تهديدها و فرصت هاى كرونايى در روزهاى پيش رو صفدر دوام عبدالرضا قاسم پور جانشین استاندار فارس در ستاد استانداری مدیریت بیماری کرونا مى گويد: آمار استان فارس در موج دوم كرونا روند صعودى داشته است بطوريكه بيشتر تخت هاى تخصصى و آى سى يوى كلانشهر شيراز و استان تسخير شده است.
جايگاه استان فارس در بحث مقابله و مديريت اين بيمارى تا پايان فصل بهار زبانزد مسؤلان كلان كشورى بود و اين موفقيت را بايد از جنبه هاى متفاوت مورد ارزيابى قرار داد، نخست اينكه از اسفند ماه تا اواسط ارديبهشت مردم شيراز و شهرستانها با هماهنگى خاصى پروتكل هاى لازم را مورد توجه قرار دادند.
متأسفانه در مرحله بعد از روزهاى آخر ارديبهشت مردم استان و كلانشهر شيراز بطوريكه ديگر دلواپس شيوع اين ويروس نيستند رعايت فاصله هاى فيزيكى و ماسك به شوخى تبديل شد، هر چند در روزهاى گذشته استفاده از ماسك براى بيشتر شهروندان به يك فرهنگ تبديل گرديده است.
امّا پيامدهاى بى تفاوتى ماههاى اخير اكنون بلاى جان شهروندان شده روزانه آمار مرگ و مير بر اثرِ بيمارى كرونا رو به افزايش است چنانكه هم اكنون از مرز ٥٠٠ نفر مرگ و مير هم استانى ها هم عبور كرده ايم.
كمتر از دو هفته تا حلول ماه محرم باقى مانده است و برگزارى آئين هاى عاشورايى هم با تجمعات كلان با اين ايام آميخته است.
اما محرم امسال هم همچون نوروز باستانى، ماه مبارك رمضان و اعياد ذيحجه با تفاوت هاى محسوسى برگزار مى شود.
يك نكته باريكتر زمو در بحث برپايى آئين هاى عاشورا مطرح است و آن وجود تكايا و حسينيه هاى متعددى است كه مديريت و اجراى آن از توان ظرفيتى دولت خارج است.
بحث حفظ شعائر عاشورايى كه در فرهنگ اجتماعى ما هميشه مورد تعظيم و تكريم بوده و خواهد بود از يكسو و از ديگر منظر حفظ سلامتى جامعه و جلوگيرى از خسارات جانى دو محور مهمى است كه همه جامعه ما بايد در جهت تأمين آن توجه نمايند!
در همين تهديدهاى موجود كه پيامد منفى كرونا محسوب مى شود فرصت هايى هم در اختيار جامعه بشرى قرار داده است كه غير قابل انكار مى باشد و هنر افراد هر جامعه تبديل كردن تهديدها به فرصت تعريف مى شود.
هيأت هاى مذهبى هم با تكيه بر برنامه ريزى مناسب در بحث توزيع نذورات ايام شهادت حضرت اباعبدالله (ع) و همچنين آئين هاى عاشورايى مى توانند بهترين استفاده از فرصت هاى بوجود آمده داشته باشند!
چه اشكالى دارد كه در كنار پذيرايى عزاداران با تعريف بهداشتى لازم ؛ بخشى نذورات اين ايام در قالب بسته هاى حمايتى به افراد نيازمند اعطا گردد.
ايجاد تعهد لازم براى تغيير سبك و سياق عزادارى هايى كه روند سنتى آن در كشور ما مربوط به چند سده ى گذشته است، نكته مهمى است كه بر اساس تصميمات ستاد ملّى مبارزه با كرونا بعهده هيأت هاى مذهبى خواهد بود.
بنابراين علاوه بر دستورالعملى كه تا چند روز آينده بصورت اعلانات در اختيار هيأت ها مذهبى قرار مى گيرد تعهد همراه با احساس مسؤليتى است كه هيات امناى مراكز مذهبى در اين ايام بايد به آن توجه كنند تا خداى نكرده در مهرماه و آبان ماه دوباره با موج افزايش اين بيمارى مواجه نگرديم.