نشان درجه یک هنری در عرصه نمایش به پاس یک عمر فعالیت هنری و پرورش هنرمندان جوان در تئاتر فارس به علینقی رزاقی پیشکسوت شیرازی اهدا شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در مراسمی که شنبه پنجم مهرماه برگزار شد، ابراز داشت: اهدای نشان درجه یک هنری به این هنرمند عرصه نمایش مایه مباهات و افتخار برای جامعه تئاتر استان محسوب میشود.
صابر سهرابی هنرمندان پیشکسوت را سرمایههای اجتماعی جامعه برشمرد و بر توجه بیشتر به ارتباط پیشکسوتان هنر با نسل جوان هنرمندان تاکید کرد.
وی با بیان اینکه پیشکسوتان شور هنر را در جوانان به جریان ناب اجتماعی تبدیل کردهاند، افزود: هدف از اهدای این نشان، افزون بر تکریم هنرمندان پیشکسوت پیوند معرفتی و وجودی نسل جدید و علاقهمندان هنر ایرانی به نسل پیشین است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس اظهار داشت: هنر، بینشی متفاوت از جهان و انسان ارائه میکند؛ از این رو جامعه، هنرمند را در تصویری دیگر مینگرد، زیرا نگرش و هنر اوست که این دنیای متمایز را پدید میآورد. با همین برداشت است که هنرمندان پیشکسوت، سرمایه اجتماعی جامعه وخط ارتباطی نسلهای هنری باهم هستند.
سهرابی ادامه داد: خلاقیت، مهارت و تجربه گرانبهای آنان، جایگاه ایشان را در جامعه متفاوت میکند.
میکوشم بزرگان بومی و ملی را نیز معرفی کنم
علینقی رزاقی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه باارزشتر از این نشان، راهبری نسل جدید به سوی تکامل معنوی است، اظهار داشت: با دریافت این نشان، احساس میکنم تمام زحماتمان برای نسل آینده هنرهای نمایشی با آگاهیبخشی و رشد معنوی خودمان همراه بوده است.
این هنرمند پیشکسوت با بیان اینکه تئاتر به همه علاقهمندان به صحنه، پرورش احساسهای انسانی را هدیه داده است، گفت: در تئاتر شیراز افراد بسیاری آمدهاند و هنرشان را عرضه داشتهاند، بسیاری از این استعدادها امروز در نقاط مختلف دنیا پراکندهاند و دریافت این نشان، امروز به برکت وجود حدود ۲هزار بازیگر و افراد پشت صحنه در طی چهل و سه سال بوده است.
وی ابراز داشت: هزاران نفر در این سالها ارزشهای فرهنگی ایرانی و جهانی را در هنر نمایش فارس دیدهاند و ضروری است در ادامه فرهنگ شیراز و فارس از این رهگذر بیشتر ارائه شود، بدینمعنا اگر مخاطبان شکسپیر را میشناسند با سعدی نیز بیشتر آشنا شوند و در عین حال، جوانان خلاق هم با حضور در این میدان خلاقیتهای خود را با نقد اجتماعی پیش ببرند.
رزاقی عنوان کرد: هنوز عدهای بر این باورند که در ایران زمینه پرداختن به هنر نمایش وجود ندارد و با این یکسونگری، فرهنگ را رو به ویرانی میبرند؛ تلاش کردهام همانگونه که آثار جهانی را بر صحنه میبرم، بزرگان بومی و ملی را نیز معرفی کنم.
این استاد تئاتر ابراز امیدواری کرد جوانان بیشتر به ارزشهای فرهنگی توجه کنند و روزی درهای سرمایهگذاری برای ساخت نمایش باز شود تا رونق به سالنهای تئاتر بازگردد.
علی نقی رزاقی در سال ۱۳۲۳ در شیراز به دنیا آمد. از او بیش از ۱۰ کتاب چاپ شده است.
نمایشهایی همچون "منتظران را..."، "مرگ پیر همراه"، "روی خط بی نهایت"، "راه طویل سیمرغ"، "آخرین دور" ، "قاب "بی تصویر"، "خسرو شیرین و فرهاد" از جمله نمایشنامه هایی هستند که به قلم او نگاشته شده است.
محور نمایشنامه های این استاد هنر تئاتر تحقیق بر آثاری همچون عطار، مولانا، سعدی، حافظ، نظامی و اهلی شیرازی است.
کارگردانی، تدریس، سرپرستی گروه آزاد تئاتر شیراز، عضویت در هیات بازبینی استان فارس از جمله خدمات او به تئاتر فارس است.
وی در نهمین جشنواره تئاتر فجر به عنوان نویسنده و کارگردان نمایش "قاب بی تصویر" منتخب کانون ملی منتقدان کشور شد.
نمایش های "یک جلوش تا بینهایت صفر"، "نی در قصه های مولانا"، "حافظ خلوت نشین پرهیاهو"، "بی تو مهتاب شبی"، " درنای خاموش" و " بوی خوش سیمرغ" از جمله آثاری است که به کارگردانی او به روی صحنه رفته است.