وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    برداشت دهم

    توسط اسماعیل عسلی 23 شهریور 1399 498 0
    سرمقاله سردبیر اسماعیل عسلی 24 شهریور 1399برداشت دهم

    خبر اين است که " 15 هزار نفر از صادرکنندگان ، ارز حاصل از صادرات را بازنگردانده اند ". اين يک خبر خام است و فاقد تحليل که تنها برخي از افراد قادر به اظهار نظر پيرامون چند و چون آن هستند . اما بايد ديد يک فرد غير متخصص مثل من که کار خبري مي کنم از همين خبر خام چه برداشت هايي مي تواند داشته باشد .
    برداشت اول : وقتي در يک خبر عدد مي بينيم به اين معناست که چنين عددي حاصل محاسبه و بررسي است . يعني چندين دستگاه اجرايي و نظارتي در جريان آن هستند . بنابراين کساني هستند که اسامي اين صادر کنندگان را در اختيار دارند .
    برداشت دوم : وقتي گفته مي شود پانزده هزار نفر ارز حاصل از صادرات خود را بازنگردانده اند به اين معناست که عده اي بازگردانده اند که با توجه به مسئله ساز شدن عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات کالاهاي گوناگون براي دولت و مردم تنها عده ي کمي ارز حاصل از صادرات خود را بازگردانده اند .
    برداشت سوم :چگونه کشوري مانند ايران که با تحريم و بي ثباتي ارزش پول مواجه است و تورمي کمرشکن و فروپاشنده دارد و بسياري از کشورها نيز نمي توانند با ما تبادل بازرگاني داشته باشند چيزي نزديک به بيست هزار بازرگان دارد حتما تعداد بازرگانان کشورهاي توسعه يافته اي چون آمريکا ، چين و ژاپن و کره و اتحاديه اروپا بايد نزديک به چند ميليون برسد که البته ندارند . بنابراين نتيجه مي گيريم که بسياري از بازرگانان ايراني از طريق رانت و امتياز گيري مجوز صادرات گرفته اند يا از کارت موقت براي صادرات بهره برده اند و اساسا اين کاره نيستند .
    برداشت چهارم : وقتي 15 هزار نفر جرات مي کنند ارز حاصل از صادرات خود را برنگردانند و همچنان به عنوان بازرگان فعاليت کنند مفهومي جز اين ندارد که بسياري از اين بازرگانان تحت حمايت برخي نهادها فعاليت مي کنند يا اين که براي بازنگرداندن ارز دلايلي منطقي دارند از جمله عدم وجود ساز و کارهاي مالي مورد تاييد بنگاه هاي اقتصادي بين المللي که دراين خصوص مخالفان با تصويب قوانين مربوط به پولشويي بايد پاسخگو باشند .
    برداشت پنجم : از آنجايي که دولت و قوه قضائيه و قوه مقننه بابت عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات شاکي و پيگير هستند به اين نتيجه مي رسيم که بحث صادرات از کانال هاي قانوني دنبال نمي شود و يا قواي سه گانه از صلابت و قاطعيت لازم براي برخورد با تخلفات رخ داده در اين حوزه برخوردار نيستند .
    برداشت ششم: وقتي شاهد هستيم که تخصيص ارز 4200 توماني براي واردات برخي کالاها نتيجه بخش نبوده و دولت نتوانسته بر حسن اجراي روند واردات نظارت کند ، بديهي است که در امر صادرات نيز با چنين مشکلاتي مواجه باشيم !
    برداشت هفتم: وجود مشکلات عديده در حوزه بازرگاني نشان دهنده ي اين واقعيت تلخ است که چيزي تحت عنوان اتاق بازرگاني از نگاه مافياي صادرات که گفته مي شود در انحصار تعداد انگشت شماري افراد و نهادهاي با نفوذ است محلي از اعراب ندارد زيرا چهره هاي مغموم و سرشار از شگفتي کله گنده هاي اتاق بازرگاني در کشور و استان ها از اين مسئله حکايت دارد که همه ي آنها از روند فعلي شاکي هستند و معتقدند عده اي افراد رانت خوار و انحصار طلب در حال نابود کردن زيرساخت هاي قانوني تجارت و بازرگاني هستند . همان اتفاقي که در حوزه ي مسکن و ارز و خودرو رخ داد و مردم را به روز سياه نشانيد .
    برداشت هشتم : با توجه به شرايط حاکم بر وضعيت صادرات و واردات و اين که هم قواي سه گانه و هم اتاق بازرگاني و از همه ي اينها گذشته مردم از چنين وضعيتي شاکي هستند به اين نتيجه مي رسيم که عناوين و منصب ها هيچ ارتباطي با وظايف و اختيارات ندارد. زيرا دقيقا همان کساني که بايد به مردم بابت اتفاقاتي که مي افتد توضيح بدهند ، خودشان هم شاکي هستند دقيقا تصور کنيد که عده اي در محکمه اي تجمع کرده و شاکي هستند و قاضي و بازپرس و دادستان و داديار هم در صف شاکيان ايستاده اند و معلوم نيست چه کسي بايد به داد آنها برسد .
    برداشت نهم : شايد با توجه به وضعيت گل سنبلي کشور بتوان به اين نتيجه رسيد که براي حل بسياري از مشکلات بايد به سراغ کساني که کاره اي نيستند و در سايه حرکت مي کنند برويم. که صد البته آنها نيز چون کاره اي نيستند نمي توانند و نبايد پاسخگو باشند و وقتي دقيقا نگاه مي کني حتي يک نفر را در صف پاسخگويي نمي بيني
    برداشت دهم : از آنجايي که به قول ناصرالدين شاه همه چيزمان به همه چيزمان شباهت دارد احتمال اين که پيگيري چنين موضوعي هم مثل ساير موضوعات منتج به هيچ نتيجه اي نشود دور از ذهن نيست . لذا به نظر مي رسد که اگر خود را به همين برداشت دهم قانع کنيم آرامش بيشتري خواهيم داشت . همين که بپذيريم همه چيزمان به همه چيزمان شباهت دارد بنابراين بايد منتظر بمانيم که همه چيز با هم درست شود تا نامزدهاي انتخابات هم براي تبليغ کارآيي خود و تعيين شعارهاي پر ملاط دستاويزي داشته باشند . زيرا وقتي همه چيز درست است که ديگر نياز به جابجايي افراد نيست .

    این مورد را ارزیابی کنید
    (2 رای‌ها)
    آخرین ویرایش در یکشنبه, 23 شهریور 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3