وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    بایسته ها و نبایسته های نمایندگی مجلس  

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 30 بهمن 1402 118 0
    سرمقاله 1 اسفند اسماعیل عسلی                 بایسته ها و نبایسته های نمایندگی مجلس
    برای کشوری که گام های اولیه را در زمینه ی مردم سالاری برمی دارد و هنوز ظرفیت های معطل مانده زیادی برای بهره گیری از پتانسیل قدرت مردمی دارد و از طرفی دیگر بین سنت و مدرنیسم دست و پا میزند و در بحرانی ترین منطقه یعنی غرب آسیا قرار گرفته و هنوز شاهد رفتارهایی است که از برجای ماندن رسوبات مناسبات مبتنی بر انحصار طلبی و خودرایی حکایت دارد و در محاصره کشورهایی است که چشم به ذخایر مادی و معنوی و انسانی آن دوخته اند نیازمند نمایندگانی است که تمام قد دلبسته ی ایران بوده و از شرایطی نسبتا آرمانی برای سخن گفتن از سوی مردمی با تمدن چندهزار ساله برخوردار باشند . لذا نماینده مجلس باید :
    * به معنای واقعی کلمه با سواد باشد به گونه ای که از نوع سخن گفتن و به جای آوردن آداب تعامل با مردم و موضع گیری ها و نطق پیش از دستور و امضای بیانیه ها و استناد کردن او به منابع علمی و دانشگاهی و قدرت متقاعد سازی اش بتوان فهمید که با دانش و صاحب تجربه است و مدرک تحصیلی اش معادل و سرهم بندی شده و اهدایی نیست .
    *صرفا تابع نظر مردم باشد حتی اگر نظر مردم به گونه ای تغییر کند که با دیدگاه های اولیه ی خودش همخوانی نداشته باشد زیرا کسی که از بالا به مردم نگاه گله ای دارد و تصور می کند که همراهی با افکار عمومی به حذف او می انجامد ، شایستگی ورود به مجلس را ندارد
    * درک واقع بینانه ای از منطقه و جهان داشته باشد که این امر در گرو مطالعه ی عمیق و آشنایی به حداقل یک زبان خارجی است آن هم نه در حد محاوره های پیش پا افتاده که گاهی در فضای مجازی اسباب خنده و و مضحکه و نقل محافل می شود .
    *با استانداردهای جهانی در بحث حقوق بین الملل و حقوق بشر و امور بدیهی و اولیه پیرامون دیپلماسی آشنایی داشته باشد تا در جریان سفرهای خارجی بتواند با دست پر برگردد و موجب آبروریزی نشود .
    * با جایگاه قانونی مجلس آشنا باشد و تصور نکند که می تواند موقعیت خود را در معرض فروش و معامله قرار دهد و مانند موجودی دست آموز رفتار کند و نشست و برخاستی سوداگرانه و مشروط در مجلس داشته باشد و گوشش بدهکار مطالبات مردم نباشد .
    *آشنایی او با تاریخ و تمدن ایرانی در حدی باشد که بداند آنچه به نام ایران برجای مانده محصول چندین هزار سال تلاش ساکنان سرزمینی است که بارها از شرق و غرب و شمال و جنوب توسط اقوام نیمه وحشی بی فرهنگ و طماع مورد هجمه قرار گرفته اند ولی در عین حال توانسته اند زبان و فرهنگ خود را حفظ کنند و از داشته های خویش حراست نمایند و با همین سیاق زیر بار هیچ تفکری که با فرهنگ و زبان و تاریخ کشورش مغایرت داشته باشد نمی روند.
     *نماینده باید تابع نظم و مقررات باشد و سر سوزنی خود را بالاتر از قانون نداند و در اموری که به او مربوط نیست دخالت نکند و با آداب گفتگو و مذاکره و منطق انسانی که کارآمدترین حربه ی هر نماینده برای نقش آفرینی در مجلس است بیگانه نباشد.
    * از قدرت فهم لازم برای برقراری ارتباط با مردم و قدرت استنتاج بالا برای رسیدن به پاسخ مسائل مبتلابه برخوردار باشد .
    *هم عنانی جایگاه علمی و وجاهت اجتماعی اش به گونه ای باشد که هم در مجامع دانشگاهی او را بپذیرند و شنونده ی سخنانش باشند و هم از قدرت متقاعد کنندگی بالایی برای همراه کردن مردم با خود برخوردار باشد .
    *آنچنان به مردم و کشور دلبستگی داشته باشد که هیچ چیز را فدای منافع و مصالح ملی نکند و تبعیت اش از حزب و جناح به قیمت قربانی کردن مردم و تاراج منابع ملی تمام نشود .
    *اهل تبیین باشد نه توجیه و بهانه تراشی و فرار به جلو و باور داشته باشد که هر انسانی بدون استثناء به دلیل این که خدا نیست و خیلی چیزها را نمی داند در معرض خطا و اشتباه قرار دارد. *حرف دهان خودش را بفهمد و با هزینه و پیامدهای آنچه بر زبان می آورد آشنا باشد و برای خشنود کردن یکی دو نفر در راستای تداوم حضورش نظر و خواسته ی 90 میلیون نفر را نادیده نگیرد و بداند که فردایی در پیش است که آیندگان همچنان که در مورد گذشتگان داوری کردند به نقد رفتار و گفتار او خواهند پرداخت و باور کرده باشد که تاریخ بی رحم تر از آن است که حتی به سنگ نبشته ها رحم کند چه رسد به فیلم ساخته ها و کتاب سازی ها و بداند حتی اگر مردم هم چیزی را فراموش کنند رسانه ها به آنها یادآور می شوند که شما در فلان تاریخ چه گفتی و بعد چه کردی کما این که بسیاری از شخصیت های سیاسی در تیررس چنین نگاه کوبنده ای قرار گرفتند و راه گریزی نداشتند .
    * بداند که از تشکیل مجلس گرفته تا تصویب قوانین و برپایی نظام و تاسیس ادارات و نهادها و دریافت حقوق های آنچنانی و احترام ها و نشست و برخاست ها تنها با یک هدف صورت می گیرد و آن تامین و تضمین رفاه و آسایش مردم است و بس و هر چه جز این گفته شود توهمی بیش نیست زیرا حتی پیامبران هم با هدف برقراری قسط و عدالت مبعوث شده اند و رسالت دیگری نداشته اند و هر چه هست به مردم ختم می شود و اگر قرار است کسی خدا را خوشحال کند باید ابتدا مردم را از خود خرسند سازد .
    * کسی که نماینده می شود نباید به اندک رای بیرون آمده از صندوق که به نام او ثبت شده خرسند باشد زیرا آنچه نشان دهنده ی مردمی بودن یک نماینده است حمایت عینی و میدانی آحاد مردم از اوست که تداوم آن هم در گرو درستکاری کسی است که چنین عنوانی را یدک می کشد .
    * نماینده باید بداند که هر چه دارد از مردم است و او بدهکار هیچ کس نیست تا اگر ناگزیر شد به خاطر مردم در برابر هر جریان و یا اشخاصی بایستد با تردید مواجه نشود
    بداند که داشته های واقعی یک نماینده با پایان یافتن دوره ی نمایندگی او خاتمه نمی یابد زیرا کسی که احترام مردمی و جایگاه اجتماعی اش در گرو تداوم پست و سمتش باشد ، بود و نبودش برای مردم یکسان است .
    نماینده ی واقعی به مجلس اعتبار می بخشد نه این که با نماینده شدن کسب اعتبار می کند . لذا کسانی که راهیابی به مجلس را نردبان ترقی خود می دانند پیش از هر کس دیگری به انکار خود برخاسته اند .
    اعتبار هر دوره از فعالیت مجلس بر اساس اعتبار پول و جایگاه اقتصادی و فرهنگی کشور سنجیده می شود و چنین اعتباری حاکی از برآیند وزن نمایندگان مجلس است که تا چه حد توانسته اند با سزاواری از حقوق مردم دفاع کنند و یا اینکه در برابر سوء مدیریت ها با گرفتن امتیازات رنگارنگ سکوت کنند.
     
    شماره روزنامه:7986
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 30 بهمن 1402

    موارد مرتبط

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.