وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    به همین سادگی  

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 26 فروردين 1404 19 0
    سرمقاله 26 فروردین 1404 اسماعیل عسلی                        به همین سادگی
    ابزارهای فراهم آمده برای برقراری ارتباط بین انسان ها ، دگرگونی هایی که تا پیش از رواج اینترنت سالها به طول می انجامید را به چند روز کاهش داده و کار را برای کسانی که خود را با مناسبات سنتی و تاثیر متقابل لاک پشتی هماهنگ کرده بودند دشوار ساخته است. آدم ها با هر دین و مذهب و قومیت و نژاد و از هر جغرافیایی خود را در معرض دید و داوری دیگران قرار می دهند و ذهنیت های شکل گرفته پیرامون موضوعات گوناگون را به هم می ریزند و بسیاری از انگ های رایج که برای تخطئه ی این و آن به کار گرفته می شد را از کارآمدی می اندازند.
    تا پیش از این اگر کودک و یا جوانی از شخص پا به سن گذاشته و سالدیده و مدعی همه چیز دانی در مورد پیروان سایر ادیان و چگونگی زیست مردم سایر کشورها می پرسید، ممکن بود هر پاسخی درست و یا نادرست دریافت کند و به اعتبار آنچه شنیده ذهنیت خود را نسبت به سایر اقوام و ادیان و ملت ها شکل دهد اما اکنون چنین پرسشی را می تواند برای هرکسی اعم از خویش و بیگانه و دوست و دشمن مطرح نماید و پاسخ های متفاوتی دریافت کند و درستی آنچه نسبت به دیگران گفته می شود را بر اساس رفتار و وضعیت زندگی آنها مورد ارزیابی قرار دهد .
    واقعیت غیر قابل انکاری که اکنون جهانیان با آن روبرو هستند، آرزوی همزیستی مسالمت آمیز و کم هزینه با سایرین است که صد البته در گرو پذیرش تفاوت هاست . امروزه این اصل مسلم برای اغلب مردم جا افتاده است که بسیاری از ویژگی های متمایز کننده ی اقوام و ملت ها از یکدیگر ریشه در زیست جغرافیایی آنها دارد. از سبک زندگی و غذا و پوشاک و حتی نوع بیماری ها گرفته تا باورها و فرهنگ ها و سنت های قدیمی و نوین که موجب شکل گیری عرف و عادت در آنها شده است .
    به همین دلیل هیچ کس را نمی توان به دلیل داشتن اعتقاداتی خاص تخطئه کرد زیرا اعتقادات در سایه ی فرهنگ و تاریخ و جغرافیا و کم و کیف زندگی شکل می گیرد و از میان انسان های باورمند کمتر می توان به افرادی برخورد که از طریق سالها تحقیق و پژوهش به اعتقادی راسخ در مورد جهان هستی و زندگی دست یافته باشند . به همین دلیل اگر بخواهیم زندگی مسالمت آمیزی با دیگران داشته باشیم ، ناگزیر به پذیرش تفاوت ها هستیم و نهایتا اگر احساس می کنیم که اعتقادات ما برای شکل گیری جهانی بهتر مناسب تر است تنها راه تبلیغ چنین اعتقادی به نمایش گذاشتن رفتارمان است . زیرا همراه کردن دیگران با پول و زور و زبان اگر امکان پذیر هم باشد ، پایدار نیست . این که ما مقدار معتنابهی پول خرج کنیم و عده ای را به کیش خود درآوریم و رقبای عقیدتی ما چند برابر ما پول خرج کنند تا همان عده را به کیش خود درآورند و رشته های ما را پنبه کنند مفهوم و نتیجه ای جز هدر دادن پول و وقت ندارد . یک اندیشه و باور تا زمانی که جامه ی عمل نپوشد و آثار خود را در ابعاد گوناگون زندگی نشان ندهد نمی تواند به یک الگو برای دیگران تبدیل گردد .
    این که بسیاری از زبان های رایج در جای جای جهان از رواج باز ماندند و اثری از آنها باقی نیست به دلیل بی قاعده گی و عدم شمولیت و واژگان محدود و منحصر بودن به سبکی خاص از زندگی بوده است . اعتقادات نیز همین حکم را دارد . امروزه در کنار جنگ های نظامی و اقتصادی جنگی دیگر نیز در جریان است که موضوع آن جلب و جذب مخاطب است . به همین دلیل کسانی که با زبان فطرت سخن می گویند و دانش روز پشتوانه ی سخن آنهاست و روی مشترکات انسانی دست می گذارند و به دنبال زمینه سازی برای همزیستی مسالمت آمیز هستند ، دستاویز محکم تری برای رفتن بر بالای بام و دیده شدن و جذب مخاطب دارند .
    اگر دنیا تغییر کند و عده ای بدون آن که در ایجاد تغییرات جهانی نقش داشته باشند در مقابل ایده های نوین و راهگشا مانع تراشی کنند و بایستند در مدت زمانی اندک به اقلیتی فاقد تاثیر تبدیل می شوند که ناگزیر باید درانتظار نادیده گرفته شدن باشند . به همین سادگی 
     
    شماره روزنامه:8300
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 26 فروردين 1404

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3