وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    «عصر مردم» بررسي مي کند؛

    آيا «جهش توليد» در فارس اتفاق افتاد؟! منتخب سردبیر

    توسط احمد  رضا سهرابی / روزنامه نگار 08 اسفند 1399 451 0
    رئيس مجمع نمايندگان فارس تأکيد کرد: بايد «نقشه راه» داشته باشيم


    رئيس اتاق بازرگاني شيراز: همين که سقوط نکرده ايم نشان دهنده پايمردي بخش خصوصي است!
    رئيس سازمان صمت فارس مطرح کرد: گره گشايي از فعاليت 76 واحد توليدي و معدني نيمه فعال

    اسفند، دوازدهمین و در عین حال آخرین ماهِ سالِ «جهش تولید» است!
    سالی که در اوج تحریم های آمریکا علیه ایران، از سوی رهبر انقلاب نامگذاری شد و امید می رفت در پیوند شعارِ سال گذشته (رونق تولید) این بار «جهش تولید» اتفاق بیفتد.
    اما آیا امسال با وجود تمام تنگناهای داخلی و خارجی و از سوی دیگر، گرفتاری هایی چون شیوع ویروس کرونا، شعار سال 99 در استان فارس محقق شد؟!
    حال در همین رهگذر، گفت وگویی داشتم با ابراهیم عزیزی رئیس مجمع نمایندگان فارس به عنوان یکی از نمایندگان ناظر بر عملکرد دولت، حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس به عنوان نماینده دولت در حوزه تولید استان و البته، جمال رازقی رئیس اتاق بازرگانی شیراز به عنوان رئیس تشکیلات بخش خصوصی که قرار است بار رونق و جهش تولید را بر دوش بکشد!
    اجازه بدهید در این زمینه، از رئیس اتاق بازرگانی شیراز به عنوان نماینده بخش خصوصی که در گفت وپگوهای پیشین، موانع و تنگناهای داخلی را بدتر از تحریم های خارجی ارزیابی کرده و همیشه دلی پرخون از بوروکراسی اداری و قوانین بانکی، مالیاتی و بیمه ای دارد شروع کنیم.
    سئوال سختی می پرسید!
    رئیس اتاق بازرگانی شیراز در پاسخ به این پرسش که آیا با وجود تنگناهای داخلی و خارجی و البته شرایط کرونایی، احساس می کنید که در سال 99 «جهش تولید» در استان فارس اتفاق افتد؟ لبخندی زد و گفت: سئوال سختی می پرسید، تا ببینیم معنی «جهش تولید» را چه بگیریم؟!
    جمال رازقی در عین حال تصریح کرد: در شرایط حاد کنونی، اگر همین میزان تولید و اشتغال را هم حفظ کنیم به نظرم هنر کرده ایم!
    او یادآور شد: آمارهای کشوری در زمینه صنعت و بخش کشاورزی، نشان از کمی رشد دارد و حداقل می توان گفت که رشد منفی نبوده است.
    رئیس اتاق بازرگانی شیراز گفت: با توجه به تمام محدودیت ها، آمار نسبتا خوبی است یعنی همین که سقوط نکرده ایم، نشان دهنده پایمردی بخش خصوصی است.
    گره گشایی از فعالیت 76 واحد تولیدی و معدنی نیمه فعال
    رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس می گوید که در سال «جهش تولید» افزون بر 50 واحد تولیدی و 26 معدن غیرفعال در این استان به چرخه تولید برگشته است.
    در گفت وگویی که با حمیدرضا ایزدی داشتم، یادآور شد: در سال جهت تولید، با هدف تثبیت اشتغال و رونق بخشی به «اقتصاد مقاومتی» اقدامات مهم و مؤثری در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان انجام گرفت.
    او گفت: از ابتدای سال تاکنون 44 جلسه کارگروه با 529 مصوبه برای 397 بنگاه تولیدی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی در زمینه تأمین اجتماعی، بانکی، مالیاتی، گمرکی و عمدتاً با حضور استاندار و بعضاً معاونین استاندار در مرکز و شهرستان های استان برگزار گردید که تاکنون 264 مصوبه اجرایی گردیده و مشکلات 185 بنگاه اقتصادی مرتفع شده است.
    رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس همچنین گفت: در جلسه ای با حضور وزیر محترم در کارگروه، بررسی و پی گیری رفع مشکلات واحدهای بزرگ صنعتی در دستور کار قرار گرفت.
    ایزدی، بازدیدهای میدانی و تشکیل کارگروه در شهرستان ها و واحدهای تولیدی با حضور استاندار و اعضاء در سال 99 را از دیگر برنامه های این کارگروه برشمرد و پیرامون بهره مندی از تسهیلات رونق تولید و بند الف تبصره 18 خاطرنشان کرد: با توجه به برگزاری 21 جلسه کمیته کارشناسی، برای حدود 607 واحد صنعتی و معدنی مبلغ 30 هزار و 922 میلیارد ریال به تصویب اولیه رسید و سپس جهت مصوبه نهایی به کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید ارجاع و مورد تصویب قرار گرفت و پس از آن به بانک های عامل معرفی گردید.
    او در پاسخ به این پرسش که آیا تولیدکنندگان و صاحبان صنایع توانستند از رهاورد این مصوبات، به تسهیلات مورد نظر بانکی دست یابند گفت: در این زمینه، 103 واحد صنعتی موفق به اخذ تسهیلات به میزان 5 هزار و 356 میلیارد ریال شده اند. (تعداد 43 واحد با مبلغ 729 میلیارد ریال از محل رونق تولید و تعداد 60 واحد از محل بند الف تبصره 18 به میزان 4 هزار و 627 میلیارد ریال)
    رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس همچنین یادآور شد: در سال جاری شاهد بهره برداری از واحدهای مهم تولیدی و اثرگذاری در پهنه استان در قالب ویدئو کنفرانس با حضور رئیس جمهوری بودیم که از جمله می توان به گشایش کارخانه آلومینیوم جنوب با 18 هزار و 600 میلیارد تومان و اشتغال زایی افزون بر 1000 نفر (مستقیم) در شهرستان لامرد، تکمیل زنجیره فولاد در قالب طرح آهن اسفنجی و گندارسازی مجتمع فولاد پاسارگاد در شهرستان کوار با 5 هزار و 200 میلیارد تومان و اشتغال 670 نفر، کربنات سدیم کاوه با 320 هزار تن و سرمایه گذاری 2 هزار و 100 میلیارد تومان در فیروزآباد با هزار و 260 نفر اشتغال و واحدهایی نظیر شرکت شایان دیزل (تولید کامیون کشنده) و شرکت پالایش سپهر پارسیان در شهرستان مهر با سرمایه گذاری افزون بر 18 هزار میلیارد تومان و اشتغال 450 نفر اشاره کرد.
    ایزدی افزود: مراحل پایانی شرکت کاغذ زاگرس در زرقان و کاشی صدف سرام استقلال آباده با سرمایه گذاری افزون بر 1200 میلیارد تومان و اشتغال 900 نفر نیز در حال اجرا است.
    باید «نقشه راه» داشته باشیم
    رئیس مجمع نمایندگان فارس، با تأکید بر لزوم اصلاح ساختار بانکی، قوانین و فراهم سازی زیرساخت ها در جهت رونق و جهش تولید، می گوید که باید «نقشه راه» داشته باشیم.
    ابراهیم عزیزی در گفت وگویی که با او داشتم تصریح کرد: رونق و جهش تولید فقط برای سال 99 نیست و در سالهای آینده هم باید گام های جدی تر در این زمینه برداشته شود.
    نماینده شیراز در مجلس، در عین حال به نامگذاری سال 99 به عنوان سال «جهش تولید» اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه دچار پدیده ای به نام کرونا شدیم، امسال شرایط بسیار سختی بود و این امکان برای همه واحدهای تولیدی و صنعتی فراهم نشد که حق مطلب ادا شود.
    رئیس مجمع نمایندگان فارس در همین رهگذر با اشاره به تلاش نمایندگان استان در جهت پی گیری رفع موانع جهش تولید، ساختار نظام بانکی را نخستین تنگنای فراروی تولیدکنندگان دانست و یادآور شد: در گذشته سیستم بانکی در فارس، به خوبی تولیدکنندگان استان را یاری نکرده است اما در همین مدت زمان عمر کوتاه سپری شده مجلس یازدهم، دیدارهایی را با مدیران بانک های کشوری و استانی داشتیم و تأکید شد که موانع بانکی باید برطرف شود.
    عزیزی افزود: جلساتی با وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی در تهران و حتی شیراز داشتیم و اعتقادمان این است که سیستم بانکی استان با بهره گیری از منابع استانی باید به واحدهای تولیدی کمک کنند.
    او خاطرنشان کرد: با پی گیری ها و رایزنی های انجام گرفته، انگیزه کنونی بانک ها کاملاً متفاوت شده چون هم قوه قضاییه کمک می کند و هم خود سازمان هایی که به دنبال منافع بخشی بودند رویکرد گذشته را رها کرده اند و تلاش دارند همکاری کنند.
    رئیس مجمع نمایندگان فارس در عین حال تصریح کرد: البته ایرادی در نظام بانکی ما هنوز وجود دارد که قول داده اند برطرف کنند و آن سقف اختیارات مدیران بانکی استانها است که این سزاوار واحدهای تولیدی نیست.
    عزیزی نمونه وار گفت: فارس، استان سوم و گاه چهارم در زمینه تأمین منابع بانکی است اما در زمینه مصارف بانکی جایگاه خوبی ندارد که باید اصلاح شود.
    او همچنین به ضرورت اصلاح پاره ای قوانین مالیات، بیمه ای، استاندارد و... اشاره کرد و یادآور شد: قوانین موجود یک مانع جدی در مسیر تولید است.
    رئیس مجمع نمایندگان فارس گفت: تبصره 18 قانون بودجه را در جهت اشتغال و کارآفرینی به گونه ای در کمیسیون تلفیق مجلس مصوب کرده ایم که اگر این مورد در صحن مجلس مصوب شود می تواند بسیاری از مشکلات واحدهای تولیدی برطرف شود.
    عزیزی در ادامه سخنان خود بر لزوم فراهم سازی زیرساخت ها و نیازهای جانبی همچون آب(انتقال آب از خلیج فارس) و حمل و نقل در جهت شتاب دهی به رونق و جهش تولید و همچنین هماهنگی و پشتیبانی مدیران استانی تأکید کرد و گفت: مدیران الحمداله حامی تولید هستند اما تلاش کردیم در این مدت بیشتر تشویق کنیم تا حامی واحدهای تولیدی باشند.
    او افزود: در این زمینه، یک روز پس از رأی مجلس به وزیر صنعت، معدن و تجارت، او را به شیراز دعوت کردیم و با حضور خود مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی نشست هایی را در جهت گره گشایی از مشکلات این واحدها برگزار کردیم.
    رئیس مجمع نمایندگان فارس همچنین با اشاره به برگزاری نشست های متعدد با حضور مدیران صنایع و واحدهای تولیدی فارس در تهران و یا حمایت های قضایی در جهت گره گشایی از موانع و مشکلات برخی واحدهای تولیدی استان، تصریح کرد: استان فارس در مسیر صنعتی شدن باید سرعت بیشتری داشته باشد و در آمایش سرزمین، جایگاه خودش را پیدا کند.
    عزیزی تحقق این مهم را مشروط به باورمندی جمعی دانست و تأکید کرد: در این زمینه باید نقشه راه داشته باشیم.

    شماره روزنامه:7141
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در جمعه, 08 اسفند 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.