وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    یادی از استاد نیکو هنرمند سنگ تراش شیرازی منتخب سردبیر

    توسط محبوبه دهقانیان 21 آبان 1399 1228 0
    حاج هوشنگ نیکو، در یکم دی ماه ١٣١۵ در محله دروازه شاهداعی ‌ا...، کوچه باغ کلانتری(معروف به زیر درخت افرا) دیده به جهان گشود.


    وی از هفت سالگی هنر سنگتراشی را نزد عمویش حاج میرزا رحیم صمیم آموخت و از پانزده سالگی به طور حرفه ای و مستقل این هنر را ادامه داد.
    دستان هنرمند این مرد بزرگ آثار بی شماری را در شیراز و استان فارس خلق کرده و در مرمت آثار تاریخی شیراز نقش داشتند، که از میان تمامی آنها می  توان به سنگفرش حرم سیدعلاالدین حسین، سنگفرش حرم و حوض صحن شاهچراغ، ترمیم ازاره های نارنجستان قوام،سنگفرش، مرمت حوض و ازاره  های مدرسه منصوریه اشاره کرد.
    از دیگر آثار استاد می  توان به ساخت محراب مسجد صاحب الزمان در بولوار عدالت شیراز اشاره کرد.
    وی در این باره می گفت: "زمانی که محراب مسجد را ساختم و متولی مسجد خواستند دستمزدم را پرداخت کنند، من نپذیرفتم چرا که دستمزد و پاداش خود را از امام زمان(عج) گرفته و من برای رضای خدا و خیراتِ اموات این محراب
    را ساختم".
    استاد هوشنگ نیکو در حدود ۶٠ سال پیش در مرمت میراث جهانی تخت جمشید فعالیت داشته است. ساخت محراب و ستون  های مارپیچ، منبر منبت کاری شده و ٣ ایوان مسجد جامع بستک لار از هنر ایشان و فرزندانشان مرحوم عبدالحسین نیکو و مرحوم جلیل نیکو می  باشد.( استاد مرحوم عبدالحسین نیکو یکی از بهترین سنگ   تراشان شیراز بوده که از نمونه هنر ایشان می  توان به سنگتراشی های هتل ۵ستاره شیراز (در نزدیکی دروازه قرآن) اشاره کرد.)
    در زمان مرمت بنای خدایخانه مسجد عتیق استاد هوشنگ نیکو نوجوانی چهارده ساله بوده و در معیت استاد سید آقابزرگ کاتب بوده است که روایات جالبی را در این خصوص و مرمت شبستان اصلی این مسجد بیان کرد.
    از دیگر آثار برجای مانده از هوشنگ نیکو می توان به پایه   های سنگی اطراف حوض حیاط سرای مشیر اشاره کرد.
    وی در این باره می گفت: « مسافران و توریست   هایی که برای بازدید به سرای مشیر می آمدند، به دلیل نبودن سطل زباله، ته سیگار خود را در حیاط می انداختند، از من خواسته شد تا زیر سیگاری سنگی بسازم و من این کار را انجام دادم.»
    استاد نیکو تبحر بسیاری در ساخت انواع شومینه، تابلوهای نقش برجسته، ستونهای زینتی و... داشتند که شاید در خانه بسیاری از شیرازی ها جلوه نمایی می  کند.
    علاوه بر آنچه ذکر شد، ایشان آثار بسیار زیادی را تا به امروز در شهر شیراز و در استان فارس از خود به   جای گذاشته اند و چه حیف می‌باشد که این هنرمندان ارزشمند و بی ادعا را نمی  شناسیم.
    این بزرگمرد، نمونه بارز یک انسان مؤمن و باعزت بود که در نوزدهم فروردین ١٣٩٩، در سن ٨۵ سالگی و به علت کهولت سن دیده از جهان فروبست و نقاب در خاک کشید.
    استاد هوشنگ نیکو برادر مرحوم استاد کرامت ا.. نیکو می باشد، مرحوم کرامت ‌ا... نیکو از شاگردان استاد خائف پناه بوده است.

    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در پنج شنبه, 22 آبان 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.