وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    باغ شهرها زير تيغ مسئولان استان

    توسط محمد عسلی/ مدیرمسئول روزنامه عصرمردم 26 آبان 1399 1487 0
    سرمقاله محمد عسلی 27 آبان 1399   باغ شهرها زير تيغ مسئولان استان

    شيرازي که به آب رکني و باد خوش نسيم و باغ هاي سبز و جويبارهاي روان شهره عام بود در طول 80 سال گذشته دستخوش ساخت و سازهايي شد که ديگر نه از آن آب رکني و نه باد خوش نسيم و نه باغ هاي سبز و جويباران هاي روان خبري نيست.
    بيش از سه چهارم شيراز کنوني باغ و بوستان بوده اند که اينک چند باغ مشهور ان با چند درخت کهن به موزه تبديل شده اند و بيشتر براي عبرت خلق در گشوده اند.
    زماني که مرحوم آيت الله حائري شيرازي در سمت نماينده ولي فقيه و امام جمعه شيراز جايگاه محکمي داشت برآن شد تا به قول ايشان ريه سالمي براي شهر شيراز درست کنند.
    طرح مؤسسه فلاحت در فراغت توسط ايشان عملي شد. در اطراف کوهستان هاي شيراز از شمال و جنوب تا شرق و غرب باغ هاي بسياري احداث و نهال هاي ميوه غرس شدند.
    هدف از اين کار بزرگ علاوه بر سرسبزي و جايگزيني باغ هاي از دست رفته و سوخته ايجاد اشتغال در زمان فراغت براي کارکنان و کارمنداني بود که خستگي پشت ميزنشيني آنها را دچار پيري زودرس مي کرد و دل زندگي و شادي را از آنها مي گرفت.
    اين باغ ها در قطعات 2800 متري تفکيک و با مبلغ کمي به صورت نقد و اقساط به رزمندگان، جانبازان، آزادگان، کارمندان ادارات تحويل شد تا خود و خانواده هايشان در حفظ و نگهداري آنها بکوشند و هم قدر وقت بدانند و هم به ارزش درخت آگاه شوند.
    با توافق جهاد کشاورزي و منابع طبيعي زمين هاي بائر که بسياري از آن مساحت ها بيشتر به سنگستان و دامنه کوه ها معروف بودند همه به باغ تبديل شدند، قد کشيدند، ميوه هاي بسياري از جمله بادام، گردو، سيب، هلو، زردآلو و ديگر به بار آمدند. در زمان حيات آيت الله حائري رؤساي جمهوري از جمله آيت الله هاشمي، حجت الاسلام خاتمي و احمدي نژاد در دوره هاي مختلف از اين باغ ها بازديد کردند و ابتکار آيت الله حائري را ستودند به گونه اي که سخنان و تصاوير بازديد آنان در نشريات به چاپ رسيد و بعضي از آنها اين طرح را براي ديگر استانها هم ضروري دانستند.
    در اواخر دوره امام جمعه اي آيت الله حائري مشخص شد که سه نفر يا بيشتر از متوليان مؤسسه فلاحت در فراغت با فروش باغ هايي که خريداران آنها دست به دست کرده بودند سوءاستفاده هاي مالي کرده اند، آيت الله حائري طي اعلاميه هايي که در نشريات شيراز به چاپ رسيد از آنها تبري جست و محاکم دادگستري به جرائم آنها رسيدگي کردند.
    اين ضربه باعث شد تا در افکار عمومي اين سؤال بي پاسخ بماند که اين افراد تا چه ميزان به سوءاستفاده مالي متهم شده اند.
    متأسفانه بعضي از مسئولين به جاي حل مسئله درصدد حذف صورت مسئله برآمدند تا به آنجا که احداث اين باغ ها را بعضاً غيرقانوني تلقي کردند به ويژه آنکه در استانهاي شمالي بعضي از افراد فرصت طلب و سوءاستفاده چي در مسير رودخانه ها مبادرت به احداث ويلا کرده بودند که به دستور مقام قضايي تخريب شدند. و اين مسئله جو نامطلوبي راجع به باغ شهرها ايجاد کرد.
    آيت ا... حائري از آغاز کار باغات تا زماني که در مصدر امور بودند با منابع طبيعي و جهاد کشاورزي درخصوص تصرف زمين ها و تبديل آنها به باغ توافق کرده بودند و اسنادي را ارائه کردند که بابت زمين ها به منابع طبيعي پول پرداخت شده است.
    با استعفاي آيت ا... حائري از امامت جمعه و نمايندگي ولي فقيه در فارس به علت بيماري و کهولت سن مسئولان منابع طبيعي و جهاد کشاورزي زمزمه مخالفت با باغ شهرها سر دادند و براي باغداران مشکلاتي فراهم کردند که مهمترين آنها عدم مجوز از سوي دادستان شيراز براي برق رساني است.
    و اما بعد:
    اينک با گذشت 25 سال از تأسيس باغ شهرها و غرس درختان که همگي با تلاش علاقمندان به درخت و کشت و کار و عرق جبين و کد يمين رشد کرده و به بار نشسته بعضي از مسئولين به بهانه هاي مختلف چوب لاي چرخ باغداران مي گذارند و هزاران باغ شهر را که بعضاً محل سکونت خانواده بازنشستگان و جانبازان و آزادگان است را از نعمت برق محروم کرده اند و اجازه برق رساني نمي دهند.
    در حال حاضر اين باغ شهرها پناهگاهي براي کار و عبادت و تفريح بازنشستگان است و اگر گفته شده افرادي بعضا به صورت موردي در آنجا صرفاً براي تفريح و استراحت مي روند را نبايد به همه باغداران تسري داد و کليت آن را زير سؤال برد. مضافا اينکه مسئولان تعاوني و مؤسسه احياگران فارس با نظارت و سرکشي اجازه سوءاستفاده به کسي نمي دهند.
    ميلياردها تومان که به حساب نمي آيد به اضافه بيش از 20 سال وقت عزيز صرف حفظ و حراست از درختان شده و در بسياري موارد درختان جديدي غرس شده و به بار نشسته اند.
    اين کمترين دلخوشي باغداران ساکن شهر شيراز است که براي فرار از آلودگي هوا و ترافيک و تراکم ساختمانها به اين باغ ها پناه برده اند و براي برق رساني از ژنراتورهاي بنزيني و گازوئيلي استفاده مي کنند که خود به آلودگي هوا مي افزايد.
    راستي چرا دولت از اين فرصت به دست آمده استفاده نمي کند که براي جلب رضايت هشت هزار باغدار در اطراف شهر شيراز از جمله سياخ دارنگون، دريمه، دشت کوه، ملوس جان با جذب درآمد ميلياردها تومان بابت برق رساني، صدور سند و ساير خدمات رضايت آنها و خانواده هايشان را که اکثرا از قشر زحمتکش جامعه هستند مانند معلمان و کارکنان ادارات فراهم نمي کند؟
    نقل موثق شده از امام جعفر صادق(ع) که فرموده اند: «الزرع لزارع و لو کان غاصبا» [کشت از آن زارع است حتي اگر آن را غصب کرده باشد] اين باغات نه غصبي هستند و نه بدون مجوز احداث شده اند بعضي باغات سند رسمي محضري دارند و بسياري مصالحه نامه اي که از طريق يک مؤسسه رسمي تأييد شده دريافت کرده اند.
    اين ساز ناموزني که هر لحظه براي عدم برق رساني به باغات از جانب بعضي مسئولان کوک مي شود جز دل آزاري، نارضايتي و خسارت هاي مالي حاصلي ندارد.
    کدام عقل و خرد مبادرت به ايجاد مشکلات براي باغ هايي مي کند که نه در حاشيه رودخانه ها هستند و نه موجبات ضرر و زيان و خسارت شده اند و نه مدعي خصوصي دارند؟
    اين باغ ها هزاران کارگر را به کار گمارده، سبزي و خرمي ايجاد کرده اند و محصولات بادام و زيتون آنها به بازار سرازير شده است. مضافا آنکه به منظور عدم گستردگي و تراکم در شهر شيراز مي تواند محل سکونت بيش از 100 هزار نفر بشود و به لحاظ امنيتي در زمان جنگ هم کاربرد دارد. اين چرخه زندگي عادت شده براي باغداران را از رونق نياندازيم به هر دليل بياييم به جراحات قلب کارمندان و معلمان باغدار مرهم گذاريم. وضعيت آنها را روشن کنيم. با برق رساني امنيت بيشتري براي باغات ايجاد کنيم و همگان را تشويق به حفظ درختان و ايجاد فضاي سبز، سرسبزي و طراوت نماييم. مسلما هر کار خيري که بتواند گرهي از کار مسلمين باز کند خير است مي توان با ايجاد خير به زدودن شر هم کمک کرد.
    بيائيم زحمات 25 ساله هزاران باغدار را قانونمند کنيم و اين سرمايه هاي عظيم را پاس داريم.
    والسلام

    شماره روزنامه:7057
    این مورد را ارزیابی کنید
    (3 رای‌ها)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 26 آبان 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3