وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    شیراز خورشیدی برای جهانیان  

    توسط گلریزخاتمی/ خبرنگار 16 مرداد 1400 804 0
    مدیر کل صدا و سیمای استان فارس با حضور سید عبدالرضا دستغیب مدیرعامل هیئت مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز،اعضای هیئت مدیره، خیرین نیک اندیش و معاون خدمات شهری منطقه ٩ از پروژه های خیرساز ورزشگاه ماهان و مسجد الغدیر بازدیدکرد.

    مدیر کل صدا وسیمای فارس در حاشیه بازدید و در جمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز گفت: حقیقتاً بعضی از ساعت ها و روزها جزءطول عمر انسان محسوب نمی شود و آن زمانی است که در جمعی با اراده و با برنامه که مهمترین وظیفه خودشان را خدمت به بندگان خدا می دانند، حضور یابیم.

    کار فرهنگی هزینه حاکمیت را پایین می‌آورد

    وی به دو حوزه نرم افزاری و سخت افزاری که مجمع خیرین به آن ورود کرده است اشاره نمود و ضمن تاکید بر اهمیت حوزه نرم‌افزاری ونظریه پردازی مجمع خاطر نشان کرد: کار فرهنگی هزینه حاکمیت را برای اداره جامعه پایین می‌آورد و مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز با اجرای پروژه ورزشگاه ماهان در این منطقه خاص که ممکن بود هزینه ی سنگینی برای جامعه داشته باشد، این هزینه ها را به شدت پایین آورده است که همین اقدام سرنوشت بسیاری را تغییر می دهد.
    سهرابی در ادامه افزود: در زورخانه ای که در این ورزشگاه ساخته شده است کسانی پا می گذارند که به ظاهر به گود می آیند امافرهنگ انسان سازی که در پشت آن نهفته است بسیار با ارزش بوده و با ساخت این مجموعه ورزشی شما درست به هدف زده اید و باتغییر سرنوشت برخی از افراد جامعه، بزرگانی را برای کشور تربیت می نمایید.
    مدیرکل صدا و سیمای فارس یادآور شد که در طول تاریخ فارسی ها چندین بار ایران را نجات داده اند که از جمله در زمان حمله مغول به فارس، مغول در پشت دروازه فارس زانو زد و فارسی ها توانستند از قدرت و زور قومی که هیچ چیز جز شمشیر و خونریزی نمی‌دانست به نفع شیراز و آبادانی آن کمک بگیرند و این گونه مکتب شیراز پایه‌گذاری شد و شیراز مرجع و پناهگاهی برای علما، فلاسفه، عرفا وهنرمندان گردید و مکتب شیراز شکل گرفت.
    سهرابی با اشاره به پنج سال خدمت خود در صدا و سیمای فارس خاطرنشان کرد: بارها احساس کردم که رسالت بزرگی بر دوششماست به خصوص انسان هایی که با مال و ثروت و استعدادهای خدادادی خود و توان جسمی که خدا در اختیارشان گذاشته برای خدمت به مردم از هیچ چیز فرو گذار نمی کنند.

    رسالتی دیگر بر عهده شیرازی ها

    وی افزود: بی گمان یک رسالت تاریخی دیگر بر عهده شیرازی هاست و ضروریست تا این فرهنگ و این تفکر متعالی و اندیشه ارزشمنددر جای جای ایران اسلامی گسترش یابد تا افراد با انگیزه، از نزدیک آن را لمس نموده و با امثال حاج حسین جوکار و برادران نصیری آشنا شوند.
    وی ادامه داد: لازم است همگان بدانیم که چه انگیزه‌ای باعث می‌شود که فردی مال و دارایی خود را که حاصل عمر خود وخانواده‌اش است این گونه درراه خیر صرف می کند.

    ساخت مستندی فاخر از پروژه های خیرساز

    سهرابی درخصوص رسالتی که رسانه به عهده دارد گفت: رسانه این ظرفیت و توان را دارد که با ساخت مستند فاخر از این پروژه و چنین پروژه هایی، آن ها را برای الگو پذیری به آحاد جامعه معرفی نماید.
    وی اذعان داشت: در کشور ما پول فراوان است اما انگیزه و اراده و الگوپذیری کم است و این رسالتی برعهده رسانه است تا در قاب تلویزیون و جعبه رادیو بتواند برای آنان که نیاز به انگیزه دارند فرصتی ایجاد نماید.
    مدیر کل صدا و سیمای فارس با یادآوری مهرورزی و خیرخواهی مردم شیراز در سیل سال گذشته این همدلی را برگرفته از دین و آیین وفرهنگ علوی و فاطمی دانست وخاطرنشان کرد که تمام دعواها و خون هایی که در دنیا به زمین ریخته می شود همه برای از بین ‌بردنهمین فرهنگ است که شما به خوبی از آن پاسداری می کنید.
    سهرابی ابراز امیدواری نمود که در کنارهم بتوانیم خدمات فرهنگی مطلوبی انجام دهیم.
    وی اقدامات عملیاتی مجمع خیرین که بر پایه تئوری بنا شده است را نشانه علم و درایت اعضای مجمع دانست که امید ماندگاری این فرهنگ را به دنبال خواهد داشت.
    سهرابی همچنین به سفرنامه ابن بطوطه اشاره نمود و با برشمردن ویژگی های منحصربفردی که برای شیراز به عنوان تنها نقطه جهاناسلام عنوان می کند، تصریح کرد: به یقین شیراز سومین حرم اهل بیت با چنین پیشینه ای که ابن بطوطه به درستی از آن یاد می کند،چنین خیرین نیک اندیشی خواهد داشت چرا که اینان تربیت یافتگان همین مکتب هستند.
    وی افزود: لازم است به معلمین و دانشگاهیانی که این مردم را تربیت کرده اند درود بفرستیم و نباید فراموش کنیم که این مهرورزی حاصل قرنها تلاش و زحمت است.

    شیراز خورشیدی برای جهانیان

    مدیر کل صدا و سیمای فارس، شیراز و مکتب شیراز را خورشیدی دانست که همه جهان از آن بهره مند می شوند و حافظ و سعدی وشاهچراغ را متعلق به همه جهانیان و افتخاری برای شیرازی ها عنوان کرد.
    وی همچنین با اشاره به آرامش و اتمسفری که بر این شهر حاکم است افزود: آرامش منحصر بفردی که به نقل از همگان در شیراز وجوددارد به دلیل آب و هوا و گل و سرسبزی آن نیست بلکه شیراز شهری نظر کرده است و این که صحابه رسول خدا در این شهر آرمیده باشد موضوعی اتفاقی نیست و دارالسلام با جایگاه ویژه اش که ضروریست خیرین نگاه خاصی به آنداشته باشند گواه این ادعاست.
    وی در پایان با بیان مشکلاتی که در جامعه با آن روبرو هستیم، دوری از فرهنگ مذهبی و معنوی را عامل بسیاری از این مشکلات عنوان کرد و ساخت مسجد خیرساز الغدیر و حضور در مسجد را که با آرامش و پالایش همراه است در فضایی که خانواده ها و جوانان رفت وآمد دارند از نشانه های فرهنگ خیراندیشی شیرازی ها برشمرد.

    پروژه ساخت ورزشگاه ماهان پتانسیل الگوی کشوری را دارد

    طاهری عضو هیئت مدیره مجمع با اشاره به کتاب در دست تالیف خود و حضور همیشگی در بخش فرهنگ، بنیاد مجمع خیرین شهرسازو فرهنگ ساز و ساخت پروژه ورزشگاه ماهان را مبتنی بر اصولی دانست که می تواند به عنوان الگوی کشوری مطرح گردد.
    طاهری با بیان این که بنیاد مجمع بر اساس دو مبانی نظری شکل گرفته است الگوی اول را براساس تئوری بزرگ جامعه شناسی دانست و آن را این گونه عنوان کرد: هرگاه مردم در شناسایی مشکلاتشان مشارکت نمایند حتماً نسبت به حل آن معضل نه تنها مشارکت میکنند بلکه آن معضل را حل خواهند کرد.

    تبیین موضوعیت مسئله به جای مشکل
    وی دومین بنیاد مجمع را بر اساس تئوری دوم (که در دنیای امروز به آن پرداخته می شود) این گونه بیان کرد که مجمع، موضوعیت مسئله را به جای مشکل تبیین می‌کند.مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز آفرینشگر برتر کشور

    طاهری ابراز خشنودی نمود که مجمع با همین دو الگوی شکل گرفته به عنوان آفرینشگر برتر در کشور شناخته شده است.
    عضو مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز در ادامه به آنچه که فرهنگ مشارکت می تواند انجام ‌دهد اشاره نمود و یادآور شد که اگرمجمع توانسته باشد این فرهنگ را اجرا نماید قول خواهیم داد که یک الگوی کشوری را رقم بزنیم.

    جامعه پذیری

    طاهری ادامه داد: اولین کاری که مقوله فرهنگ مشارکت انجام می‌دهد «جامعه پذیری » آن است و ما توانستیم در کنار خیرین، مشارکت مردم منطقه‌ای با وسعت زیاد را در کنار خود داشته باشیم و این مشارکت را در کل شهر گسترش دهیم.

    توزیع قدرت

    این عضو فعال مجمع دومین خصیصه مقوله فرهنگ مشارکت را «توزیع قدرت» دانست و گفت: توزیع قدرت یعنی فقط مردم یک منطقه ازشهر از این مواهب برخوردار نمی شوند بلکه این موهبتی برای مردم دیگر محلات نیز می باشد.

    وحدت و انسجام

    ایجاد «وحدت و انسجام» در جامعه از دیگر خصایص فرهنگ مشارکت است که طاهری برشمرد و یادآور شد که مجمع خیرین به خوبی توانسته است این انسجام و یگانگی را در سطح شهر ایجاد نماید.
    وی به یکی از مهم ترین ارکان فرهنگ اشاره نمود و توضیح داد: در جاهایی که دولت به دلیل موانعی از جمله تحریم نتوانسته است خدماتی ارائه دهد؛ خیرین به فریاد مجمع لبیک گفتند و به انسجام در جامعه کمک نمودند.

    درگیر شدن آحاد جامعه

    طاهری مقوله چهارم فرهنگ مشارکت را این گونه تشریح کرد: درگیر شدن آحاد جامعه برای حل معضلات شان از دیگر موارد موجود دراین پروژه است چرا که نه تنها حاج حسین جوکار( خیرساز) ، بلکه هزاران انسان در این پروژه شرکت کرده و برای حل مشکلات بومی خود تلاش نموده اند و این پروژه را به سرانجام رسانده اند.

    مشارکت برای حل مشکل

    وی مهم ترین خصیصه نهایی فرهنگ مشارکت را حل مشکلات منطقه ای توسط اهالی بومی منطقه عنوان کرد، که در این پروژه به خوبی اجرا شده است.

    زدودن فقر

    طاهری زدودن فقر را در کنار دیگر موارد، تجلی گاه فرهنگ مشارکت دانست که منجر به کم شدن فاصله میان مردم و دولت خواهد شد.
    عضو مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز با بیان جایگاه صدا و سیما به عنوان تبیین کننده و اشاعه دهنده فرهنگ و با توجه به دیدگاه نظری بسیار قوی و نمادهای عملیاتی و میدانی موجود در این پروژه خواستار بررسی جهت ارايه یک الگوی کشوری شد.
    وی ضمن ابراز تاسف از شرایط آزار دهنده حاکم بر جامعه، ابراز امیدواری نمود که یک الگوی کشوری تحت عنوان فرهنگ مشارکت درکشور بتواند راهگشایی برای تمام کشور باشد و همه استان‌ها از آن بهره مند شوند.
    این عضو فعال مجمع خاطرنشان کرد: تمام استان های کشور به دنبال نمادهای فرهنگی هستند که مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ سازتوانسته است به خوبی ایجاد نماید.
    طاهری همچنین برضرورت ارائه این الگو جهت خدمت به مردم جامعه تاکید کرد.
    وی ابراز امیدواری نمود تا مجمع بتواند در کنار خیرین چتری برای حل موانع و مشکلات موجود در سطح شهر تشکیل دهد.
    به گفته حاج حسین جوکار خیرساز مجتمع ورزشی ماهان این پروژه ۸ هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت دارد که زمین آن به ارزش ۱۶میلیارد تومان توسط شهرداری اهدا و ساختمان آن توسط ایشان با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان احداث شده ومجموعا ۲۰ میلیارد تومان اعتبار داشته است.
    برادران نصیری از خیرین ساخت مسجد الغدیر در بوستان دراک شیراز به ارزش 140 میلیارد تومان می باشند که در فضایی به مساحت چهارهزار و 500 مترمربع ساخته شده و دارای فضای بیرونی است که قابلیت برگزاری مراسم‌های بزرگ ملی و مذهبی را دارد.

    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در شنبه, 16 مرداد 1400

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.