وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    نوشداروی خستگی ها  

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 25 خرداد 1404 75 0
    سرمقاله 20 خرداد 1404 اسماعیل عسلی                    نوشداروی خستگی ها
    انباشتگی دغدغه ها و نارسایی ها و کمبودها و رودررویی های ناگزیر با رویدادهای اندوهبار با اندازه ی تاب آوری هیچ انسانی هماهنگی ندارد مگر این که او نگاهی دیگرگونه به جهان و زندگی داشته باشد . به زبانی دیگر اگر ما بخواهیم بر بنیان شناخت ناچیزی که از پدیده ها داریم در باره رویدادها و پیچیدگی های زندگی داوری کنیم چه بسا نومیدانه به خودکشی دست بزنیم و یا از ادامه راه زندگی بازمانیم . زندگی همراه با خرسندی و شادی نیازمند انگیزه است و بیشینه ی چنین انگیزه ای را باید از درون به دست آورد زیرا پیام هایی که از بیرون به ما می رسد برانگیزانندگی بالایی ندارد . بنابراین راهی نمی ماند مگر این که با باورمندی به جاودانگی و این که توانمندی بالاتر از همه توانمندها جهان را اداره می کند و هیچ چیز پایدار نیست بتوانیم از ناامیدی و دلخوری ها بکاهیم و چین بر پیشانی نیندازیم .
    این که چه کسی برای اولین باردر راه زیست آگاهانه بر بنیان خداباوری برای رهایی از غم و اندوه و و رودررویی با ناکامی ها گام برداشت آشکار نیست ولی هر که بوده با دوراندیشی و جهان شناسی بیگانه نبوده است . اگر شما برنامه ای در پیوند با بزرگی جهان و کهکشان ها که بیانگر کوچکی زمین در برابر جهان هستی است را به تماشا بنشینید و به ارزیابی جایگاه ناچیزخود در برابر جهان بیکران و دست نایافتنی بپردازید خود را مانند چیزی بی وزن و رها شده در آسمان می بینید و به این باور می رسید که برخی نداشتن ها و کاستی ها و رویدادهای خشونت بار نباید ما را مانند خاشاکی کم ارج که دستخوش توفان گردیده یا بر پهنه دریا بالا و پایین ببرند و با خشم و تندی به کناره های سنگی دریای زندگی کوبیده می شود تلاش و تکاپو بازدارد.
    این که جهان با دانشمندان و هنرمندان و اندیشه ورزان و درستکاران سخت می گیرد به شمار اندک آنها در برابر شمار بی هنران و ناآگاهان و بدکاران برمی گردد چرا که دانستن ها و پی بردن به رازهای زندگی رفتار ما را دگرگون می کند و دیگرگونه رفتار کردن که از نشانه های دانایی است مانند شنا کردن به سوی سرچشمه یک رودخانه پرشتاب و خروشان است که در گرو بکارگیری نیروی بیشتری است.
    برای نمونه از همین فردا شما اگر آهنگ راستگویی داشته باشید و بخواهید باورهایتان را بی پرده بر زبان بیاورید و زیر بار بسیاری از رفتارهای ناشایست نروید ، مزه سختی زندگی را می چشید و اگر اینگونه بیندیشید که پس از امروزفردایی نیست ، پاکباخته ای هستید که او را تاراج کرده اند و در پاسخ به نیکی هایش بدی کرد ه اند و فروتنی او را ترس نام گذاشته اند و پارسایی اش را پاس نداشته اند . بنابراین ناگزیر نیازمند باورمندی به جهانی دیگر هستید که رفتارتان با ترازویی دیگر سنجیده شود تا رفتار بایسته ی شما پشتوانه ای برای همزیستی های سودمند باشد .
    در اینجا باید جهان را آن گونه که از نامش پیداست جهان یعنی گذرنده دید و باور داشت که آنچه گذرنده و پست نیست را باید در جایی دیگر جستجو کرد .
    یکی در اوج ناداری و بیچارگی و درماندگی اینگونه می اندیشد که همه ی این جهان از آن کسی است که به هر که بخواهد می دهد و از هر که بخواهد دریغ می دارد و دیگری به گونه ای دیگر همه چیز را دستخوش رویدادهایی دور از دسترس خرد و ناگهانی و بدون پیش زمینه می پندارد. بی گمان کسی که همه چیز را از آن خدا می داند و داشته هایش را ابزاری برای زیست شادمانه می بیند زندگی بهتری خواهد داشت . اگرشما اینگونه بیندیشید که هر رویدادی هر چند تلخ ، سرچشمه ی رویدادی شیرین خواهد بود ، هیچ رویداد تلخی شما را از پا در نمی آورد .
    با دور شدن از چنین نگاهی به جهان هستی دشواری های زندگی یکی پس از دیگری رخ می نمایاند و غم ها چنگ و دندان نشان می دهند و توفان ناامیدی ما را با خود خواهد برد . بی گمان کسی هست که همه چیز را می بیند و به خوبی داوری می کند و پاداش می دهد و خوبی ها به ما باز می گردد و بدی ها نیز ، چنین بینشی نوشداروی همه ی خستگی ها و دردهاست.
     
    شماره روزنامه:8345
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در شنبه, 25 خرداد 1404

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3