وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    *آیین نکوداشت دهمین سال تاسیس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز و تجلیل از خیرین*   منتخب سردبیر

    توسط پریسا گلریزخاتمی   27 بهمن 1403 26 0
     نکوداشت دهمین سال تاسیس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز با حضور رئیس و اعضای هیات امنای مجمع، رئیس، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره مجمع، معاونت هماهنگ‌کننده فرماندهی نیروی انتظامی و پلیس راهور استان، مسئولین شهری و استانی و جمع کثیری از خیرین برگزار شد.
     
     
    *سراهای فرهنگ مهربانی بنایی نه چندان عظیم با کارایی بسیار بالا و آرامش‌بخش*
     
    آیت‌الله سید علی‌اصغر دستغیب رئیس هیات امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز با اشاره به داستان قوم سبا در قرآن، بر اهمیت شکر زبانی و عملی از نعمات خدا تاکید کرد و افزود: سرگذشت قوم سبا درس عبرتی است که نشان می‌دهد، مدیریت، نقش موثری بر ایجاد توازن بر دو عامل رشد و تعالی جامعه دارد.
    وی اضافه کرد: بسیار نیکوست که مجمعی با عمر ده ساله، مورد توجه خیرینی بزرگوار با نیات عالی قرار گیرد و حقیقتا در سمت و سوی یک شهر آباد، یک فرهنگ اصیل دینی می‌تواند رشد و تعالی یک جامعه و رفع نیازهای ذاتی آن را تامین کند.
    آیت‌الله دستغیب با تاکید بر توازن دو اصل عمران و آبادی و اصل گسترش فرهنگ دینی، خاطرنشان کرد که تقدم یا تاخر در لفظ شهرساز و فرهنگ‌ساز اهمیتی ندارد چرا که معتقدیم که اگر روح آبادی و عمران یعنی فرهنگ یک جامعه نباشد، آن عمران و آبادی نمی‌تواند بر رشد و تعالی تاثیرگذار باشد و شاهد این ادعا بسیاری از کشورهای غربی است.
     
    *لزوم فراگیری دو خصیصه حفیظ و علیم در نظامی که مدعی نظام الهی است*
     
    رئیس هیات امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز همچنین بر فراگیری دو صفت حفیظ و علیم در بین مسئولین نظامی که مدعی نظام الهی است، تاکید کرد.
    وی در ادامه بر اهمیت دعا، اقامه نماز و سعه صدر تاکید کرد و افزود: نماز رکن اساسی دین است اما سعه صدر را نباید فراموش کنیم و باید بدانیم که در مواجهه با خطاهای جزئی دیگران، باید جاذبه در حد اعلا و دافعه در حداقل ضرورت باشد و این مهم باید مدنظر مسئولین اسلامی قرار گیرد.
    وی در این‌باره اجرای طرح تقدیر از رانندگان قانون مدار و معرفی کاسبان نمونه، توسط مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز را نمونه‌ای از این صفت پسندیده برشمرد و خاطرنشان کرد که در قرآن کریم نیز بر سبقت رحمت خداوند بر غضبش تاکید فراوان شده است و بر این اساس نباید اهمیت جاذبه را فراموش کنیم چرا که دافعه نابجا، فرد را از مسیر درست منحرف می‌کند و موجب غضب خداوند می‌شود.
    وی ضمن تقدیر از مدیریت شهر شیراز که دو ویژگی حفیظ و علیم را در عمل به اجرا گذاشته است؛ بر اهمیت قدردانی از مدیرانی که این دو ویژگی را دارند، تاکید کرد.
    آیت الله دستغیب گفت: شهردار شیراز یک ارتباط مشورتی با شورای شهر و یک ارتباط مردمی با مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز دارد و این ارتباط موثر باعث شده تا گام‌های موثری در جهت رشد و ارتقای فرهنگ شیراز برداشته شود.
    وی از سراهای فرهنگ مهربانی به عنوان بنایی نه چندان عظیم اما با کارایی بسیار بالا و فضایی بسیار آرامش‌بخش نام برد که همچون مساجد، آرامشی بر دلها می‌گذارد که این آرامش متاثر از هدایای خیرینی است که با معرفت، از آنچه خود دوست دارند، در راه رضای خدا به هم‌نوع خود اهدا نموده و برای دنیا و آخرت خود ذخیره کرده‌اند.
    وی در پایان از خیرین خواست تا با اعتقاد راسخ خود، منتظر مسئولین و دولت نباشند و در انجام امور خیر بیش از پیش قدم بردارند.
     
    *شیراز باید چنین مجمعی در خود داشته باشد*
     
    شهردار شیراز و رییس هیات مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز، از شیراز به عنوان شهری فرهنگی، تاریخی و کهن نام برد که پایتخت فرهنگ، ادب، تمدن و هنر است و باید، چنین مجمعی در خود داشته باشد.
    محمدحسن اسدی افزود: بیش از یک دهه از عمر مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز می‌گذرد و شهردار و شورای شهر به عنوان عضوی از اعضای این مجمع به سهم خود با مجمع همکاری می‌کنند و اعلام می‌کنیم، شهروندانی که به اندازه وسع خود، قصد کار خیر در زمینه شهرسازی و فرهنگ‌سازی دارند را، با حذف بروکراسی‌های اداری مربوط به شهرداری حمایت می‌کنیم تا امور خیر با سرعت بیشتر انجام شود.
    اسدی به اجرای ۴۰۰ پروژه به ارزش ۲۹ هزار میلیارد تومان در شهرداری اشاره نمود که برخی از آن‌ها در دهه فجر انقلاب اسلامی به بهره‌برداری و افتتاح رسیده یا عملیات آن آغاز شده است.
    شهردار شیراز یکی از اقدامات انجام‌شده در دهه فجر را راه‌انداری فرهنگ‌سرای طلوع در منطقه ابیوردی شیراز نام برد که به صورت اختصاصی موضوعات فرهنگ شهروندی را دنبال می‌کند.
    رئیس هیات مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز، با بیان شعار "شیراز شهر فرهنگ شهروندی" تاکید کرد که اگر شهروندان مسئولیت‌پذیری داشته باشیم که خود را متعلق به شهر بدانند؛ امور شهری به راحتی ادامه پیدا می‌کند.
    وی خاطرنشان کرد که کار فرهنگی به زمان طولانی نیاز دارد و یک نسل به طول می‌انجامد و با درنظر گرفتن عمر ۲۵ ساله برای یک نسل، باید بر آنچه که آرامش، شادی و نشاط شهروندان را به دنبال دارد، تمرکز نماییم.
     
    *اداره شهر بدون همراهی شهروندان امکان‌پذیر نیست*
     
    شهردار شیراز با یادآوری سیل دروازه قرآن‌ در سال ۹۸ و میزبانی مردم، هتلداران و مهمانداران از ده‌ها هزار مسافر در شیراز، مهمان‌دوستی، مهمان‌پذیری، نجابت و اصالت شیرازی‌ها را زبانزد در کشور برشمرد و این فرهنگ وارسته را ارج نهاد.
    اسدی گفت: شهرداری در مقابل وظایف و مطالبات به حق شهروندان، از آن‌ها تقاضای همراهی دارد چرا که اداره شهر بدون همراهی شهروندان امکان‌پذیر نیست.
    شهردار شیراز با بیان رکود، تورم و بحران اقتصادی موجود، بر پرداخت به موقع عوارض تاکید کرد و افزود: پاکبانان شهرداری در طول سال، قریب ۲۰۰ مرتبه برای جمع آوری زباله به درب منازل مراجعه می‌کنند که قسمت عمده قبض عوارض به پسماند اختصاص دارد و درحالی که در شهر شیراز بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار ملک، قبض عوارض نوسازی دریافت می‌کنند، تنها ۲۵ درصد از شهروندان، قبض عوارض نوسازی خود را پرداخت می‌کنند و ۷۵ درصد از مردم این قبض را پرداخت نمی‌کنند.
    وی ادامه داد: در شهر شیراز حدود ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو وجود دارد و ۸۰ درصد مالکین خودرو نیز، قبض عوارض سالانه خود را پرداخت نمی‌کنند و تنها ۲۰ درصد مالکین بدهی خود را پرداخت می‌کنند یا در شهر شیراز ۹۰ هزار شغل از مطب پزشکی تا دفاتر وکلا، شرکت‌ها و سوپرمارکت‌ها وجود دارد که متاسفانه ۹۰ درصد عوارض خود را پرداخت نمی‌کنند و تنها ۱۰ درصد نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام می‌کنند؛ درحالی که این بدهی‌ها درصورت استعلام از شهرداری باید پرداخت شود و پرداخت به موقع می‌تواند مدیریت شهری را در اداره بهتر امور شهر یاری رساند.
    وی تاکید کرد که به عنوان یک شهر فرهنگی، بنام و جهانشهر باید بر این موضوعات فرهنگی توجه بیشتری نماییم و این مهم تنها با همراهی شهروندان محقق می‌گردد.
    شهردار شیراز همچنین از ترافیک به عنوان معضلی در تمام کلان‌شهرها نام برد و خاطرنشان کرد که برای رهایی از این معضل باید فرهنگ‌سازی نماییم چرا که حداقل ۵۰ درصد ترافیک شهر شیراز به دلیل پارک دوبل ایجاد می‌شود، درحالی که توجه همگانی به این مهم،  بخش اعظمی از معضل ترافیک را حل خواهد کرد.
    اسدی با اشاره به بیانات رهبری درباره شیراز، افزود: به فرموده رهبری، شیراز شهر حماسه، هنر و دین است و بر این اساس، تمام پروژه‌های شهرداری باید پیوست فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی داشته باشد.
    وی به انتخاب شهر شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا اشاره نمود و اضافه کرد: هیچ کلان‌شهری، بدون آلودگی چندین روزه نداریم، مثلاً در شهر اراک بیش از ۲۰۰ روز در سال آلودگی هوا وجود دارد درحالی که در شهر شیراز حتی یک روز آلودگی وجود ندارد و این نعمتی است که باید قدردان آن باشیم چون موقعیت طبیعی و جغرافیایی شیراز، وجود باغات قصرالدشت و پاکبانانی که هر روزه در جمع‌‌آوری به موقع و دفن صحیح زباله، تلاش می‌کنند، باعث شده تا چنین نعمتی داشته باشیم.
    وی در پایان بر اهمیت امور فرهنگی تاکید کرد و از تمام خیرینی که با صرف وقت و مال خود در راه خیر قدم برمی‌دارند تشکر و قدردانی نمود و ابراز امیدواری کرد تا شهرداری بتواند با ارتباطی نزدیک‌تر، دوستانه‌تر و صمیمانه‌تر کاستی‌ها را جبران نماید.
     
    *تلاش مجمع برای الگوسازی، در ارتقای فرهنگ شهروندی*
     
    مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز با بیان اینکه مهربانی جزئی از وجود مردم شیراز است به ۶۷ پروژه در ده سال گذشته در حوزه‌های ورزشی، اشتغال، درمان، عمران، کتابخوانی و اجتماعی اشاره نمود که خیرین تقدیم شهر نمودند.
    سید عبدالرضا دستغیب بر اولویت امور فرهنگی در برنامه‌های مجمع تاکید کرد و یادآور شد که انجام امور فرهنگی مدنظر مجمع، ۲ اصل باید داشته باشد اول اینکه مردم پای کار باشند؛ چون اموری که توسط دستگاه‌های دولتی اجرا می‌شود، نهایتاً به نتیجه مطلوبی نمی‌رسد؛ اما کار فرهنگی که توسط مردم انجام می‌شود، هم استمرار دارد و هم نتیجه‌بخش است.
    وی با بیان اینکه، ترافیک و فرهنگ ترافیک، اولین معضل شهر شیراز است؛ یادآور شد که همیاران مهربان ترافیک از سال ۱۳۹۹ تاکنون، در تمام ایام سال در چهارراه‌های پرتردد شهر خدمت‌رسانی می‌کنند و خالصانه فرهنگ فراموش‌شده رانندگی را یادآور می‌شوند.
    دستغیب خاطرنشان کرد که استمرار این طرح از مهم‌ترین برنامه‌های مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز بوده و مجمع برای گسترش آن در سطح شهر تلاش خواهد کرد.
    مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز همچنین به دیگر طرح‌های اجراشده فرهنگی اشاره نمود و افزود: ۴ سرای فرهنگ مهربانی در سطح شهر و یک میلیون اقلام اهدایی خیرین به این سراها، ۲ سرای یار مهربان و تقدیم کتاب امانی به شهروندان، اجرای طرح پیوند با کتاب در چندین مرحله در سطح شهر، اجرای مداوم طرح تجلیل از رانندگان قانون‌مدار و اجرای طرح "هر روز یک زباله از روی زمین برمی‌داریم" در راستای اهمیت به پاکیزگی شهر، از دوسال پیش تاکنون از جمله طرح‌های فرهنگی اجرا‌شده است تا در ارتقای فرهنگ شهروندی گام موثری برداریم.
    وی با بیان اهمیت آموزش به مردم در زمینه‌های مختلف، تاکید کرد که موضوع آموزش فرهنگ شهروندی اولویت برنامه‌های مجمع است که با حمایت و همراهی عبدالمحمد طاهری عضو هیات مدیره مجمع، تاکنون بیش از ۳۰۰ ساعت آموزش در زمینه‌های مختلف برگزار شده است؛ چون باور داریم که آموزش‌ها می‌تواند به تغییر رفتار جامعه کمک نماید.
    وی همچنین به نگاه متفاوت مجمع در معرفی کاسبان نمونه در سطح شهر اشاره نمود و تاکید کرد که مجمع تلاش می‌کند با الگوسازی، در ارتقای فرهنگ شهروندی گام‌ موثری بردارد.
     
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در شنبه, 27 بهمن 1403

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.