وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    جایگاه شایسته شیراز

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 13 فروردين 1404 14 0
    سرمقاله ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ اسماعیل عسلی                    جایگاه شایسته شیراز
    شیراز جنت طراز در نوروز حال و هوایی متفاوت را تجربه می کند . مسافرت به شیراز شباهتی با مسافرت کسانی که برای دید و بازدید سالیانه به زادگاه خود می روند ندارد چرا که سفر به شیراز در ایام نوروز می تواند با انگیزه های فراوانی صورت گیرد. از طبیعت گردی و لذت بردن از هوای پاک و گشت و گذار در چمنزارها و جنگل ها و توقف در کنار دریاچه ها گرفته تا بازدید از آثار باستانی بی نظیری مانند پاسارگاد ، تخت جمشید ، نقش رستم و غار شاپور . مردم ایران در پاسارگاد در کنار مزار شخصیتی قرار می گیرند که در دو تفسیر مهم قرآنی المیزان نوشته ی علامه طباطبایی و تفسیر تسنیم اثر آیت الله جوادی آملی به عنوان مصداق ذوالقرنین از او یاد شده است و چه سندی بالاتر از کتاب آسمانی هر چند از این شخصیت بزرگ ایرانی در تورات نیز به نیکی یاد شده است .
    تعطیلات نوروزی از این جهت که فرصتی مغتنم برای ایرانیان فراهم می آورد که از آثار باستانی بازدید کنند فرصتی دیگر نیز ایجاد می کند که زمینه ساز توجه به داشته های تاریخی و افتخار به هویت ملی است که متاسفانه ظرف چند دهه ی اخیر به دلیل لغزش های فکری و غفلت های غیر قابل بخشش مورد بی مهری قرار گرفت و عده ای بدون آن که به فرجام آنچه می گویند بیندیشند با این تصور که دارند به یک جریان فکری خاص خدمت می کنند راهی دیگر در پیش گرفتند که خوشبختانه اکنون چنین نگاهی در معرض تعدیل و اصلاح قرار گرفته تا جایی که حتی در صدا و سیما نیز به جایگاه والای کورش به عنوان شخصی که مورد عنایت و توجه خداوند بوده اشاره می شود .
    با عنایت به این که هیچ چیزی نمی تواند ملتی ریشه دار را از افتخار به هویت ملی و تاریخی اش بی نیاز کند به نظر می رسد که بی توجهی به گذشته تاریخی و توجه ویژه و افراطی به برشی از تاریخ آن هم در شرایطی که بسیاری از کشورهای بی ریشه و بی هویت به دنبال ملت سازی ، ایجاد هژمون فرهنگی و ادعای مالکیت شخصیت های بزرگ علمی و تاریخی برای خود هستند و برخی از بزرگان بالیده و نشو نما یافته در سرزمین ایران را تصاحب کرده و سنت های اصیل ایرانی و حتی بازی ها و ورزش های پا گرفته در ایران را به نام خود ثبت می کنند ، شیوه ی پسندیده ای نیست . فارس از این جهت که رنگین کمانی از آثار تاریخی مربوط به دوران کهن و گذشته های دور و نزدیک را در خود جای داده و پیروان ادیان ابراهیمی و زرتشتیان سالیان سال در کنار مسلمانان به زندگی و داد و ستد و تمدن آفرینی مشغول بوده اند به عنوان مظهر همزیستی مسالمت آمیز در طول تاریخ جایگاه منحصر بفردی دارد و خلق و خوی مردم این خطه نیز با چنین حال و هوایی سازگاری دارد و رفتار مردم نیز مانند هوای فارس در اوج اعتدال است و دور از افراط و تفریط است از این رو بدون تردید و به دور از تعارفات رایج شده، شیراز به عنوان مهد تمدن و فرهنگ ایران زمین شناخت شده است. به طوری که شرق شناسان بدون بازدید از شیراز و فارس و بدون غور و تعمق در تاریخ مردم این سرزمین قادر به تالیف کتابی پیرامون فرهنگ تمدن بشری نیستند .
    تعدد ویژگی هایی که فارس را از سایر استان های ایران متمایز می کند نشان دهنده ی شایستگی این استان برای قرار گرفتن بر قله های گردشگری از جهات گوناگون است تا بتواند پذیرای گردشگران از سراسر ایران ، منطقه و جهان باشد و این در حالی است که وضعیت عمومی شیراز حتی برای پذیرایی از گردشگران داخلی هم مطلوب نیست .
    البته دورنمایی که مسئولین استان ، شهردار شیراز و متولیان میراث فرهنگی ترسیم می کنند و گام هایی که در این راستا برداشته شده ، نوید بخش آینده ای بهتر برای شیراز و فارس است .
    در آینده ای نه چندان دور و به دنبال تغییر زاویه دید مسئولان کشوری به فارس و شیراز که از ملزومات توجه به هویت ملی و تاریخی مردم ایران است باید شاهد تغییراتی اساسی در مباحث گوناگون از جمله ساخت و ساز هتل ها ، توسعه ی قطار شهری ، تعدد راه های دسترسی خصوصا در بافت تاریخی ، راه اندازی و تاسیس دانشکده گردشگری در شیراز ، احداث بیمارستان های مجهز برای پذیرش بیماران از کشورهای منطقه ، اندیشیده شدن تمهیداتی برای توسعه فضای سبز و حراست از باغ های شیراز ، برقی کردن وسایط نقلیه عمومی ، توسعه فرودگاه شیراز ؛ تکمیل بزرگراه هایی که شیراز را به شمال و جنوب وصل می کند و همچنین اقداماتی است که بازتاب دهنده ی جایگاه فرهنگی شیراز است، باشیم تعدد موزه ها ، برپایی نمایشگاه های کتاب در چهار فصل ، احداث تالاری ویژه برای برگزاری کنسرت و راه اندازی ارکستر استانی ، تبدیل فضای پیرامونی حرم شاه چراغ به حوزه ی علمیه ، افزایش تعداد کتابفروشی ها ، رواج دوچرخه سواری برای یاری رسانیدن به هوای پاک و ... کارهای ارزنده ی دیگری که می تواند شیراز را به جایگاه شایسته اش بازگرداند. نام کارگزاران دغدغه مند فارس را در تاریخ این سرزمین جاودانه خواهد ساخت.
     
    شماره روزنامه:8290
    این مورد را ارزیابی کنید
    (0 رای‌ها)
    آخرین ویرایش در سه شنبه, 13 فروردين 1404

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3