وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    در احوال ناشر نوآور معاصر ما منتخب سردبیر

    توسط صفدر دوام/ روزنامه نگار 11 آبان 1399 441 0
    صدو يك سال پيش در ۱۲ آبان‌ ۱۲۹۸، عبدالرحیم (تقى) جعفرى پا به عرصه گيتى نهاد.


    اين نام با يكى از نوستالژى ترين انتشاراتى هاى كشورمان آميخته شده است، انتشارات اميركبير كه ٧١ سال پيش در یک بالاخانۀ ۱۶ متری در خیابان ناصرخسرو تأسیس کرد و شماری از معروفترین کتابهای تاریخ معاصر، از جمله فرهنگ لغت معين، فرهنگ فارسی عميد، شاهنامه امیرکبیر، فرهنگ انگليسی به فارسی آریانپور، آثار دکتر زرین‌کوب، تاریخ ایران کمبریج، رمان «صد سال تنهایی»، ... و صدها عنوان کتاب دیگر در حوزه ‌های ادبيات و تاریخ و فرهنگ را در کارنامه داشت.
    اما فعاليت زنده ياد جعفرى تنها در انتشار كتاب خلاصه نگرديد و اقدامات زيربنايى فرهنگى ديگرى مثل فروش اقساطی کتاب به راه انداخته بود.
    يا نشر«تاریخ علوم» پییر روسو به عنوان سومین کتاب انتشاراتی‌اش که با وجود منع اطرافيان از واهمه عدم استقبال مخاطبان بعدها از جمله کتاب هاى پرفروش‌ انتشارات امیرکبیر شد و به یکی از کتاب‌های کالتِ دانشجویان دهۀ چهل تبديل گرديد.

    زنده  ياد جعفرى نخستين ناشري بود که مفهوم توليدِ سري و دوره را در کتاب انجام داد و با شعار نداشتن در متن كتاب جايگاه مطالعه را رونق بخشيد.

    عبدالرحيم جعفرى نخستين مدير انتشاراتى بود كه با تدبير و فرهنگورى اولين گروه ويراستاري کتاب را در دفتر انتشاراتش به راه انداخت. با گروهي از هنرمندان هم براي انتشارات آتليه به راه انداخت. بهمن فرزانه را او پيدا کرد و در زماني که هيچ کس
    در ايران مارکز را نميشناخت، ترجمه «صد سال تنهايي» را از او منتشر کرد. يا پرويز شهرياري اولين کتابش را به سفارش او ترجمه کرد. يا وقتي مهدي آذريزدي که نمونه خوان انتشارات بود دفترچه بازنويسي هايش از داستانهاي «کليله و دمنه» را پيش او برد، بعد از يک شب خواندن آن دفترچه، قرارداد ده جلد سري «قصه هاي خوب براي بچه هاي خوب» را با او بست. خيلي از دوستداران كتاب و نويسندگان ايراني در سالهاي کودکي و نوجوانى مجموعه كتاب   ها و آثارِ کودکانة انتشارات اميرکبير مثل «کتابهاي طلايي» و در سالهاي جواني، رمانهاي اميرکبير و در سالهاي بعد، آثار تاريخي اميرکبير را خوانده اند. بيهوده نيست اگر بگوييم، ما، همه ما، به عبدالرحيم جعفري مديون هستيم.
    براى شناخت بيشتر از احوال و كارنامه آقاى ناشر حتمأ کتاب دو جلدي «در جستجوي صبح»، خاطرات عبدالرحيم جعفري را مطالعه كنيد كه جلد سومش هم در نوبت انتشار است.

    این مورد را ارزیابی کنید
    (2 رای‌ها)
    آخرین ویرایش در یکشنبه, 11 آبان 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.