وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    چرا ترامپ؟  

    توسط محمد عسلی/ مدیرمسئول روزنامه عصرمردم 18 آبان 1403 72 0
      سرمقاله 19 آبان 1403 محمد عسلی                چرا ترامپ؟
    فروپاشی ارزش‌های انسانی و تصویر نادرستی از آزادی و دموکراسی در جامعه آمریکا از یک سو و از دیگر سوی توجه همگانی به اقتصاد سرمایه‌داری حاصل آن می‌شود ترامپ!
    فردی که با اثبات جرائم اخلاقی و مالی در محاکم آمریکا می‌باید حداقل چند سالی را در زندان سپری می‌کرد اما به علت نفوذ مالی و سیاسی توانست خود را آفتابی کند و بازتاب زشت اعمال خود را به سایه برد.
    تاریخ جامعه شناختی آمریکا روایت‌های مختلفی از تحولات سیاسی و اقتصادی و هم فرهنگی در دوران نه چندان کهن خود دارد.
    آبراهام لینکن که برنده جنگ‌های شمال و جنوب بود شهرت خود را به علت مبارزه و لغو برده‌داری کسب کرد. ژرژ واشنگتن، روزولت و کندی از جمله رهبران آمریکا بودند که در مقاطع حساس تاریخی نقش مهمی در گریز از مشکلات سیاسی و نظامی داشتند. روزولت جنگ جهانی دوم را با بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن به پایان برد.
    اما دیگر رؤسای جمهور آمریکا که چندان شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی تأثیرگزار نبودند بعد از کندی نتوانستند جامعه آمریکا را به رشد و بالندگی فرهنگی و سیاسی برسانند زیرا مدیریت جهانی که آمریکائی‌ها مدعی آنند چنان نظام گسیخته و نادرست مسیری را طی نموده که علیرغم فریادهای تو خالی حقوق بشری آنچه ضایع شده و پوسته‌ای از آن بیشتر باقی نمانده حقوق بشر است.
    در 40 سال گذشته ارزش و اعتبار سازمان ملل و شورای امنیت چنان دچار فروپاشی شده است که نقش اساسی خود را از دست داده و بی‌اعتمادی اکثر کشورهای عضو را در ناکارآمدی این سازمان بین‌المللی در پی داشته است.
    فجایعی که در ویتنام، کره، یمن، عراق، افغانستان، سوریه، فلسطین، ایران و دیگر کشورهایی که با دخالت مستقیم آمریکا صورت پذیرفته کارنامه سیاه سازمان سیاه است که متولیان آن جز همین رؤسای جمهور گذشته و حال آمریکا نبوده و نیستند.
    در چنین ساختاری که همه ارزش‌ها به قدرت مالی و نظامی ختم می‌شود بهترین گزینه برای ریاست جمهوری، همین ترامپ است که با زور پول و تحریک احساسات ملی طرفدارانش، توانست از کاملا هریس نامزد دموکرات‌ها پیش افتد. هرچند در سیاست جهانخواری دولتمردان آمریکا، دموکرات و جمهوری‌خواه چندان تفاوتی با هم ندارند. فقط نشانه‌گیری تفنگ‌هایشان متفاوت عمل می‌کند. یکی پنهان است و دیگری آشکار.
    اگر به شیوه آمریکایی‌ها، فریب، ابزار پیش‌برد مقاصد سیاسی و اقتصادی باشد جو بایدن توانست در آن استادی خود را اثبات کند.
    اگر پول، زور، هرزگی، بی‌بند و باری و تکیه بر قدرت نظامی و اقتصادی هدف دولتمردان آمریکا باشد، ترامپ توانست شهرت و اقتدار خود را با توسل به آنها اثبات کند.
    در واقع می‌توان گفت که ترامپ الگویی از جامعه آمریکاست که بازتاب رفتار آنها را با انتخاب چنین آدمی نشان داد.
    ترامپ پیوسته در مبارزات انتخاباتی خود این جملات را تکرار می‌کرد. ما ضعیف شدیم. ناتوان شدیم، شکست خورده‌ایم و نتوانسته‌ایم اقتدار خود را حفظ کنیم.
    یکی از مسائل محوری نامزدهای انتخاباتی آمریکا، ایران و نقش جمهوری اسلامی در تأثیرگذاری وقایع مهم خاورمیانه بود.
    موضع‌گیری ترامپ در برابر اقتدار نظامی ایران همان بس که دستور ترور شهید سلیمانی را صادر کرد و او را به شهادت رساند. کسی که توانسته بود عراق، سوریه و لبنان را از تهاجم داعش نجات دهد.
    دورنمای جهان آینده با حضور ترامپ که مدام تکیه بر قدرت سرمایه و سلاح دارد و موفقیت‌های آمریکا را در اعمال ترس و رعب در مردم جهان به ویژه در خاورمیانه می‌داند چندان روشن نیست.
    نارضایتی مسلمانان آمریکا و طرفداران صلح، جنگ اوکراین و روسیه، نسل‌کشی فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان که با حمایت دولت جو بایدن ادامه دارد، رشد اقتصادی و نفوذ بیشتر چین در کشورهای خاورمیانه، ناامیدی کشورهای متحد آمریکا که امنیت آنها در دوره ریاست دموکرات‌ها تضعیف گردید، طولانی شدن ناباورانه جنگ اسرائیل با حماس و حزب‌الله و شکست‌های بی‌سابقه‌ای که در طول بیش از یک سال جنگ به ارتش، اقتصاد، امنیت و آبرو و حیثیت اسرائیل وارد شد در نارضایتی مردم آمریکا از دموکرات‌ها بی‌تأثیر نبود. هرچند ترامپ به علت وقایع بعد از اعلام انتخابات دوره قبل متهم به تحریک طرفداران خود برای تسخیر کنگره شد و انتظار می‌رفت سالها در زندان بماند اما چنین نشد. هرچند ترامپ از بعضی اتهامات مختلف تبرئه نشد. اما اگر یک فرد عادی به اقداماتی دست می‌زد که ترامپ متهم به آن بود سالها در زندان می‌ماند. او اینک قهرمان طرفدارانی است که به نفع وی رأی دادند. او حالا رئیس جمهور آمریکاست. کسی که در دوران ریاست جمهوری خود متکی به بسیاری از قوانین نبود. برجام را پاره کرد. ایران را تهدید نظامی کرد. قدس را پایتخت اسرائیل نامید. جولان را ضمیمه خاک اسرائیل نمود. عربستان را گاو شیرده نامید که باید شیرش را دوشید. در برابر کره شمالی و آزمایشات اتمی آن کوتاه آمد و خود را طرفدار دوستی با رئیس جمهور آن نامید. تحریم‌های بیشتری را بر ایران، سوریه، عراق، افغانستان و یمن تحمیل کرد. از روسیه طرفداری کرد و در افغانستان به کشتار مردم بی‌دفاع ادامه داد.
    ترامپ نه یک شخصیت سیاسی است و نه یک شخصیت علمی و دانشگاهی. ترامپ یک تاجر بی‌بند و بار، وقیح و به دور از اخلاق است. بیشتر شبیه به معاویه است اما معاویه‌ای که عمر و عاص را در اختیار ندارد. او طالب شهرت و پول و ثروت است.
    گردن‌بند سنگین طلایی که پادشاه عربستان به گردن دختر او انداخت و رقص شمشیری که در سفر به عربستان به نمایش گذاشته شد هر چند بهای چشم بستن بر قتل فجیع خاشقچی بود یک روی سکه شد و روی دیگر باجخواهی چند میلیاردی از کشورهای عربی نفت‌خیز حوزه خلیج فارس که گفت من آن را نقدی همین امروز دریافت کردم. ترامپ این است و جز این نیست.
    والسلام
     
    شماره روزنامه:8183
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در جمعه, 18 آبان 1403

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3