وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    سايه روشن افسردگي

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 02 شهریور 1402 106 0
    سرمقاله "اسماعیل عسلی" 2 شهریور 1402       سايه روشن افسردگي
    اين روزها در محاورات روزمره از زبان اين و آن بسيار مي شنويم که از افسردگي خود و ديگران سخن مي گويند . همچنين پزشکان و روانشناسان نيز در توجيه برخي از بيماري ها به افسردگي به عنوان علت اصلي اشاره مي کنند . از جمله نشانه هاي افسردگي ، بي حوصله گي و بي ميلي نسبت به انجام کار يا فعاليت هاي تحصيلي و گريزان بودن از نشست هاي خانوادگي است که حتي روي رژيم غذايي نيز تاثير مي گذارد و پيامدهاي ناخوشايندي دارد که خودکشي ، ترک محيط کار ، واکنش منفي به ابراز محبت ديگران و گرفتار شدن در گرداب توهم از جمله آنهاست . بسياري از پژوهشگران حوزه مسائل اجتماعي بر اين باورند که جهان بشريت به سمت عصر افسردگي در حال حرکت است چرا که روز به روز به دامنه ي عوامل ايجاد کننده ي اين بيماري افزوده مي شود . افسردگي در صورتي که به موقع تشخيص داده نشود و از گسترش و بروزعلائم باليني آن جلوگيري به عمل نيايد چه بسا موجب شود که ما در مورد ديگران اعم از اين که دوست و يا خويشاوند و فرزند و پدر و مادر ما باشند ، داوري مناسبي نداشته باشيم . افسردگي مي تواند دلايل متعددي داشته باشد از مهاجرت گرفته تا از دست دادن دوستان و آشنايان و بستگان يا شکست در تحصيل يا عشق و يا ورشکستگي مالي يا احساس تنهايي ناشي از عدم تفاهم با ديگران و ابتلا به بيماري و از دست دادن بخشي از توانايي جسمي و ..... گاهي کسي که روستايش را به اميد دستيابي به کار رها مي کند و به شهر مي آيد به دليل ناگزيري از زندگي در محيط هاي بسته پيراموني شهر و دوري از طبيعت روستا دچار افسردگي مي شود . افسردگي پس از ازدواج يا بعد از بارداري و همچنين پس از وضع حمل و زندگي يکنواخت و بدون شور و نشاط و هيجان و دلايل بسيار ديگر که اهل نظر براي افسردگي مطرح مي کنند در اين فهرست بلند بالا جاي مي گيرد و امروزه کمتر کسي را مي توان يافت که يکي از موارد مذکور را تجربه نکرده باشد . افسردگي، کودک و پير و جوان و زن و مرد نمي شناسد و در شرايط گوناگون به سراغ همه مي رود . البته ناگفته نماند که برخي افراد کمتر از ديگران در معرض افسردگي هستند . چنين افرادي يا ايمانشان به اندازه اي قوي است که همه چيز را به خداو و قضا و قدر و آسمان و فلک نسبت مي دهند و يا کساني هستند که به راحتي تسليم شرايط نمي شوند و همواره از تهديدها فرصت مي سازند و اعتماد به نفس بالايي دارند و يا اين که بسيار لاابالي و بي قيد و بند هستند و روزگار را با بي خيالي سپري مي کنند از افسردگي در امان هستند و تعداد کمي هم به خاطر برخورداري از دانش و حکمت که به آنها براي درک شرايط و فهم دليل رخدادها ياري مي رساند آرامش بالايي دارند . همچنين کساني که خود را در کار غرق مي کنند و هدفي مشخص را به صورت خستگي ناپذير دنبال مي کنند نيز به نوعي در برابر افسردگي مصونيت پيدا مي کنند . افسردگي ، سايه روشن هاي فراواني دارد که ورود به جزئيات آن هم نيازمند تخصص و اشراف بر موضوع است و هم اين که فرصت و مجالي فراتر از يک يادداشت روزنامه اي را طلب مي کند .
    به هر تقدير آنچه افراد جامعه را از يکديگر متمايز مي کند ، راه هايي است که آنها براي فرار از گرداب افسردگي در پيش مي گيرند . گاهي حتي يک ايمان ساده به چيزي که ممکن است به زعم ديگران خرافات تلقي شود هم مي تواند فردي را به آينده اميدوار سازد . اگر ما با شخصيت هايي والا و برخوردار از صفا و صميميت سر و کار داشته باشيم که سخن و توصيه آنها به ما آرامش مي دهد يا دوستاني قديمي داشته باشيم که ديدن و نشست و برخاست با آنها براي ما لذت بخش باشد يا اهل مطالعه ي عميق باشيم و حتي در تنهايي هم بتوانيم خود را در محضر ديگران ببينيم مي توانيم تا حدود زيادي خود را از تيررس ترکش هاي آزار دهنده ي افسردگي در امان نگه داريم .
    نيازي به گفتن ندارد که جامعه ي کنوني ما به دلايلي عاري از نشاط و سرخوشي است و هر کسي گرفتاري و اندوهي دارد که بايد با آن کنار بيايد . اين که تا چه اندازه مي توان با ايجاد نشاط در جامعه به مبارزه با افسردگي پرداخت به شناخت دلايل افسردگي برمي گردد . اگر بخواهيم به دلايل اصلي افسردگي در جامعه اشاره اي هر چند گذرا داشته باشيم مي توانيم بگوييم که دوري از عزيزان خصوصا فرزندان مهاجرت کرده به خارج از کشور که بزرگسالان را درگير مي کند ، بيکاري و احساس بلاتکليفي و بي ارزش بودن که اغلب جوانان با آن دست به گريبانند ، کشيده شدن به زير خط فقر و تحمل فشار گراني و کاهش ارزش پول که جمعيت زيادي را به دنبال خود مي کشد ؛ در راس فهرست دلايل افسردگي قرار دارند .
    وقتي ما از لزوم حاکميت نشاط و شادي سخن مي گوييم منظورمان رقص و پايکوبي دائم نيست بلکه دلبستگي به زندگي ، داشتن تصوير روشن از آينده ، مشغول بودن به کار مورد علاقه ، حاکميت معنويت به مفهوم واقعي کلمه نه شعار. احساس مفيد بودن است که نشاط آور است و تمامي اين چيزهاي خوب در سايه شايسته سالاري تحقق پيدا مي کند که جاي خالي آن را احساس مي کنيم .
    شماره روزنامه:7841
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در پنج شنبه, 02 شهریور 1402

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3