وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    شايسته ها و بايسته ها

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 25 فروردين 1400 1653 0
    سرمقاله سردبیر اسماعیل عسلی 26 فروردین 1400               شايسته ها و بايسته ها

    از جمله نشانه هاي جاافتادگي و نهادينه بودن جايگاه رسانه ها اين است که قادر به باز کردن گره هاي ايجاد شده پيرامون رويدادهايي باشند که مسئولين تمايلي به آشکار کردن سرچشمه آن ندارند . متاسفانه در بحث چرايي خيز اخير کرونايي و موج چهارم و مقصران اصلي آن سررشته اي که قابل دنبال کردن و رسيدن به اصل مطلب باشد وجود ندارد و معلوم نيست در ستاد کرونا پيش از نوروز چه تصميماتي اتخاذ شده است ؟! افرادي که در دسترس خبرنگاران بودند و خردک اظهار نظري مي کردند گفته اند که کساني مانع از لغو سفرها شده اند و نام آنها را هم نمي برند ! کسي هم نيست که در شرايط عدم دسترسي مردم عادي به واکسن مسئوليت بپذيرد و براي ايجاد شرايطي که در آن قرار داريم توضيح دهد . اداره ي کشور به اين شيوه راه به جايي نمي برد چرا که تعيين مسئول با هدف جلوگيري از بلبشو و بي نظمي است و مسئولين موظف به برنامه ريزي و اجرا هستند . اين که به مردم گفتيم به مسافرت نروند براي متقاعد کردن افکار عمومي کافي نيست زيرا رويکرد مردم به کار و فعاليت و تفريح و ديد و بازديد با زندگي آنها گره خورده و اگر بناست کرونا مهار شود جز با اعمال قانون و ممنوعيت قانوني سفر و منع عملي رفت و آمد امکان پذير نمي باشد . البته ما در بحث اقتصاد و اداره ي جامعه و مسائل سياسي هم شرايط مشابهي داريم و در واقع همه چيزمان به يکديگر شباهت دارد . اين که با اوج گيري کرونا در کشور اخبار مربوط به همه گيري در سرتاسر جهان و تلفات انساني آن پررنگ تر مي شود در واقع تلاشي در جهت متقاعد کردن مردم براي پذيرش اين مسئله است که کرونا بلايي جهانگير است و کاري جز تسليم محض در برابر آن از ما برنمي آيد . در حال حاضر جايگاه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکي در ستاد کرونا مبهم است زيرا اگر تصميمات ستاد بر اساس گزارش هاي بهداشتي و پزشکي و توصيه هاي کارشناسانه است چرا کسي مطابق نظر وزير بهداشت و درمان مانع رفت و آمدهاي نوروزي نشد ؟ اگر تصميم را ديگران مي گيرند چرا وزير بهداشت را مورد هجمه قرار مي دهند؟ اگر بناست از اين ماجرا بهره گيري انتخاباتي شود و به قول وزير بهداشت از اين نمد کهنه بخواهند کلاهي درست کرده و بر سر مردم بگذارند چرا کساني که مسلوب الاختيار شده اند را مسئول مي دانند ؟ وقتي بحث جان مردم در ميان است همه بدون استثناء بايد تابع پروتکل هاي بهداشتي که توصيه شده از سوي کارشناسان است باشند ! اگر کساني وانمود مي کنند پيرو پيشنهادهاي کارشناسانه هستند چرا پيش بيني هاي علمي را مبناي تصميم خود قرارنمي دهند و اگر قرار است همان گونه که در اقتصاد و فرهنگ و .... دخالت مي کنند و همه چيز را از مدار خود خارج مي سازند مي خواهند در امر بهداشت و درمان مردم هم دخالت کنند با صراحت و شجاعت اعلام نمايند !
    خيلي شگفت انگيز است که بعضي ها با اعتماد به نفسي عجيب هنگامي که بعضي افراد در حوزه ي تخصصي آنها وارد شده و اظهار نظر مي کنند ، برمي آشوبند و واويلا سر مي دهند اما خودشان در اغلب اموري که در آن تخصص ندارند دخالت مي کنند ؟ در حال حاضر چه کسي بايد پاسخگوي شرايط فعلي باشد ؟ بي گمان اگر سفرهاي نورزوي ممنوع مي شد و مردم نه با حرف بلکه در عمل ناگزير به رعايت پروتکل ها مي شدند ، نوروز بهترين فرصت براي سرکوب کردن کرونا بود و به تهديدي براي فراگيري آن تبديل نمي شد. دلخوش بودن به جريمه هاي نيم ميليوني به عنوان ابزار بازدارنده صرفا به معناي هموار کردن راه سفر براي پولدارها ست همراه با نيم نگاهي به پر کردن سوراخ سنبه هاي ايجاد شده در امور مالي !! .کار به جايي کشيده که جز مشاغل مرتبط به غذا و برخي از امور جزيي ديگر ساير مشاغل تعطيل شده اند . معلوم نيست دولت بر چه مبنايي مي تواند در راستاي فاصله گرفتن از اتکا به درآمدهاي نفتي از اصناف و بازاريان ماليات بگيرد ؟
    اگر گردانندگان کشور دانشمندان و فعالان حوزه ي پزشکي را از صلاحيت هاي لازم علمي برخوردار مي دانند ، بايد همه ي تصميم گيري هاي مرتبط با بحث کرونا را به آنها واگذار کنند تا قبول مسئوليت از سوي آنان امکان پذير باشد. وقتي وزير بهداشت و درمان آشکارا در رسانه ي ملي اعلام مي کند که به توصيه هاي او توجه نکرده اند ، مردم دلشان مي خواهد بدانند دقيقا چه کساني در برابر وزير بهداشت ايستاده اند ! معلوم نيست چرا تا در جايي زلزله مي آيد يا سيل به راه مي افتد و بحراني مردم را تهديد مي کند صدها متولي براي جلب کمک هاي مردمي و دخالت در مديريت و مهندسي بحران با هدف بهره برداري تبليغاتي از آن پيدا مي شوند در حالي که قاعدتا پس از وقوع هر بحراني بايد شاهد تشکيل ستاد مرتبط و متشکل از افراد متخصص و صاحب تجربه باشيم و تمامي کساني که قصد کمک دارند نيز بايد خود را با چنين ستادي هماهنگ کنند و کمک هاي مالي و غذايي و دارويي و هر گونه امداد رساني تحت هر عنوان و طرحي بايد از کانال ستاد مرتبط با آن دنبال شود . اين که فلان نهاد يا سازمان قصد تبليغ و اظهار وجود دارد منجر به شکل گيري کانون هاي متعدد و ناهماهنگ مي شود و ابتدا غوغايي به راه مي افتد و تبليغاتي صورت مي گيرد که مردم تصور مي کنند همه چيز روي ريل است اما پس از مدتي معلوم مي شود که کار آنچناني هم صورت نگرفته و سيل زدگان و زلزله زدگان و آسيب ديدگان از توفان و کرونا همچنان با انواع مشکلات دست و پنجه نرم مي کنند . وقتي همه چيز رنگ سياسي به خود مي گيرد و نگاه ابزاري به بحران ها به يک اصل براي بهره برداري تبليغاتي تبديل مي شود حتي به قول رئيس جمهور مذاکره را هم به انتخابات وصل مي کنند . از منظر مردم ابتدا به نظر مي رسد که همه چيز تحت کنترل است و شايسته ها به دنبال بايسته ها هستند اما پس از مدتي معلوم مي شود که نه از شايسته اي خبري هست و نه از بايسته اي !!

    شماره روزنامه:7169
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در چهارشنبه, 25 فروردين 1400

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3