وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    فرجام انتخابات  

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 09 تیر 1403 125 0
    سرمقاله 10 تیر 1403 اسماعیل عسلی                   فرجام انتخابات
    انتخابات برگزار شد اما این که ما در آستانه ی برگزاری هر انتخاباتی با صرف انرژی و هزینه ی فراوان ناگزیر به فضا سازی و ترغیب و تشویق مردم برای مشارکت هستیم دلایلی دارد از جمله این که مردمسالاری نوپایی داریم و احزاب هنوز جای خود را باز نکرده اند و میدان گسترده ای برای فعالیت تمام عیار ندارند و از همه مهمتر این که عموما کمتر پیش آمده که در زندگی به انتخاب بر اساس ذوق و سلیقه ی خود دست زده باشیم . در حالی که افراد از کودکی باید به گونه ای تربیت شوند که بتوانند بر اساس درکی که از مصالح و منافع خود و دیگران دارند به انتخاب دست بزنند . از انتخاب هم بازی گرفته تا همکلاسی و انتخاب مسیر مناسب برای حرکت از خانه به مدرسه تا انتخاب خوردنی و پوشیدنی و مواردی از این قبیل در حالی که بعضی ها حتی برای انتخاب رشته ی تحصیلی و مدرسه و همسر نیز ناگزیر به چانه زنی با والدین و اطرافیان خود هستند .
    البته همواره مواردی در زندگی پیش می آید که دست ما را برای انتخاب می بندد . مثلا کسی که نقدینگی و درآمد ماهیانه اش برای اجاره کردن خانه در منطقه ای مناسب کافی نیست ناگزیر به اجاره نشینی در جایی است که همسایگان خوبی ندارد و فرزندانش نیز ناگزیر از همبازی بودن با کسانی هستند که روی آنها تاثیرمنفی می گذارند!
    یکی از راه های لذت بردن از زندگی قرار گرفتن در شرایطی است که بتوان از بین گزینه های متنوع به انتخاب دست زد . علت این که فروشگاه های زنجیره ای با اقبال بیشتری از سوی مشتریان مواجه می شوند این است که نمونه های گوناگونی از یک کالا را در طبقات فر وشگاه می چینند و مشتری با اختیار و متناسب با نیازی که دارد آن را انتخاب می کند اما اگر شما با هدف ارزان خریدن میوه به دروازه کازرون بروید ، دیگر حق انتخاب ندارید و فروشنده با دست خودش برای شما انتخاب می کند آن هم در حالی که میوه های خوشرنگ و با کیفیت را در معرض دید شما قرار می دهد ولی بدون این که به شما اجازه ی اظهار نظر بدهد از میان میوه های مانده و آسیب دیده که بخشی از آن دورریز می شود پاکت شما را پر می کند .
    فقر فرهنگی هم مانند فقر اقتصادی فرصت انتخاب بهتر را از افراد می گیرد و چه بسا آنها را به رای فروشی و بی تفاوتی می کشاند . همیشه بهترین انتخاب ها را داناترین و آزادترین افراد انجام می دهند. همان گونه که شخص بی پول برای انتخاب بهترین غذا آزادی ندارد ، اشخاص دچار فقر فرهنگی هم به گونه ای دیگر مسلوب الید می شوند. برای کسی که هندوانه ی خوب را می شناسد، فریاد و تبلیغات هندوانه فروش که هندوانه را قرمز و شیرین و تازه چین معرفی می کند تاثیر زیادی ندارد زیرا خودش با نشانی هایی که از یک هندوانه ی خوب سراغ دارد می تواند بدون نیاز به نظر فروشنده انتخاب خوبی داشته باشد .
    کیفیت برآیند هر انتخابی با سطح فرهنگ عمومی رابطه ای مستقیم دارد . برای پی بردن به این واقعیت کافی است نتایج رای گیری برای یک نفر در محیطی دانشگاهی را با نتایج رای گیری برای همان شخص در محله ای فقیرنشین و مبتلا به فقر فرهنگی مقایسه کنیم . البته بر اساس معیارهای در نظر گرفته شده برای مردمسالاری ، ارزش افراد برآمده از آرای عمومی در جوامع فقیر از لحاظ فرهنگی و در جوامع توسعه یافته یکی است ولی عملکرد افراد برآمده الزاما یکسان نیست .
    از این منظر وقتی احزاب برآمده از محافل دانشگاهی و احزاب برخوردار از بدنه ی کارشناسی به معرفی نامزدهای مجلس و ریاست جمهوری می پردازند توانایی آنها را از جهات گوناگون مورد توجه قرار می دهند ولی وقتی افراد بر اساس تشخیص خود و یا توصیه ی این و آن به عرصه ی انتخابات قدم می گذارند نیازمند تلاش بیشتری برای اثبات توانایی های خود هستند .
    ملتی که در حال رشد و شکوفایی از لحاظ سیاسی و اقتصادی و فرهنگی باشد در هر دوره از انتخابات خروجی بهتری نسبت به دوره های قبلی خواهد داشت. زیرا با تغییر مثبتی که در زندگی اش ایجاد می شود مطالبات سطح بالاتری را مطرح می کند و معیارهای دقیق تری را برای انتخاب به کار می گیرد.
    همان گونه که حرف ، حرف می آورد و پول هم پول می آورد ، انتخاب هم انتخاب می آورد . توضیحا باید گفت وقتی زندگی ات از جنبه های گوناگون انتخاب خودت باشد ، در انتخابات سیاسی هم توفیق بیشتری خواهی داشت زیرا انتخاب در زندگی ات نهادینه شده و با آن بیگانه نیستی.
    وقتی نامزدها با پشت سرگذاشتن هفت خوانی در خور نام و جایگاه کشور و مسئولیتی که قرار است بر عهده بگیرند به مرحله ی نهایی می رسند با تکیه بر وجاهت علمی و اجتماعی و منطقی که بر نحوه بیان و سخنرانی آنها حکمفرماست و تدبیر و تشخیص آنها را نشان می دهد و طبیعتا برای مخاطبان متقاعد کننده است خود به خود به گرم کردن تنور انتخابات یاری می رسانند و مردم را به میدان می آورند .
    از این رو به نظر می رسد که ما نیازمند طی پلکانی انتخاب در زندگی هستیم تا برای هر انتخاباتی فرجامی خوش رقم بزنیم .
     
    شماره روزنامه:8077
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در شنبه, 09 تیر 1403

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3