استاندار فارس در راس هیاتی از مدیران اجرایی استان در قالب طرح پنجشنبههای عمرانی فارس، از پروژههای در حال تکمیل و نیمهتمام، بازدید و اقدامات لازم برای رفع موانع و مشکلات رکود و کندی روند ساخت و تکمیل طرحهای عمرانی بیمارستانی و درمانی شیراز را چارهاندیشی کرد.
حسینعلی امیری از ۲ پروژه در حال ساخت بیمارستان نمازی بازدید کرد. پروژه اول، ساختمان تصویربرداری نمازی که ساخت آن از سال ۱۳۹۵ با زیربنای سه هزار و ۸۲۳ متر مربع آغاز شده است و پروژه مرکز درمان سرطان نمازی(سایبرنایف) که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت داشته است؛ این پروژه در زمینی با زیربنای پنج هزار و ۲۶۳ متر مربع مراحل ساخت را طی میکند.
*پایش روند ساخت خوابگاه فاطمی ویژه دانشجویان متاهل دانشگاه*
استاندار همچنین از پروژه در حال ساخت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پروژه خوابگاه فاطمی ویژه دانشجویان متاهل دانشگاه، جنب دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه(س) با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی در ۸۴ واحد که از اعتبارات دانشگاه و خیرین در حال اجرا است؛ بازدید کرد.
*بازدید از طرح توسعه بیمارستان حضرت زینب(س)*
در ادامه، روند اجرای پروژه در حال ساخت توسعه بیمارستان حضرت زینب(س) به عنوان بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی زنان و زایمان و درمان ناباروری، بررسی شد. این پروژه نیز در زیربنای سیزده هزار و ۶۰۰ متر مربع از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
*بررسی روند اجرای ساخت بزرگترین بیمارستان جنوب کشور در شیراز*
بازدید از محل ساخت بیمارستان ۱۰۰۸ تختخوابی حضرت محمد رسولالله(ص) در شهر شیراز به عنوان بزرگترین بیمارستان جنوب کشور نیز، انجام شد که عملیات احداث این پروژه عمرانی از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و در زیربنای ۱۰۵ هزار متر مربع در مرحله خاکبرداری قرار دارد و در حال حاضر دو درصد پیشرفت داشته است.
*بازدید استاندار فارس از ۲ بیمارستان در حال ساخت در شهر صدرا*
استاندار فارس در ادامه از دو بیمارستان خاتمالانبیا(ص) و اعصاب و روان بوستان واقع در شهر صدرا، بازدید کرد.
پروژه در حال ساخت بیمارستان ۴۰۷ تختخوابی خاتمالانبیا(ص) از دیگر پروژههای عمرانی حوزه سلامت فارس است که در زیربنای سی هزار و ۶۰۰ متر مربع از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
پروژه بیمارستان اعصاب و روان بوستان نیز توسط استاندار و هیات همراه انجام شد؛ این پروژه بیمارستانی ۲۸۰ تختخوابی در زیربنایی حدود ۳۴۰۰ مترمربع در دو طبقه خدمات مربوط به بیماران اعصاب و روان را ارائه خواهد کرد که در مرحله تجهیز قرار دارد و در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد.
حضور استاندار فارس در پردیس شهید دوران و بازدید از ۲ پروژه در حال ساخت دانشکدههای بهداشت و تغذیه و علوم غذایی ادامه داشت و روند ساخت این دو دانشکده که از سال ۱۳۹۸ در پردیس شهید دوران آغاز شده است؛ بررسی شد که ساختمان دانشکده بهداشت با زیربنای چهار هزار و ۷۱۱ متر مربع و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی و دانشکده تغذیه و علوم غذایی نیز با زیربنای پنج هزار و ۴۰۰ متر مربع و ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا هستند.
*زیرساخت بهداشت و درمان در شیراز مناسب نیست*
استاندار فارس در پایان بازدیدها، در نشستی با خبرنگاران، شاخصها را یکی از مهمترین ابزار رصد و پایش عنوان کرد و افزود: آمار و ارقام، بخشی از نظام مدیریتی را تشکیل میدهد و گویای شواهد وضعیت موجود است و یکی از مهمترین ابزار رصد و پایش، شاخصها است.
*در توزیع خدمات با نابرابری و تبعیض مواجه هستیم*
حسینعلی امیری گفت: در اولین شورای برنامهریزی و توسعه استان فارس اعلام شد که شاخصهای رفاه ارائه شود و مدیران استان مشاهده کردند که در توزیع خدمات با نابرابری و تبعیض و تفاوتهایی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: شاخصها نشان میدهد که در حوزه درمان درخصوص تعداد پزشک و دیگر موارد، به لحاظ جمعیتی، وضعیت خوبی در شیراز نداریم؛ چرا که شیراز به جز شهروندان، به جمعیت قابل توجهی از بیماران استانهای دیگر هم، خدمات درمان ارائه میدهد.
امیری با اشاره به رصد و پایش پروژههای عمرانی استان در روزهای پنجشنبه، پروژههای بهداشت و درمان را از اولویتهای مهم استانداری برشمرد و بیان کرد که زیرساخت بهداشت و درمان در شیراز مناسب نیست و وضعیت پروژهها و زیرساختهای درمانی در دیگر شهرستانهای استان، بهتر از شیراز است که باید زیرساختهای درمانی شیراز به سمت مطلوب و رضایتبخش، هدایت شود.
وی تاکید کرد که مشکل حقوقی با آموزش و پرورش در پروژه عمرانی بیمارستان حضرت زینب(س) شیراز قابل پیگیری است و باید مرتفع شود.
امیری در ادامه گفت: بیمارستان جایگزین مرکز درمانی نمازی نیز در مراحل شروع عملیات ساخت قرار دارد و از اعتبارات ملی بهرهمند است که درخصوص تکمیل این پروژه کمتر احساس نگرانی وجود دارد.
استاندار فارس با بیان اینکه تکمیل و بهرهبرداری از جاده شیراز به صدرا از مسیر قره پیری، ارتباط مستقیمی با توسعه خدماترسانی مراکز درمانی متعدد در شهر جدید صدرا دارد، تاکید کرد که ساخت این مسیر و تکمیل آن برای توسعه شهر صدرا و دسترسی به مراکز درمانی این منطقه موضوع بسیار مهمی است و باید سریعا پیگیری و این مسیر تکمیل شده و به بهرهبرداری برسد که علیرغم موانع موجود، قابل پیگیری است.
*۱۷ همت اعتبار، برای تکمیل مراکز و پروژههای نیمهتمام فارس، نیاز است*
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: شیراز قطب پزشکی است و حدود ۳۵ درصد مراجعان به مراکز درمانی از استانهای دیگر به فارس میآیند و خدمات دریافت میکنند.
دکتر سید بصیر هاشمی با بیان این که بسیاری از پروژههای نیمهتمام حوزه درمان فارس در سطح ملی و استانی تامین اعتبار خواهد شد؛ اضافه کرد: تکمیل پروژههای نیمهتمام نیازمند منابع مالی است و جاده قره پیری نیز باید به مراکز درمانی صدرا متصل شود تا دسترسی مردم تسهیل گردد.
هاشمی افزود: از ۴۶ بیمارستان دولتی در فارس، ۱۵ بیمارستان در شیراز قرار دارد و اعتبار مورد نیاز برای مناسبسازی این بیمارستانها، چهار هزار میلیارد تومان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ۲۱۶ پروژه در حال احداث در حوزه سلامت استان وجود دارد که از این تعداد، ۱۶ پروژه بیمارستانی است و مجموعا ۱۷ هزار میلیارد تومان برای تکمیل این مراکز و پروژهها اعتبار نیاز است.
هاشمی گفت: از مجموع این طرحهای عمرانی ۶ طرح در شیراز قرار دارد که به عنوان بیمارستان جدید و یا توسعه بیمارستانهای موجود و تعدادی هم در حوزه آموزش در حال ساخت است.
دکتر هاشمی تاکید کرد: تیم مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انرژی و دید مثبت قبول مسئولیت کردهاند تا در راستای ارتقای سلامت مردم فعالیت کنند و به سرانجام رساندن پروژههای در حال ساخت دانشگاه یکی از اهداف مجموعه در این راستا به شمار میرود.
وی ابراز امیدواری کرد تا با رفع موانع و تخصیص اعتبار لازم، تکمیل این پروژهها و بهرهبرداری از آنها تسریع شود تا بخش مهمی از مسائل حوزه سلامت و ارائه خدمات درمانی به مردم برطرف شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پردیس شهید دوران را آینده دانشگاه علوم پزشکی شیراز نامید که با استقرار بخشهای مختلف آموزشی، پژوهشی، درمانی و اداری در این پردیس، روند فعالیتهای مختلف در دانشگاه بهبود مییابد.