روزنامه عصر مردم در سراسر جهان یک پورتال خبری آنلاین آنلاین و منبع برای محتوای فنی و دیجیتال برای مخاطبان با نفوذ خود در سراسر جهان است. شما می توانید از طریق ایمیل یا تلفن به ما بپیوندید.
+(98) 713-234 8010-13
در این آیین که روز گذشته در منطقه ویژه اقتصادی لامرد به عنوان نخستین ایستگاه انتقال آب خلیج فارس به استان فارس برگزار شد، معاون وزیرصمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو، استاندار فارس، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای راهبردی انتقال آب خلیج فارس و دیگر مسئولان استانی و محلی حضور داشتند.
عملیات اجرایی این طرح در افق بلند مدت با هدف تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت استان فارس در اول اسفند ۹۷ با حضور وزاری صنعت، نیرو و اطلاعات آغاز شده بود که تاکنون ۲/۲ میلیون مترمکعب خاکبرداری از ۷/۵ میلیون مترمکعب خاکبرداری پروژه انجام شده است.
حدود ۳۰ کیلومتر (از سمت لامرد به پارسیان) از ۶۷ کیلومتر (کل مسیر) خط انتقال آب، آماده اجرای کانالزنی برای لولهگذاری است، ازامروز عملیات لولهگذاری در حدود یک کیلومتر آغاز شد که ادامه مییابد.
استاندار فارس در مراسم افتتاح طرح لوله گذاری انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس گفت: استفاده از پتانسیلهای موجود استان از جمله ابتکاراتی است که در راستای توسعه استان مورد توجه قرار گرفت است.
استفاده از پتانسیل ها و نیروهای انسانی فارغ از نگاه های سیاسی
وی ادامه داد: فارغ از نگاههای سیاسی باید از پتانسیلها و نیروهای انسانی توانمند استان استفاده کرد تا بتوان فارس را به جایگاه اصلی خود در کشور رساند.
عالیترین مقام دولت در استان فارس تصریح کرد: تمامی مدیران استان در تلاش اند تا جدا از نگاههای سیاسی با بهره گیری ازظرفیتهای موجود به دنبال توسعه استان فارس در سطح کشور باشند.
رحیمی در ادامه افزود: طرح لوله گذاری انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس طرح بزرگی است که میتواند در فاز نخست آب خلیج فارس را به شهرستانهای لامرد و مهر برساند و پس از آن در فاز دوم این خط انتقال به مناطق مرکزی فارس از جمله کلان شهر شیراز برسد.
او ادامه داد: سه هزار و ۵٠٠ طرح در استان فارس بیش از ٧٠ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ١۵٠ طرح ملی نیز در استان فارس درآستانه بهره برداری است که تمامی این فعالیتها موجب خواهد شد استان فارس رشد قابل توجهی داشته باشد.
استاندار فارس اظهار کرد: اگر به دنبال توسعه در استان فارس هستیم باید استانی متحد و منسجم داشته باشیم تا بتوانیم در رشد اقتصادی کشور جایگاهی درخور و قابل توجه داشته باشیم.
طرحی که تاکنون مغفول مانده بود
ابراهیم عزیزی در افتتاح طرح لوله گذاری انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس گفت: این طرح از جمله مطالباتی است که مردم فارس از سالیان قبل داشته و تاکنون این مهم مغفول مانده بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی افزود: از ابتدای شروع مجلس یازدهم، مجمع نمایندگان استان فارس به این جمع بندی رسید که باید مسائلی در فارس مورد پیگیری قرار بگیرد که بزرگ و محرک بوده و عاملی برای توسعه استان باشد این در حالی است که بالغ بر ۵ هزار و ١٠٠ پروژه کوچک و بزرگ در استان فارس وجود دارد و اعتباری که برای این طرحها برآورد شده بالغ بر ٧٠٠ هزارمیلیارد تومان است.
وی افزود: با توجه به محدودیتهایی که در کشور وجود داشت بنا شد توجه ویژه ای به پروژههای اولویت دار استان فارس نظیر راه آهن، آب و … وجود داشته باشد که از جمله این طرحها میتوان به تبدیل کردن فارس به چهار راه ریلی کشور، خط انتقال پروپیلن، ساخت بیمارستانهای مرجع، ایجاد بزرگراه و… اشاره کرد.
عزیزی ادامه داد: توافقات خوبی در آزادراههای استان فارس صورت گرفته و به زودی آزادراه شیراز- اصفهان به بهره برداری میرسد.
وی تاکید کرد: آب موضوع حیاتی در استان فارس است و اگر این مسئله به عنوان اولویت دار ترین موضوع استان قلمداد نشود در آینده استان با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد شد.
توسعه و آبادانی فارس در پی توجه به انتقال آب از خلیج فارس
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگر به دنبال توسعه و آبادانی فارس هستیم باید به موضوع انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس توجه ویژه داشته باشیم و اگر میخواهیم استان فارس استانی صنعتی در کشور باشد باید آب صنعتی در استان فارس سهم مشخصی داشته باشد.
عزیزی افزود: فارس علاوه بر اینکه نیازمند آب صنعتی است در تأمین آب شرب نیز دچار مشکل است از این رو این طرح بیش از هر زمان دیگری اهمیت داشته زیرا طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس تأمین کننده آب شرب استان نیز هست.
ایجاد زیر ساخت ها می تواند سرعت و جذب سرمایه گذاری را برای توسعه و اشتغال و تولید فراهم کند.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل ایمیدرو با بیان اینکه امروزه ۹۳ میلیارد متر مکعب مصرف آب کشور شامل بخش کشاورزی، شرب وصنعت است،گفت: درحال حاضر بالغ بر ۶۵۰ میلیون متر مکعب برای فاز یک تا سه خلیج فارس برای ظرفیت آب شیرین کن در نظر گرفته شده است و بخش عمده آن به بهره برداری رسیده است.
جعفری ادامه داد: در تلاشیم تا به بخش های دیگر نیز کمک کنیم و آثار بیشتری از اشتغال و تأمین زیر ساخت را داشته باشیم.
این مقام مسئول بیان کرد: یکی از راه های تأمین آب موضوع آب شیرین کن و انتقال آب دریا است که در کل جهان ۱۰۷ میلیون مترمکعب در روز، شمال آفریقا و خاورمیانه ۵۰ میلیون متر مکعب و آب شیرین کن های خلیج فارس ۲۶/۱ میلیون متر مکعب در روز است که سهم ایران معادل ۲/۵ درصد است و عربستان بیشترین تعداد میزان آب شیرین کن را در منطقه دارد که علاوه بر انتقال آب از خلیج فارس از دریای سرخ هم این انتقال را انجام می دهد.
مدیر عامل ایمیدرو در پایان یادآور شد: در هر جایی که صنایع وجود دارند این صنایع هستند که می توانند کمک کنند تا توسعه منطقه رقم بخورد.
سهم غیر قبول فارس در حوزه سرمایه گذاری صنعتی
سید محمدرضا رضا زاده رییس شورای راهبردی انتقال آب به استان فارس در این مراسم گفت: از چند سال گذشته در این خصوصاقداماتی صورت گرفت و شرکت فرا آبرسان سرزمین در سال ۹۵ تخصیص اعتبار نموده و از این سال کلنگ عملیات اجرایی این طرح زده شد و در حال حاضر عملیات لوله گذاری و انتقال آب به استان آغاز شد.
او با بیان اینکه فارس همواره در تولید محصولات کشاورزی مطرح بوده و این محصولات را تأمین می کند، گفت: متاسفانه استان در حوزه صنعتی سرمایه گذاری نکرده است و در این حوزه نیز سهم استان در توسعه کشور سهم قابل قبولی نیست.
وی اظهار داشت: ۱۳ سال از ساخت این منطقه ویژه اقتصادی می گذرد اما تنها تولید آلومینیوم داریم و این عقب ماندگی به دلیل کمبود زیر ساخت ها از جمله تأمین آب بوده است.
او ادامه داد: باتوجه به آغاز لوله گذاری قرار داد مابین ایمیدرو و شرکت طرح آبرسان منعقد شده است تا این اقدام برای استان فارس در فاز اول برای شهرستان های مهر و لامرد و در فازهای بعد عزم جدی برای انتقال آب به همه شهرستانها در دستور کار قرار گیرد.
رضا زاده خاطر نشان کرد: امید است با رویکردی که ایجاد می شود حسرت نگاه انتقال آب خلیج فارس به استان شکسته شود.
وی افزود: باید لاجرم این کار را انجام داد چرا که کشور ما خشک است و میانگین بارندگی کشور کمتر از یک سوم میانگین جهانی است و سال های خشکسالی بیش از گذشته برای ما رقم می خورد و دیگران در سایر نقاط دنیا زودتر از کشور ما به این رویکرد و انتقال آبروی آورده اند.
این مقام مسئول در پایان اضافه کرد: استان فارس باتوجه به وسعت و خشکی استان و فاصله نه چندان زیاد آن تا دریا موضوع انتقال آب برای آن در اولویت قرار گرفت.
کم آبی ابر چالش استان فارس
نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی گفت: قرارداد انتقال آب خلیج فارس به جنوب فارس امضا شد و اتفاق مبارک وبسیار مهمی که چندینسال در پی آن بودیم، محقق شد.
سیدموسی موسوی افزود: کمآبی ابرچالش استان فارس به شمار میرود و مهمترین راه برای تأمین آب پایدار انتقال آب از دریاست.
وی اظهار داشت: این پروژه توسط شرکت فرا آبرسان سرزمین بهعنوان سرمایهگذار بخش خصوصی و با خرید تضمینی ایمیدرو صورت میگیرد.
موسوی اظهار داشت: در دوره قبلی نمایندگی خود در مجلس نهم این پروژه را با جدیت دنبال کردم که منجر به صدور مجوزهای لازم وحتی برگزاری مناقصه شد، اما طی چندسال اخیر این پروژه متوقف مانده بود، چراکه هیچ قراردادی منعقد نشده بود و به همین دلیل سرمایهگذار انگیزهای برای اجرای پروژه نداشت.
نماینده لامرد و مهر در مجلس خاطرنشان کرد: طی یکسال گذشته دهها جلسه کارشناسی در وزارت نیرو، شرکت آب و فاضلاب کشور، ایمیدرو و کمیسیون عمران مجلس برگزار کردیم تا بالاخره ابهامات پروژه برطرف شد و روز سهشنبه هشتم تیرماه جاری شاهد امضای قرارداد خرید تضمینی آب توسط ایمیدرو از شرکت فرا آبرسان سرزمین بودیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در فاز نخست شاهد احداث آبشیرینکن در پارسیان با ظرفیت ۱۵ میلیون مترمکعب آب خواهیم بود، تأکید کرد: طبق تفاهمهای صورتگرفته با سرمایهگذار، خط انتقال پروژه به سمت لامرد با ظرفیت بسیار بیشتر و بهگونهای طراحی شده است که در فازهای بعدی بتوانیم با افزایش حجم آب و ادامه خط به سمت شمال، آب شرب و آب مورد نیاز صنایع درسراسر استان فارس را تأمین کنیم.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.