه ما پیدا کردن افراد بی‌سواد است*
     
    رحیم کامیاب یکی از چالش‌های پیش رو برای یک درصد باقیمانده را پیدا کردن افراد بی‌سواد نام برد و گفت: علی‌رغم ۲۸۰۰ نفر آموزش‌دهنده در سطح استان و تلاش و پیگیری کارشناسان، در پیدا کردن افراد بی‌سواد باقیمانده با مشکل مواجهیم.
    کامیاب ادامه داد: کلاس‌های سوادآموزی باید با حضور دو نفر سوادآموز، ۵ نفر در دوره انتقال و ۵ نفر در دوره تحکیم برگزار شود که برای پیدا کردن افراد در دوره انتقال و تحکیم مشکلی نداریم اما دغدغه ما در دوره سوادآموزی، پیدا کردن افراد بی‌سواد است.
     
    *ضرورت حمایت تمام دستگاه‌های دولتی در فرایند ریشه‌کنی بی‌سوادی*
     
    وی با تاکید بر لزوم همکاری سایر دستگاه‌های استان در زمینه پیداکردن بی‌سوادها، اضافه کرد: در دو شورای آموزش و پرورش و پشتیبان که با حضور استاندار، برگزار می‌شود؛ استاندار فارس بر لزوم همکاری سایر دستگاه‌ها در پیدا کردن بی‌سوادها تاکید کرده و این دستور به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شده است.
     کامیاب افزود: تمام دستگاه‌های استان از جمله بنیاد شهید، کمیته امداد، ثبت احوال، جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان می‌توانند در این زمینه ورود کنند و افراد بی‌سواد را به ما معرفی نمایند.
    معاون سوادآموزی آموزش و پرورش اضافه کرد: این امکان وجود دارد که درصد باقیمانده شامل افرادی باشد که از نظر جسمی و ذهنی شرایط آموزش را ندارند؛ که لازم است برای ثبت در سامانه، اطلاعات کافی از این افراد داشته باشیم.
    کامیاب گفت: به دلیل مشکلات فرهنگی حاکم بر جامعه، آموزش‌دهنده نمی‌تواند فشار زیادی به سوادآموز وارد کند، چون در بسیاری از موارد فشار آموزش‌دهنده منجر به تهدید وی شده است؛ یعنی افرادی هستند که حاضر به آموختن نیستند و این موارد دغدغه‌هایی است که برای آموزش‌دهندگان وجود دارد.
    وی ادامه داد: براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، حدود ۱۵ هزار نفر بی‌سواد هنوز در سطح استان فارس وجود دارد اما اطلاعات ناقصی از این افراد در دست داریم و پیدا کردن این افراد برای آموزش‌دهندگان کار دشواری است.
    کامیاب به دو رویکرد جدید اداره سوادآموزی برای مرتفع نمودن این مشکل اشاره نمود و افزود: دو رویکرد محله محور و مدرسه محور در برنامه‌های امسال قرار دارد تا در رویکرد اول از افراد بومی در پیدا کردن افراد بی‌سواد کمک بگیریم که لازم است تا سایر دستگاه‌های اجرایی از جمله فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها پای کار بیایند و از سایر دستگاه‌های اجرایی منطقه بخواهند تا در این مورد ورود کرده و فرد بی‌سواد را معرفی نمایند. در رویکرد دوم مدیران مدارس در پیدا کردن والدین بی‌سواد به ما کمک می‌کنند که در این مورد نیز، چه دانش‌آموز و چه والد، اطلاعات غلط به ما می‌دهند و عده‌ای علی‌رغم بی‌سوادی، اعلام سواد تا مقطع ابتدایی می‌کنند.
    وی بر اهمیت ورود صداوسیما، مطبوعات و رسانه‌ها تاکید کرد و گفت: رسانه‌ها به ویژه صداوسیما می‌توانند در تبیین و آگاه‌سازی گام موثری بردارند و نقش و اهمیت سواد را در جامعه بیان کنند تا فرد بی‌سواد اعلام باسوادی نکند و برای باسوادی اقدام نماید.
    وی رده سنی سوادآموزی در طرح پایش سوادآموزی را ۱۰ تا ۵۹ سال عنوان کرد و افزود: این امکان وجود دارد که بخشی از درصد باقیمانده بالاتر از ۵۹ سال داشته باشند که لازم است تا این مورد نیز مشخص شود تا در پایش طرح بی‌سوادی بهتر عمل نماییم.
     
    *سوادآموزی در حال پوست‌اندازی است*
     
    وی با بیان این که سوادآموزی در حال پوست‌اندازی است؛ افزود: تا قبل از سال ۲۰۰۰ میلادی، سوادآموزی شامل خواندن، نوشتن و حساب کردن بود، اما از بعد آن، بحث فناوری نیز به سوادآموزی اضافه شد و امروز مباحث مهم دیگری در حال وقوع است.
     
    *تغییر مؤلفه‌ها و الفبای سوادآموزی*
     
    کامیاب با بیان این که نهضت سوادآموزی در حال تغییر است؛ اضافه کرد: امروز سوادآموزی، تنها خواندن و نوشتن و حساب کردن نیست و ما باید سواد در حوزه‌های اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی را جدی بگیریم. بحث سواد مهارت‌های ارتباطی، سواد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و دیگر سوادهایی که امروز به عنوان مؤلفه‌ها و الفبای سوادآموزی باید مطرح شود؛ بسیار حائز اهمیت است.
    وی به تغییر آیین‌نامه‌های کشوری و تغییر عنوان سوادآموزی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با این نگاه و رویکرد، محتواها و فرایندهای کلاس و مؤلفه‌های سواد در حال تغییر است که موضوع تغییر باید ابتدا از آیین‌نامه‌ها آغاز شود.
     
    *سوادآموزی، تمام‌شدنی نیست*
     
    کامیاب خاطرنشان کرد که سوادآموزی هیچگاه تمام‌شدنی نیست؛ چون ما در جریان فرایندها و تغییراتی قرار داریم که در محیط اجتماعی و زندگی فرهنگی‌مان رخ می‌دهد که نیاز به سوادآموزی و به‌روزآوری سواد هر لحظه احساس می‌شود؛ به همین دلیل سوادآموزی هیچگاه تمام نمی‌شود و مدام باید خود را به‌روز کند.
    معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس گفت: امروز که از ریشه‌کنی بی‌سوادی صحبت می‌کنیم، منظور فقط خواندن، نوشتن و محاسبه کردن است اما در زمینه فناوری و برنامه‌های مکملی که در فعالیت سوادآموزی خود داریم، به فعالیت‌ها و برنامه‌های مختلفی از جمله کتابخوانی و حلقه‌های کتابخوانی نیاز داریم که آغاز فعالیت سوادآموزی است.
    وی از آمادگی کامل استان برای هرگونه تغییر در برنامه‌های سوادآموزی خبر داد و افزود: در حال حاضر به تعداد و میزان لازم آموزش‌دهنده در استان داریم و برای تهیه اقلام مورد نیاز، مشکلی نداریم و درصورت هرگونه تغییر در برنامه‌های سوادآموزی و نیاز به ابزار و تجهیزات، بی‌شک برنامه‌ریزی لازم انجام خواهیم داد‌.
     
    *اگر نهضت سوادآموزی به‌روز نباشد، از قافله عقب می‌ماند*
     
    وی با تاکید بر لزوم تغییر در برنامه‌های سوادآموزی گفت: ما در عصری زندگی می‌کنیم که هوشمندسازی و هوش مصنوعی در حال ورود است و با نسلی روبرو هستیم که با هوش مصنوعی بزرگ می‌شوند و اگر نهضت سوادآموزی در زمینه فناوری به‌روز نباشد، قطعاً از قافله عقب می‌ماند.
    کامیاب درخصوص جذب افراد آموزش‌دهنده گفت: اداره سوادآموزی آموزش و پرورش، تحت عنوان خرید خدمات آموزشی، با شرکت‌ها و موسساتی در ارتباط است که با آموزش‌دهندگان قرارداد دارد و از سال جاری حق‌الزحمه این افراد به صورت ماهانه و حق‌التدریسی براساس مدرک تحصیلی پرداخت می‌شود.
    وی در پایان از تمام دستگاه‌های دولتی خواست تا در فرایند ریشه‌کنی بی‌سوادی، این اداره را حمایت نمایند تا سوادآموزی بتواند هرچه زودتر تغییرات اساسی در فرایندها و رویکردهای خود اعمال کرده و نقش خود را به نحو مطلوب ایفا نماید.
     
    شماره روزنامه:8232
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در یکشنبه, 16 دی 1403

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.