در نقش چوگان روی صخره های کوهی پایدار هنوز نقش برجسته والرین امپراطور روم که در جنگ با اردشیر پادشاه ساسانی شکست خورد افتاده زیر پای اسب اردشیر تا پس از قرن ها که باران و بوران و برف و آفتاب بر آن تابیده به وضوح باقی بماند و روایت کند از اقتدار ایرانیان در اعصاری از تاریخ، یعنی آثار جنگ های نظامی به فراموشی می روند اما روایت-های آن باقی می مانند، این همان جنگ سرد یا رسانه ای است که آن روز روی سنگ-های سخت نقش می بست اما امروز در تمام لحظات شاهدیم که جهان چشم بر تصاویر و گفته هایی دارد که تحلیلگران به درست یا غلط و به صداقت یا دغل پس از هر اتفاقی به آن ورود می کنند.
اما بعد: پس از حملات اضطراب آور ایران به اسرائیل که جهان را برآشفت و در حیرت فرو برد. روایت های ضد و نقیض از آثار این حملات و موفقیت ها و ناکامی های آن از رسانه های مختلف دوست و دشمن پخش شد با این هدف که افکار عمومی ایرانیان را تحت تأثیر قرار دهد که اگر ایران دست به چنین حملاتی نمی زد خاورمیانه در آرامش و بدون چالش می ماند و یا اینکه عواقب این حملات، اسرائیل و آمریکا را بر آن خواهد داشت تا بهانه ای برای حمله به ایران داشته باشند.
اما نمی گویند علت این حملات پاسخی دندان شکن به حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه بوده است که سازمان ملل آن را محکوم نکرد و راهی جز این پاسخ نمی بود تا متجاوز تنبیه شود.
از داخل ایران هم عده ای ناراضی که به هر بهانه ای زهر خود را در فضاهای مجازی و رسانه ای می ریزند حملات موشکی و پهپادی ایران به سرزمین اشغالی فلسطین را با مسائل اقتصادی گره می زنند و ناله سر می دهند که ای وای دلار چند شد و گرانی بیشتر آمد و ما چه کنیم و چنان؟
آنچه مهم است و کمتر به آن توجه می شود نقش جیره خواران و مزدبگیران آمریکائی اسرائیلی در شبکه های ماهواره ای است که به قصد کمرنگ نشان دادن حملات ایران صغری و کبرای چندی سر هم می کنند تا چنین وانمود کنند که این حملات عبث بوده و 99 درصد موشک ها و پهپادهای ایران در آسمان اسرائیل رهگیری و خنثی شده اند و ایران از این حملات نتایج مثبتی نگرفته بلکه برعکس در چشم جهانیان مورد خشم و غضب هم قرار گرفته است.
مردم ما به خوبی می دانند که اگر پدافندهای هوایی آمریکا، انگلیس، اردن و اسرائیل همزمان تعدادی از موشک ها و پهپادهای ما را رهگیری نمی کردند و به کمک اسرائیل نمی آمدند بر سر مراکز نظامی اسرائیل چه می آمد هرچند همان تعداد موشکی هم که به این مراکز از کمند رهگیری عبور کردند و به اهداف از پیش تعیین شده رسیدند کافی است تا اسرائیل در تب و تاب و ترس و اضطراب چشم گشاید و ببیند که ایران تا کجا و چگونه و با چه تجهیزات نظامی می تواند او را نابود کند زیرا نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفت اگر این موشک ها کلاهک اتمی می داشتند بر سر اسرائیل چه می آمد؟
آنچه از همه تحلیل ها و روایت ها مهمتر است اینکه آمریکا و اسرائیل و دیگر کشورهای اروپایی متحد اسرائیل به زبان بی زبانی گفتند و شنیدم که قدرت موشکی و نظامی ایران بیش از تصور ما بوده و روایتگران هم اذعان کردند که انتظار چنین حملاتی با این حجم نداشتند.
و اما چرا ایران دست به چنین حملاتی زد با این آگاهی که احتمال دخالت آمریکا را می داد و خاورمیانه در جنگی گسترده قرار می گرفت؟
پاسخ آن روشن است. نخست اینکه آمریکا در شرایطی نیست که پس از خسارت های ناشی از جنگ سی ساله در افغانستان و عراق و تجربه ای که از آن آموخت دست به انتحاری بزند که عواقب آن را می داند زیرا ایران نه افغانستان است و نه عراق و نه سوریه، ایران کشوری است که توانست جنگ را به خارج از مرزهای خود بکشاند تا امنیت ایران پایدار بماند. 6 ماه است که اسرائیل توسط حماس که نهال سر برآورده ایران است علیرغم آن همه حملات مخرب به ذلت افتاده و نتوانسته است به اهدافی که نخست وزیر آن «نتانیاهو» اعلام کرد برسد و راهی جز عقب نشنی نخواهد داشت.
ایران توانست با تقویت حوثی های یمن درس نظامی حیرت انگیزی به آمریکا، اسرائیل، انگلیس و عربستان بدهد تا بدانند صرف افزایش ذخائر ارزی از محل فروش نفت و نشستن در خانه های شیشه ای نمی توانند امنیت داشته باشند و یا امنیت منطقه با حمایت نظامی و تسهیلاتی از آنها حفظ شود.
ایران توانست با حضور مستشاران نظامی اش، سوریه را از حلقوم آمریکا، داعش و اعضای ناتو درآورد تا به سرنوشت لیبی و مصر دچار نشود.
ایران توانست با حمایت حزب الله، لبنان را از چنگ اسرائیل درآورد و به آن اعتبار نظامی و سیاسی ببخشد.
ایران توانست با تقویت و راهنمایی حوثی های یمن مقابل عربستان بایستد.
ایران توانست در عراق داعش را که به نزدیکی بغداد رسیده بود به عقب براند و شرایط را به نفع عراق تغییر دهد.
آیا این اقدامات نظامی برای حفظ ایران از تحقق آمال های داعش که می گفت صبحانه را در اهواز و ناهار را در تهران میل می کند کافی نبود؟
استراتژی نظامی و راهبرد جنگ و ایثارگرانه ایران امروز جواب داد، تا آمریکا، انگلیس و متحدان غربی اسرائیل به نخست وزیر «نتانیاهو» هشدار دهند دست به حمله تلافی جویانه بر علیه ایران نزند که عواقب ناگواری دارد.
حال اگر ایران امکانات نظامی و توان دفاعی اش همانند سال 59 به گونه ای بود که صدام حسین به خود اجازه دهد به مرزهای ما حمله کند، لحظه ای اسرائیل تأمل می کرد که پاسخ ایران را ندهد؟
به قول سعدی:
ای که شخص منت حقیر نمود
تا درشتی هنر نپنداری
اسب لاغر میان به کار آید
روز میدان نه گاو پرواری»
متأسفانه بعضی ناباوران و ناآگاهان سطحی نگر در فضاهای مجازی ناخواسته ستون پنجم دشمن می شوند وقتی عکس یک سطل زباله را در وسط خیابان به شبکه های تلویزیونی دشمن ارسال می کنند و می گویند اینجا ایران است.
عِرض خود می برند اما زحمت ما را کم می کنند تا دشمن چنین تصور کند بله اینجا ایران است و در خواب خرگوشی بماند.
امروز مردم ایران بیش از هر زمان دیگری به اقتدار سپاه و ارتش خود افتخار می کنند هرچند به علت تحریم ها و بهای استقلال طلبی و بعضا ضعف مدیریت های اقتصادی با مشکلات تورم و گرانی مواجهند و نمی توان آن را انکار کرد.
والسلام