روزنامه عصر مردم در سراسر جهان یک پورتال خبری آنلاین آنلاین و منبع برای محتوای فنی و دیجیتال برای مخاطبان با نفوذ خود در سراسر جهان است. شما می توانید از طریق ایمیل یا تلفن به ما بپیوندید.
+(98) 713-234 8010-13
اين چند سطر از آغاز رمان سووشون نوشته داستان نويس شيرازى زنده ياد سيمين دانشور است، داستانى كاملأ بومى با نشانه هاى محلات و ابنيه هاى تاريخى شيراز در سده هاى گذشته.
و اما خانه حاكم در رمان سووشون جايى نيست جز كوشك باغ سالارى كه هم اكنون سالهاست در غبار فراموشى سپرده شده است؟!
اين باغ كه در بلوار سيبويه شيراز قرار دارد یکی از باغهای تاریخی به شمار مى رود كه که توسط حبیب الله خان، فرزند رضاخان قوام الملك بنا شدهاست و چون لقب وی سالار السلطان بوده بدین نام اشتهار یافتهاست.
عمارت چهار فصلى اين باغ در دوره قاجار در دوطبقه رو به جنوب ساخته شده است از آن زمان محل سكونت حاكمان فارس از جمله محمد مصدق در اين عمارت بوده است.
اما هم اكنون باغ سالارى در تملك آموزش و پرورش ناحيه سه شيراز و با عنوان هنرستان فعاليت دارد هر چند راه ورود به عمارت ممكن نيست اما با نگاهى گذرا از دور مى توان آسيب هاى جدى اين عمارت تاريخى مشاهده نمود.
زمانى اين مكان از جمله باغ هاى زيبا و سرسبز شيراز مشهور بوده باغ سالاری ولی متأسفانه با وجود اینکه در آن حوالی زمین های بلا استفاده وسیعی وجود دارد، در قسمتهائی از این باغ در چندین سال پیش مدرسه و تأسیسات دیگری ساخته اند و امروزه محوطه کوچکی از باغ مزبور که تعدادی درخت کهن نیز دارد باقی مانده است. فرصت الدوله شيرازى در آثار عجم این باغ را بنام باغ بیگلربیگی نامیده و درباره آن چنین نگاشته است: "باغ بیگلربیگی در سمت جنوب شهر در محله بالا کفت آن را جناب حبیب الله خان ولد اکبر ... قوام الملک در این ازمنه احداث فرموده، اگر چه فضایش کوچک است ولی صفایش بسیار است."
با وجود ثبت اين اثر به شماره ٣٣٩٩ در فهرست آثار ملی ايران در ٢٥ اسفند ماه سال ١٣٧٩ خورشيدى از تبادل و يا تعاملى بين دستگاههاى مربوطه نظير آموزش و پرورش و ميراث فرهنگى جهت احياء و مرمت عمارت ياد شده نيست.
بدون ترديد چنانچه اين عمارت همچنان در غبار فراموشى باشد ديرى نخواهد پاييد كه آسيب هاى غير قابل جبرانى به كوشك تاريخى باغ سالارى سابق وارد گردد مسئولان مربوطه به اين مهم پى ببرند كه غفلت از اينگونه ابنيه ها و به حال خود رها كردن خشت هاى تاريخى در گذر زمان موجب نابودى آنها در گذر زمان خواهد شد بنابراين تصميمات و تدابير شايسته اى براى احياى اين ابنيه هاى تاريخى كه هر كدام بخشى از تاريخ پرفراز و نشيب ديار فارس هستند، بسيار ضرورى است!
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.