روزنامه عصر مردم در سراسر جهان یک پورتال خبری آنلاین آنلاین و منبع برای محتوای فنی و دیجیتال برای مخاطبان با نفوذ خود در سراسر جهان است. شما می توانید از طریق ایمیل یا تلفن به ما بپیوندید.
+(98) 713-234 8010-13
سید کمال پاک فطرت چهارشنبه در بازدید از دو روستای کندازی و دشتک شهرستان مرودشت بیان کرد: ، ابراز کرد: مهمترین اصل در جذب سرمایه، تامین امنیت اقتصادی برای سرمایهگذار است؛ همچنین همه امور نباید صرفا وابسته به کمکها و تسهیلات دولتی باشد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس عنوان کرد: روستای کندازی در زمره بهترین روستاهای گردشگری در فارس و ایران است که جلب گردشگر برای آن، نیازمند تبلیغات است.
وی ادامه داد: بافت سنتی و قدیمی، جاذبههای طبیعی و موقعیت جغرافیایی مهمترین عوامل ظرفیت بالای روستای کندازی در حوزه گردشگری است و به همین منظور ضروری است برنامهریزیها و طرحهای مربوط به این روستا درراستای معرفی ظرفیتهای طبیعی و تاریخی آن باشد.
وی با یادکرد از راههای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، اظهار داشت: نگاه به روستاها باید متناسب با اصول و مفاهیم توسعه پایدار باشد و یکی از اصلی ترین موضوعات مربوط به تحقق توسعه پایدار، ایجاد اشتغال و درآمدزایی است.
پاکفطرت با بیان اینکه باید به دنبال ایدههای نو و بهرهگیری از تمام ظرفیتهای روستاها در حوزههای مختلف باشیم، افزود: مردم با ارائه طرح میتوانند در زمینه پیشبرد اهداف خود ، از تسهیلات ویژهای بهره مند شوند که تدابیری نظیر وام های قرض الحسنه با تنفس بازپرداخت مدتدار در این زمینه پیش بینی و برنامه ریزی شده است.
به گفته مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس، این استان با برخورداری از بیش از صد اقامتگاه بومگردی روستایی نقش موثری در گردشگری روستایی در کشور و حتی در عرصه های بینالمللی خواهد داشت.
رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت نیز در این بازدید میدانی به ظرفیتهای فراوان روستای کندازی و دشتک اشاره کرد و گفت: بافت روستایی، منظر طبیعی و همچنین باغ ها و ظرفیت بی نظیر فرهنگی این دو روستا می تواند هم در پایداری روستا و درآمدهای اقتصادی و فرهنگی و هم در توسعه صنعت گردشگری این استان و شهرستان، موثر واقع شود.
بهمن مردانی با اشاره به خدمات گردشگری که در سه سال اخیر توسط اداره میراث فرهنگی در روستای کندازی ارائه شده، اظهار کرد: کاه گل کردن ۷۰درصد از دیوارهای منازل روستایی با هدف حفظ منظر و بافت روستایی، پیگیری برای ثبت ملی این دو روستا و همچنین احیای صنایع دستی فراموش شده توسط بخش صنایع دستی اداره شهرستان از مهم ترین اقدامات انجام شده برای رونق گردشگری است.
وی با اشاره به احیا و حمایت از رشته "ریواردوزی" بهمثابه صنعت و هنر بومی روستای کندازی، گفت: حرفه بومی ریوار دوزی، سالیان سال در این روستا با کم توجهیهایی همراه بوده و ساماندهی مناسبی در فرآیند تولید و عرضه آن در بازارهای هدف نداشته است که با فعالیت های انجام گرفته معاونت صنایع دستی این اداره، با شناسایی افراد و تهیه بانک اطلاعاتی، برگزاری کلاس های آموزشی و صدور کارت شناسایی به بیش از ۳۰ نفر از هنرمندان این حوزه، احیا شده و زمینه تدوام است بهبود یافته است.
ریوار به رویه بافته شده گیوه(ملکی) گفته میشود. رویه گیوه با سوزن گیوه بافی و نخ پنبهای محکم و دولا بافته میشود. بافت رویه ملکی، فقط درکارگاههای خانگی صورت میگیرد و بافندگان با استفاده از وسیله سادهای به نام قلاب، عمل بافت را انجام میدهند.
این مقام مسئول با اشاره به تاثیرگذاری تعریف مسیر گردشگری در رونق این صنعت، گفت: مسیر گردشگری درودزن که از روستای کندازی به سمت روستای دشتک ادامه دارد، با برخورداری از جاذبههای بسیاری از جمله روستاهای هدف گردشگری شهرک ابرج، سه تخت گزین و همچنین سد درودزن و باغ ها و برنج کاری در آینده ای نه چندان دور به ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد محلی منجر خواهد شد.
روستای کندازی و روستای دشتک در ارتفاعات کوه حسین و در بخش دروزن مرودشت با فاصله تقریبی ۶۰ کیلومتری از مرکز این شهرستان به دلیل واقع شدن در نقطه استثنایی زیست محیطی، از فرهنگ خاصی برخوردار است.
فاصله مرکز شهرستان مرودشت با شیراز حدود ۴۵ کیلومتر است.
روزنامه عصر مردم روزنامهای است مستقل که با حفظ اصول اولیه بدون گرایش جناحی در مسیر اعتلای فرهنگ وتنویرافکار عمومی منتشر میشود صفحات روزنامه پیوسته به روی نویسندگان شاعران ، هنرمندان، تحلیلگران و نقاد ان باز بوده و نویسندگان نامی تاکنون در این روزنامه وسایرنشریات عصر قلم زدهاند
https://asremardom.ir لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.