وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    فارس و توانايي هايش

    توسط محمد عسلی/ مدیر مسئول روزنامه عصرمردم 24 خرداد 1402 185 0
    سرمقاله "محمد عسلی" 24 خرداد 1402         فارس و توانايي هايش
    فارس با مساحتي معادل 608/122 کيلومتر و جمعيت تقريبي 5 ميليون نفر يکي از استان هاي زرخيز و کهن ايران است که به علت تفاوت 30 تا 40 درجه اي شمال با جنوب آن، انواع درختان ميوه و بوته هاي غلات در آن کاشته مي شود.
    اين استان زرخيز که مرکز آن شيراز، روايت هاي بسيار تاريخي از شکست و پيروزي هاي متجاوزان دارد از ميراث فرهنگي و باستاني آنچنان غني برخوردار است که مي توان آثاري از سلسله مادها تا عصر جديد را در آن مشاهده کرد. از همه مهم تر در اين استان بزرگاني برخاسته اند که شهرت جهاني دارند و دنيا به وجود آنان افتخار مي کند.
    سعدي و حافظ دو ستاره هميشه درختان در آسمان شيرازند که فرهنگ و ادبيات فارسي مديون نبوغ و خلاقيت آنان در حفظ و اعتبار فرهنگ و ادب فارسي است از آن گذشته فيلسوفان صاحب نامي چون ملاصدراي شيرازي و عارفاني مانند بقلي و باباکوهي خود حکايت هايي دارد که از حوصله اين نوشتار خارج است.
    اين خاک اولياءالله که سومين حرم اهل بيت نامگذاري شده است مي تواند مکاني براي زيارت و گردشگري در سطح بين المللي براي شيعيان باشد.
    تحصيلکرده هاي دانشگاهي و متخصصين معروفي مانند دکتر خدادوست، دکتر ملک حسيني و دکترها برادران فروردين نمونه هايي از نبوغ پزشکي و استعداد هستند که در اين آب و خاک به چنين اعتبار و شهرتي رسيده اند.
    خاک زرخيز استان در مناطق مختلف، مستعد کشت هاي متنوعي است که نمونه هاي آن را مي توان کشت گندم اعم از گندم آبي و ديم مثال آورد که براي ساليان چندي اولين رتبه توليد گندم در کشور از آن استان فارس بوده است.
    کارخانجات مولد همچون پتروشيمي، سيمان، آلومينيوم و صنعت فولاد و الکترونيک هر کدام نمونه هايي از تلاش مهندسان و کارگران اين استان را مي توان مثال آورد.
    فارس قابليت بسياري در سرمايه گذاري دارد که هنوز بکر و دست نخورده است سرمايه گذاري در کشاورزي، خدمات و صنعت به ويژه صنعت گردشگري مي تواند در ايجاد اشتغال و رونق کار و تلاش مؤثر باشد.
    اگر بعضي مديران استان از تنگ نظري و تعصبات بي مورد ديني و مذهبي و نيز اعمال سلايق شخصي بدون مطالعه کارشناسانه، خود و ديگران را خلاص کنند. اين استان براي کشور درآمدهاي بسياري کسب خواهد کرد که قطعا از درآمد نفت بيشتر خواهد بود.
    بي شک استان فارس مي تواند قطب گردشگري مفيد و مؤثر باشد و نيز قطب پزشکي که اعتبار جهاني يافته است. قطب کشاورزي با آبرساني از خليج فارس به نقاط کم آب استان و قطب صنايع دستي با احياي هنرهايي که بعضا به فراموشي رفته اند و آثار آنها را مي توان در بناهاي عصر قاجار و زنديه مشاهده کرد.
    فارس مردمي مهمان نواز، مهربان با طبع شعري روان دارد که به قول يکي از گردشگران معروف خارجي «روي قالي هاي رنگارنگ راه مي روند و شعر مي سرايند...»
    شعر از ذوق، احساس و خلاقيت معنوي بيرون مي آيد که نشانه اي از لطف و مهرباني و حس همنوع دوستي است.
    آب و هواي پاک و سالم شيراز نسبت به ساير کلانشهرها و چهار فصل کامل که ويژه استان فارس به ويژه شيراز است خود نعمتي است که مي بايد با ايجاد و حفظ باغ ها به رونق و استمرار وجودي فضاي سبز دست همت بالا زد.
    وجود منابع و معادن کافي و سنگ هاي قيمتي در فارس سرمايه بالقوه اي است که مي تواند براي همه مردم ما درآمدزا باشد که مهمترين آنها نفت و گاز کشف شده در مناطق مختلف استان است.
    اتصال خطوط راه آهن از شمال به جنوب استان و امتداد آن تا بنادر خليج فارس در آينده نزديک بشارتي است براي سرمايه گذاران و فعالان اقتصادي که مي خواهند از حمل و نقل آسان، نزديک و ارزاني بهره مند شوند.
    آنچه امروز استان فارس کم دارد پراکندگي مديراني است که به هر دليل راهي نقاط مختلف کشور شده و در پست هايي غير از داخل استان فارس مشغول خدمتند.
    اصطلاح خودي گذار غريبه نواز در فارس هرچند کليت ندارد اما سابقه اي تاريخي را يدک مي کشد. چنانکه حافظ بر اين ادعا پاي مي فشرد:
    «غزل داني و خوش خواني نمي ورزند در شيراز
    بيا حافظ که تا خود را به ملک ديگر اندازيم...»
    و يا در شعر معروف ديگري گله مند بي توجهي مسئولان به هنر است:
    «هنر نمي خرد ايام و بيش از اينم نيست
    کجا روم به تجارت بدين کساد متاع...»
    واقع قضيه اين است که در فارس به ويژه در دوران معاصر کمتر به هنر در ابعاد مختلف توجه شده است به گونه اي که حتي هنر خاتم شيراز با آن سابقه قديمي به دست هنرمندان اصفهاني افتاده و بعضا مغازه ها و نمايشگاه هاي اطراف حافظيه و يا در سراي مشير بيشتر، هنر خاتم اصفهان عرضه مي شود هرچند از کيفيت خاتم شيراز بهره اي ندارد.
    جا دارد اين خلاء با تدبير مديران استان برطرف شود و اين قابليت هنري در ديگر شهرها احيا گردد.
    بي شک تحولات ماشيني و صنعتي بسياري از کارهاي هنر دستي را به سايه برده و يا از اذهان عموم پاک کرده است نبايد اجازه داد چنين شرايطي حاکم شود که ماشين همه چيز را دربر گيرد به آساني که يکي از دلايل عمده بيکاري ها را رقم زده است.
    اَشکال طبيعي اشتغال و انتقال ميراث شغلي پدر به فرزند که دچار تحول جهاني شده شيراز هم از آن بي بهره نبوده است.
    شيراز روحي نا آرام دارد فارس را دريابيم که دريايي است پر گوهر و پر منفعت.
    والسلام
     
    شماره روزنامه:7782
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در چهارشنبه, 24 خرداد 1402

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3