وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    سردرگمی مؤدیان مالیاتی  

    توسط محمد عسلی/ مدیرمسئول روزنامه عصرمردم 28 آذر 1402 152 0
    سرمقاله 29 آذر 1402 محمد عسلی سردرگمی مؤدیان مالیاتی
    مثل مشهوری است که از قدیم گفته شده و حافظ به خوبی آن را در قالب شعر درآورده است:
    «تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف
    مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی...»
    سیستم نرم  افزاری جدیدی که تقلیدی از کشورهای خارجی برای محاسبات درصدهای مالیاتی است و ظرف سه الی چهار سال گذشته در ادارات دارایی سراسر کشور از جمله شیراز نصب شده یا بیشتر اوقات خاموش و ناکارآمد است و یا به قول بعضی از کارکنان چنان پیچیده و دردسرساز شده که نمی  دانند چیست!
    سیستم سنیم که می  باید از مرکز مرتب پشتیبانی شود به علت قطعی اینترنت و یا به دلائل دیگر آنگونه که باید خدمات  رسانی نمی  کند.
    کافی است عکسی از طبقه  های بایگانی اطراف هر واحد مالیاتی که در آنها پرونده  های حجیمی بایگانی شده  اند نظر هر بیننده  ای را به این مهم جلب کند که اگر سیستم نرم  افزاری سنیم پاسخگوست و سرعت کار را بالا می  برد پس این پرونده  ها چیستند؟
    نکته مهم  تر آنکه هیچ مؤدی مالیاتی از دروازه ورودی ادارات دارایی با آگاهی به طبقات دیگر وارد نمی  شود و کسی نیست که راهنمایی کند و بگوید کار شما و کدپستی شما اگر فلان شماره یا آدرس است به کدام طبقه مراجعه کنید؟
    باید همه طبقات را دور بزنی و از این و آن سئوال کنی که من باید به نزد کدام مأمور یا بخش مالیاتی مراجعه کنم!
    اگر بناست دولت نیازمند این باشد که از تمامی مؤدیان، مالیات به موقع دریافت نماید می  باید از امکانات لازم اعم از نیروی انسانی دوره دیده، ساختمان مناسب و نرم  افزار کارآمد برخوردار باشد.
    مشکل عمده ادارات دارایی شناسایی کسانی است که یا با نام و نشان و یا بی  نام درآمدهای هنگفتی را به جیب می  زنند بدون آنکه مالیاتی پرداخت کرده باشند به نظر می  رسد وزارت دارایی برای سرعت بخشیدن به امورات خود هزینه کافی نمی  کند.
    به عنوان مثال پزشکی که در بیمارستان  ها کار می  کند می  باید مالیاتی که بابت حقوق و دستمزد خود پرداخت می  کند به سمتی و یا به حسابی وارد شود که برای پیدا کردن آن مبلغ نیاز به جستجو و صرف وقت اضافی نباشد.
    چرا وقت یک پزشک، صنعتگر و یا مهندس برای پرداخت مالیات به گونه  ای گرفته شود که رفت و آمدهای پی در پی او را کلافه کند؟
    آیا به نسبت رشد جمعیت و ضرورت وصول مطالبات مالیاتی نیروهای انسانی کافی و دوره دیده به بدنه ادارات مربوطه تزریق شده  اند؟
    چنین پیداست که بدنه مدیریتی در بخش  های مختلف به سن بازنشستگی رسیده  اند و پرونده  های حجیمی روی میز آنان است در صورتی که می  باید سیستم نرم  افزاری جدید سنیم پاسخگوی سؤالات و میزان مطالبات باشد.
    ابلاغ بخشنامه  های خلق  الساعه و اعلام فرصت  های کوتاه برای تحقق و اجرایی کردن آنها هم کارمندان را کلافه می  کند و هم مؤدیان مالیاتی را و پرسش و سئوال  هایی به همراه دارد که اصلاح و پاسخگویی آنها زمان بیشتری را طلب می  کند.
    به عنوان مثال الکترونیکی کردن درآمدهای فروشگاه  ها و سازمان  ها و بخش  های خصوصی که اخیرا اعلام شده در این فرصت کوتاه گذشته از آنکه راهنمایی  های تخصصی برای اجرایی کردن آن لازم است توجیه مؤدیان خود قصه دیگری است که مشمول جریمه نشوند.
    خلاصه آنکه: «تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف/ مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی...»
    سردرگمی مؤدیان مالیاتی را با روشی جدید پاسخگو باشیم.
    والسلام
     
    شماره روزنامه:7936
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در سه شنبه, 28 آذر 1402

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3