وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    ساختمان حوزه سلامت روی گسلی فعال

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 11 آذر 1403 62 0
    سرمقاله 11 آذر 1403 اسماعیل عسلی              ساختمان حوزه سلامت روی گسلی فعال
    در یک نگاه کلی حوزه سلامت با تمامی حوزه های سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی پیوندی معنادار و اندامواره ای دارد. از این رو تفاوتی ندارد که یک مسئول در چه حوزه ای مشغول فعالیت است از مسکن و سیاست خارجی گرفته تا راه و ترابری و مخابرات و اقتصاد و آموزش و پرورش و آموزش عالی، نفت و صنعت و معدن و سایر امور همه به نحوی با سلامت روانی و جسمی مردم در ارتباط هستند و فلسفه ی وجودی تمامی آنها تامین رفاه و آسایش مردم است .
    در حال حاضر هم کیفیت خودروهای تولیدی را می توان به عنوان تهدید کننده ی سلامت مردم به چالش کشید و هم کیفیت راه ها خصوصا حادثه خیز بودن و غیر مهندسی بودن آنها ، این که ساختمان ها اعم از ساختمان های تجاری و مسکونی در برابر حوادث طبیعی و رویدادهایی که انسان در وقوع آن دخیل باشد باید مقاوم باشند نیز به حوزه سلامت مربوط می شود. چالش های اقتصادی می تواند با کشانیدن عده ی زیادی از مردم به زیر خط فقر روی میزان دریافت پروتئیین مورد نیاز آنها تاثیرگذار باشد .
    گاهی حتی اخباری که به گوش مردم می رسد نیز روح و روانشان را به بازی می گیرد زیرا هم صحنه های رقت انگیز متاثر کننده هستند و هم ادبیات خشن و تهدیدها و از همه مهمتر گمانه زنی هایی که آینده را تیر و تار نشان می دهند . همه این موارد به حوزه ی سلامت مربوط می شوند .
    از این رو به همان اندازه که وقوع یک درگیری خیابانی می تواند موجب آزردگی و وحشت مردم شود ، تورم و ناهمخوانی درآمدها با هزینه ها هم هول انگیز و نگران کننده است .
    حال تصور کنید که جامعه ترک برداشته و در معرض آسیب ما با اخباری که بیانگر مهاجرت پزشکان و پرستاران از کشور است مواجه باشد آن هم در شرایطی که شاهد افزایش بهای برخی از اقلام دارویی و کمبود آنها هستیم . همزمان اخباری مبنی بر افزایش ظرفیت رشته پزشکی در دانشگاه ها را می شنویم که به نوعی خبر مربوط به مهاجرت ها را تایید می کند . این که آلودگی هوا سالیانه نزدیک به 12 میلیارد دلار به اقتصاد ما لطمه وارد می کند و سالیانه 40 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند که با توجه به جمعیت بالای میانسالان و سالمندان باید در انتظار افزایش این آمار باشیم . از این رو به نظر می رسد که ساختمان حوزه سلامت روی گسلی فعال به وسعت تمامی مشکلات و دغدغه ها بنا شده است .
    روانشناسان می گویند که شاد بودن یکی از راه های مراقبت از تندرستی است و جامعه شناسان می گویند چندین شاخص مهم برای شاد بودن باید مطمح نظر قرار گیرد . حمایت اجتماعی ، درآمد ، امید به زندگی سالم ، آزادی در نوع انتخاب زندگی ، بخشش و سخاوت و نبود فساد . با در نظر گرفتن شاخص های 6 گانه برای شاد بودن و این که چند درصد مردم ما در چه سنینی به این شاخص ها دسترسی دارند درجه ی شاد بودن مردم مشخص می شود . برخی تصور می کنند که اگر به تعداد فیلم های کمدی افزوده شود می توان مردم را شاد کرد و این در حالی است که مردم برای شاد بودن در کنار مسائل گذرایی نظیر فیلم و برنامه های مناسب تلوزیونی باید دلیلی موجه و منطقی در پیوند با کیفیت زندگی خود داشته باشند . سعدی در هشتصد سال پیش گفته است :
    بر احوال آن مرد باید گریست که دخلش بود نوزده خرج بیست .
    البته سعدی علیه الرحمه در زمانی می زیسته که مردان متکفل هزینه ی خانوار بوده اند و بین نوزده تا بیست هم فاصله ی زیادی نیست . در حالی که امروزه گاه می بینیم که درآمد زن و شوهر و فرزندان را هم که روی هم بریزی پاسخگوی مخارج سنگین زندگی نیست . کافی است حداقل حقوق های کارگری را در کنار خطی که برای فقر تعریف کرده اند بگذاریم تا متوجه شویم که چرا با تندرستی به معنای واقعی کلمه فاصله دارند .
    جناب آقای پزشکیان که خودشان هم درس طبابت خوانده اند بیش از هر کس دیگری می دانند که هر طرح و لایحه و برنامه ای باید پیوست سلامت و تندرستی داشته باشد . در واقع راه و رسم درست کشورداری اقتضاء می کند که خواست و رفاه مردم مبنای تمامی تصمیم گیری ها باشد . سر و سامان گرفتن حوزه ی سلامت ، کمترین چشمداشت از رئیس جمهوری است که خود به این حوزه تعلق دارد و با اولویت های آن آشناست.
    همانگونه که رفتار مشتری مدارانه موجب محبوبیت یک کاسب می شود ، بیمار محور بودن برنامه هایی که در حوزه سلامت دنبال می شود نیز به رضایتمندی ارباب رجوع در مراکز بهداشتی و درمانی می انجامد . رضایت خاطر پرستاران که وظیفه ی اصلی آنها مراقبت از تندرستی مردم است شرط اول برای موفقیت آنها در این مسیر دشوار است زیرا یک پرستار که در معرض صحنه های آزار دهنده و شکوایه های بیماران و شاهد عصبانیت همراهان بیمار و کمبود دارو و فضای ناکافی و شمار زیاد بیماران است برای این که بتواند چنین بار سنگینی را بر دوش بکشد حداقل دیگر نباید دغدغه ی حقوق و مزایا و اضافه کاری و کارانه و ... داشته باشد.
    شماره روزنامه:8202
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در یکشنبه, 11 آذر 1403

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3