وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    چرا صلح نه؟  

    توسط محمد عسلی/ مدیرمسئول روزنامه عصرمردم 17 آبان 1400 301 0
    سرمقاله "محمد عسلی" 18 آبان 1400          چرا صلح نه؟

    جنگ جهاني اول به بهانه کشته شدن وليعهد اتريش شروع شد. اسکندر مقدوني براي انتقامجويي از حمله خشايارشاه به يونان به ايران حمله کرد.
    حمله اعراب به ايران به علت پاره کردن نامه پيامبر اسلام(ص) توسط خسروپرويز بود.
    وقتي خبر کشته شدن بازرگانان مغولي توسط غايرخان به چنگيزخان رسيد چنگيز به ايران حمله کرد.
    جنگ شاه اسماعيل صفوي با سلطان سليم پادشاه عثماني در چالدران که به شکست شاه اسماعيل منجر شد با توطئه انگليسي ها براي اختلاف افکني مذهبي شروع شد.
    حمله صدام حسين رئيس جمهور معدوم عراق به ايران با چراغ سبز آمريکائي ها و به تحريک اسرائيل براي انتقامجويي از حمله به سفارت آمريکا در تهران آغاز شد.
    و بسياري از جنگ هايي که در طول تاريخ در ايران و ساير کشورهاي جهان از آغاز تا به اينک رخ داده ناشي از دشمني و کينه توزي طرفين جنگ و يا ضعف کشوري بوده که براي کشور ديگر فرصت مغتنمي را ايجاد کرده است.
    هدف جنگ کشورگشايي باشد و يا دفاع، شروع آن آسان است اما خاتمه آن قابل پيش بيني نيست.
    جبران خسارت هاي ناشي از جنگ در طول تاريخ براي کشور فاتح يا شکست خورده چه بسا در طول ساليان درازي با هزينه هاي بسيار و صرف وقت مقدور نباشد.
    ديپلماسي روشي براي ايجاد روابط حسنه بين کشورهاست تا از بروز چالش و اختلاف و نهايتا جنگ پيشگيري شود.
    امروز اکثر کشورهاي جهان با روابط حسنه در صلح زندگي مي کنند و جنگ را از فضاي سياسي در رقابتي تنگاتنگ به جنگ در فعاليت هاي اقتصادي و تحميل فرهنگ برخاسته از فن آوري هاي نوين صنعتي کشانده اند.
    جنگ رسانه اي با قدرت تأثيرگذاري بسيار جاي جنگ نظامي پرهزينه را گرفته و عامل بسياري از چالش ها و جنگ داخلي بين حاکميت و مردم کشورهاي هدف شده است. در شرايط فعلي شاهد اختلاف افکني هاي بسيار بين دولت ها و ملت هايي هستيم که مسير استقلال طلبي آنها موجب شده کشورهاي جهان اولي همسو با يکديگر از طريق جنگ رسانه اي اختلاف داخلي را رقم بزنند و بر بروز چنين حوادث ناگواري نظارت و مديريت نمايند.
    يکي از روش هاي معمول آمريکائي ها و کشورهاي اروپائي که براي حفظ منافع خود در کشورهاي نفت خيز اعم از کشورهاي منطقه خاورميانه يا کشورهاي آفريقايي و آمريکاي جنوبي به کار گرفته اند مديريت فرهنگي و ايجاد بحران هاي اقتصادي و اختلافات سياسي است که گاه با اختلافات مرزي بين کشورهاي همسايه به جنگ هم منجر شده است.
    کافي است به اختلافات مرزي عراق با ايران از زمان سلطنت محمدرضا پهلوي شاه مخلوع ايران و يا اختلاف امارات و ايران بر سر جزائر سه گانه تنب کوچک و بزرگ و ابوموسي و يا به استقلال طلبي تايوان و حمايت آمريکا در برابر يکپارچگي مورد نظر چين و اختلاف نظرهاي ديگرمرزي که بعضا علت جنگ هاي زيادي شده اند نظر افکنيم و به مورد هدف قرار گرفتن چنين توطئه هايي بيانديشيم و کلاه خود را قاضي کنيم که چگونه مي توان از جنگ و مورد تجاوز و هجوم قرار گرفتن پيشگيري کرد و با صلح کشور را اداره نمود بدون آنکه در داد و ستدها مغبون شد و يا فريب خورد.
    پيامبر اسلام(ص) در حديبيه محلي نزديکي مکه با کفار پيمان صلح بست و بدينوسيله مکه را فتح نمود. امام حسن(ع) نيز صلح تحميلي معاويه را پذيرفت چون معاويه از قدرت نظامي بيشتري برخوردار بود.
    ايران امروز هرچند در منطقه قوي ترين نيروهاي نظامي آماده و جان بر کف را در اختيار دارد و ارتش و سپاه مجهز و مدافع کم نظيري را با استفاده از تجارب جنگ تحميلي آماده نموده اما همين اقتدار نظامي به عنوان برگ برنده مي تواند به جاي جنگ، صلح را رقم زند. صلح در شرايط اقتدار تضمين کننده امنيت و رشد اقتصادي است براي رفع معضلات و مشکلات اقتصادي.
    انقلاب اسلامي ايران براي رهايي مسلمانان کشورهاي مورد تهاجم مانند فلسطين، لبنان، سوريه، يمن، عراق و افغانستان هزينه هاي زيادي صرف کرده و به موفقيت هاي قابل توجهي نيز دست يافته است، اين موفقيت هاي پيدا و پنهان درسي به کشورهاي وابسته و دلبسته به استعمارگران غرب و شرق داده و آنها را هراسانده است.
    اينک زمان آن رسيده که اختلافات را کنار گذاريم و به صلحي پايدار برسيم.
    صلح با همسايگاني که از انقلاب ما به خوبي درس گرفته و توان دفاعي ما را باور کرده اند صلح با کشورهايي که ابتدا ما را دست کم گرفتند اما اينک آمادگي روابط حسنه و تعاملات اقتصادي و سياسي با ما دارند.
    براي رسيدن به اين صلح لازم است در ديپلماسي و اعمال روش هاي دوستانه از خود ابتکار نشان دهيم و از بعضي مواضع سرسختانه اي که به نفع ما نيست با حفظ اقتدار و اعتبار کوتاه بيائيم و به فرمايش رهبر معظم انقلاب نرمش قهرمانانه از خود نشان دهيم.
    هرچند مردم فهيم و صبور و ايثارگر ما ساليان درازي است از انقلاب خود به خوبي دفاع کرده و متحمل زحمات و خسارات بسيار شده اند اما به خوبي افق روشن پيش رو را در صلح پايدار و اقتدار مي بينند، همان اقتداري که با صلابت و خودباوري موجب فتح مکه بدون جنگ نظامي شد و پيامبر(ص) با جنگ نرم فرهنگي بر دشمنان خود پيروز گرديد.
    متأسفانه امروز دشمنان ما براي خالي کردن دل ملت و نااميد کردن آنها در جنگ رسانه اي از هر ترفند و توطئه اي بهره مي برند و شبانه روز سوار بر امواج در تهاجمي زيرکانه ايمان و باور مردم ما را مي دزدند، اين جنگ قطعا از جنگ نظامي خطرناک تر است هرچند در صلح هم دشمنان تا رسيدن به تمام اهداف خود دست از جنگ رسانه اي برنمي دارند اما صلح فرصت خوبي براي توسعه و بازسازي و نجات اقتصاد کشور از اين وضع است.
    نگذاريم فقر و نابساماني هاي اقتصادي پاشنه آشيلي براي دشمنان ما به حساب آيد.
    والسلام

    شماره روزنامه:7335
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 17 آبان 1400

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3