وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    به بهانه هفته كتاب

    جايگزينِ مناسب معاشرت ها و دورهمى ها! منتخب سردبیر

    توسط صفدر دوام/ روزنامه نگار 27 آبان 1399 491 0
    تا جايى كه يادم هست دروازه ورود به وادى كتابخوانى ام، كتاب هاى رنگين كمانى " قصه هاى خوب براى بچه هاى خوب" از زنده ياد مهدى آذر يزدى بود.

    مجموعه داستانى جذاب از منابع وزين ادبى كشور كه بيش از شش دهه پيش از اين توسط زنده ياد عبدالرحيم جعفرى پايه گذار و مدير باتدبير انتشاراتى اميركبير كه آن روزگار در خيابان ناصر خسرو فعاليت داشت منتشر شده بود و تا دهه شصت به نسل ما رسيد و چراغ ادبيات و تاريخ كشورمان را در ذهن ماجراجوى كودكان و نوجوانان روشن كرد.
    كتاب هاى درسى ابتدايى آن ايام هم چيزى جز قيل و قال مدرسه و درس هاى تكرارى بازمانده از روزگار دور براى ما تازگى نداشت.
    كم كم ذهن به وادى كتاب هاى متنوع تر رفت البته با راهنمايى معلم شايسته محمد رضا آل ابراهيم كه عمر اين نويسنده و پژوهنده ادبى و فرهنگى دراز باد، معلمى كه رسالت معلمى را خوب مى دانست و تنها به درس هاى تكرارى كتاب هاى درسى كه حاصل نظر جمعى بود اكتفا نمى كرد و ذهن دانش آموزان را به وادى فراخ تر ادبيات، تاريخ و جامعه هدايت مى كرد.
    روزهاى نوجوانى من جالب بود و آن اشتياق كتاب هاى رنگ و رو رفته از گذر زمان در كتابخانه شخصى معلمان انديشمندى چون محمد رضا آل ابراهيم و سيد نورالدين ناظمى اين دو معلم انديشمند مأخذى براى پرسش هاى دانش آموزان جستجوگر بودند و اقيانوس آثار ادبيات داستانى و شعر در اختيار دانش آموزانِ دلداده كتاب قرار مى دادند.
    رهرويى نسل ما اينگونه مسير مطالعه را طى نمود تا به آثار بزرگان جهانى چون " صد سال تنهايى گابريل گارسيا ماركز" ، "بينوايان ويكتور هوگو"، " پيرمرد و درياى هكلبرى فين با ترجمه دلنشين زنده ياد نجف دريابندرى" و ماهى سياه كوچولوى صمد بهرنگى و سووشون بانو سيمين دانشور تا كليدر محمود دولت آبادى و دهها اثرِ ارجمند ديگر ذهن ما را به وادى كتاب رهنمون كردند.
    اما امروز همه اين كتاب ها و ديگر آثار شايسته با اشاره كليدى بر صفحه تلفن همراه قابل مطالعه است و نه مسافتى براى طى كردن و خريد كتاب لازم است نه هزينه زيادى!
    آمار استفاده از اينترنت و فعالان فضاى مجازى كشور هم گواه حضور پررنگ نسل امروز در اين وادىِ پرنشيب و فراز است اما قصه پرغصه ى كمبود سرانه مطالعه ما ايرانيان همچنان رونق آمار منفى در حوزه فرهنگ كتابخوانى محسوب مى شود؛ آمار تكان دهنده اى كه نياز با اعلام عددى نيست و با نگاهى به اطراف به طور عيان خواهيم ديد و همان مَثَل عاميانه تعبير مى شود "كه حاجت به بيان نيست!"
    اى كاش در همين روزهاى سخت كه علاوه بر مشكلات سخت اقتصادى ويروس كرونا هم در جامعه ميدان دارى مى كند و بشريت را به تغييراتى در سبك زيستن و زندگى واداشته است، كتابخوانى و مطالعه از محورهاى مهم سبك زندگى ما ايرانيان قرار گيرد و جايگزين محفل ها و دورهمى هاى دوستانه اى شود كه وجود كوريد ١٩ ما را مجبور به دورى از آنها كرده است.
    و اينكه هنوز هم مى توان با گسترش فرهنگ كتابخوانى و تأكيد بر انديشيدن بر بسيارى از مشكلات اجتماعى فائق آمد و اين يگانه همدم ماندگار را در سبد روزمره زندگى قرار داد تا روش و منش هاى بهتر زيستن را از واژه ها بياموزيم، ايدون باد.

    شماره روزنامه:7057
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در سه شنبه, 27 آبان 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.