سرمقاله 7 اسفند محمد عسلی آنان که می گویند : آری و آنان که می گویند : نه
د ولتمرد ان آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی که شبکه های فارسی زبان را بر علیه نظام جمهوری اسلامی راه اند اخته اند مرد م ایران را بر علیه نظام می شورانند و پیام می د هند د ر انتخابات شرکت نکنید .
حاکمیت و د ولتمرد ان نظام جمهوری اسلامی هم برعکس مرد م را تشویق می کنند که با شرکت د ر انتخابات مجلس شورای اسلامی به آمریکا بگویند نه!
د ر این میان سئوالاتی مطرح است که تاکنون آمریکائی ها و متحد انشان به آن پاسخ ند اد ه اند و آن اینکه اگر مرد م ایران د ر انتخابات شرکت نکنند و به اصطلاح آن را تحریم کنند چه نفعی به آمریکائی ها می رسد و چه ضرر یا ضررهایی متوجه نظام جمهوری اسلامی می گرد د ؟
بر هیچ آد م بالغ و عاقلی که خیلی هم اهل سیاست نباشد روشن است که آمریکا د لش برای مرد م ایران نمی سوزد و د ر اند یشه منافع خود است. د شمنی آمریکا با ایران و مرد م ایران برمی گرد د به زمان مرحوم محمد مصد ق که وقتی نفت را ملی اعلام کرد و د ست انگلیس استعمارگر را از منابع نفت و گاز ما قطع کرد د ولت او را با کود تای نظامی 28 مرد اد 32 ساقط کرد ند و محمد رضا شاه فراری را که د ست نشاند ه و مطیع اوامر آنها بود به ایران بازگرد اند ند و د وباره بر تخت شاهی نشاند ند .
حال اگر مرد م ایران به علت نارضایتی هایی که د ر مسائل اقتصاد ی ناشی از تحریم د ارند د ر انتخابات شرکت نکنند که چنین چیزی محتمل نیست بهانه ای به د ست مخالفان استقلال ایران می د هند تا آنها فشار را بر نظام جمهوری اسلامی بیشتر کنند که منجر به گرانی ها و تورم های بیشتر خواهد شد و نتیجه عکس خواهد د اد .
ایجاد نارضایتی د ر مرد م که یک بعد د اخلی د ارد و یک بعد خارجی نظام را برای تحقق اهد اف برنامه های عمرانی و رفع نیازهای معیشتی د ر شرایط سخت قرار می د هد . نکته مهم تر آنکه یک بال نظام را که جمهوری است و د ر واقع مرد م سالاری است تضعیف می کند و به ناامید ی ها می افزاید . کارنامه سیاه آمریکا بعد از جنگ جهانی د وم که کشورهای استقلال طلب را به طرق مختلف آزار د اد ه و یا با آنها مستقیما وارد جنگ شد ه و یا جنگ های نیابتی و براد رکشی راه اند اخته آنقد ر جنایت بار و فاجعه آمیز است که آد م های عاد ی به د ور از فهم سیاسی روزآمد هم از آن مطلع اند و نمونه بارزی که این روزها پیش چشم ماست جنگ نابرابر و ظالمانه آمریکا و اسرائیل با مرد م غزه مظلوم است که فوج فوج آنها را می کشند و به زن و کود ک و پیر هم رحم نمی کنند و مد عی حقوق بشر هم هستند .
حال اگر انتخاباتی با قد رت مرد می انجام نشود غربی های د شمن مرد م ایران، خود را برند ه جنگ رسانه ای می بینند و بر طبل مخالفت بیشتر می کوبند .
فرض د وم آنکه اگر بعضی از گروه های سیاسی خارج نشین و بعضا ایرانیانی که طالب نظامی د یگر هستند به این تصور که وضعیت کشور و ایرانیان به لحاظ اقتصاد ی بهتر می شود با پرچمد اری آمریکائیان و متحد ان غربی انتظار کد ام آزاد ی و استقلال متصور است که از آن بوی خیر بیاید ؟
کد ام کشور اسلامی را سراغ د اریم که با د خالت و حمایت آمریکا کمر راست کرد ه و به آزاد ی و استقلال رسید ه است؟ لیبی؟ مصر؟ افغانستان؟ عراق؟ لبنان؟ و یا حتی بعضی کشورهای آفریقایی مانند الجزایر و امثالهم.
پس اگر بپذیریم و منطقی بیاند یشیم که آمریکا، انگلیس و هیچ کشور غربی متحد با آنها، د وست مرد م ایران یا هر کشور د یگری که د ر آن تنش و چالش ایجاد می کنند نیستند ما باید برعکس گفته های آنان عمل کنیم تا انتظارشان را از یک تغییر که به نفع آنها د ر ایران باشد برآورد ه نسازیم.
و اما از این طرف نیز می باید د ولتمرد ان و نظام حاکم بر ایران از عملکرد د ولت های ضعیف پند بگیرند و با شایسته سالاری مد یریت ها را از آفات فرصت طلب ها، اصلاح و به بازسازی ساختار اد اری بپرد ازند تا بهانه ای برای فریب افکار عمومی به د ست د شمنان نیفتد .
انقلاب اسلامی باید فرزند ان نااهل و ناخلف را از خود براند و طرحی نو د راند ازد، اند یشه های خلاق جوانان جایگزین افکار پیرانی شود که از وقایع و روید اد های صنعتی و فنآوری های روزآمد غافلند و بر همان طبل که صد ای مطلوبی ند ارد می کوبند .
اگر د رختان کهن ریشه د ر اعماق پوست نیاند ازند و به هر فصل نوآوری نکنند و بهاری نیاورند یا خشک می شوند و یا د چار آفت های محیط نامطلوب می گرد ند . روح جوان بالند ه است و نوگراست. نوگرایی حرکت معقول و طبیعی چهارفصل زند گی است که از آن اجتنابی نیست. نوگرایی با د یند اری بد ون حاشیه تضاد ی ند ارد . آن نشود که د وباره شاعری د ر 50 سال قبل به این اند یشه پایبند شود و بسراید :
«د ل من می سوزد که قناری ها را پر بستند
و پر پاک پرستوها را بشکستند
و چه امید عظیمی به عبث انجامید
د ل من خواب پروانه شد ن می بیند ....»
د اوم شمع وجود شهد ا پروانه هایی را می طلبد که زند گی را معنی کنند و به عشق زند گی، رنگ و جلا بد هند .
انتخابات به هر سوی به کوری چشم د شمنان و به خوبی به انجام می رسد اما بعد از آن آیا به گونه ای عمل خواهیم کرد که برای انتخابات آیند ه د غد غه ای ند اشته باشیم و ترفند های د شمنان کارساز نشود ؟
انتخابات وسیله هایی برای تحقق آرمان ها و خواسته هایی است که اگر تحقق نیابد گویی انتخاباتی صورت نپذیرفته و صرفا شکلی از حضور جمعی مرد م را خواهیم د اشت آنهایی که می گویند د ر انتخابات شرکت می کنیم امید به آیند ه ای د ارند که وضعیت زند گی و معیشتی آنان از امروز بهتر شود و نانشان د ر سفره شان با قُوتی و قوّتی برای تد اوم زند گی د ر استمرار باشد .
امید که آن شود .
والسلام