وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    جهان در سالي که گذشت

    توسط محمد عسلی/ مدیر مسئول روزنامه عصرمردم 27 اسفند 1399 946 0
    سرمقاله محمد عسلی 28 اسفند 1399          جهان در سالي که گذشت

    زمين در گردشي ديگر سالي را پشت سر گذاشت که يادآور سالهاي پرمخاطره و پر از حوادث گوناگون بود، نه انسانها از حوادث طبيعي دور بودند، نه گياهان و درختان و نه حيوانات.
    گاه از آسمان چنان باران باريد که سيل هايي ويرانگر خانه ها و آشيانه ها را درهم کوبيد و گاه و بي گاه آتش سوزي جنگل ها هزاران هکتار درخت و پرنده و حيوان و هم انسانها را طعمه دهان باز مرگ کرد.
    آتش فشان، رانش زمين، صاعقه، زلزله، جنگ، گرسنگي، فقر، بيکاري، اعتراضات، بيماري و مرگ نتوانست تلاش هاي بيشتر را براي تجديد حيات ناکام گذارد، انسان ها چشم اميد به اراده اي دوختند که بر بال عشق سوار است و زندگي مردگان را زنده ها ادامه دادند.
    اينک که در آستانه سال نو هستيم و نوروز ايراني ورود خود را به سال 1400 نويد مي دهد جا دارد يادآور مهمترين رويدادهاي سال 99 باشيم.

    • سالي که بيماري واگير کرونا «کوويد19» ميليون ها نفر را تا به آغوش مرگ برد. صدها هزار نفر را روانه قبر کرد. ميلياردها نفر را خانه نشين نمود. موج بيکاري يکي از پس ديگري نظام اقتصادي جهان را مختل کرد، کشورهاي پيشرفته و پس رفته و در حال پيشرفت را با رکود اقتصادي بحران هاي مالي و جاني روبرو ساخت و صنعت گردشگري را نزديک به صفر رساند.
    • سال 99 سال اعتراضات گسترده مردم آمريکا، اروپا و بعضي کشورهاي ديگر در مخالفت با محدوديت هاي رفت و آمد و اعتراض به خشونت پليس آمريکا در کشتن جرج فلويد و بقيه ماجرا بود.
    • سالي که عليرغم تلاش هاي مخفيانه و متقلبانه ترامپ رئيس جمهور قبلي آمريکا براي پيروزي در انتخابات، جو بايدن از او پيشي گرفت و با اختلاف قابل توجهي برنده انتخابات شد هرچند ترامپ هواداران خود را از ديوارهاي کنگره بالا برد و به درون فرستاد تا بلکه نتيجه انتخابات را به نفع خود تغيير دهد که چنين نشد و ترامپ را به پاي ميز محاکمه و استيضاح کشاند و در تاريخ دمکراسي آمريکا آثاري از اين دست به جاي گذاشت. اعتراضات ضد نژادپرستي که نتيجه عملکرد و موضع گيري هاي ترامپ بود در آمريکا، اروپا و بعضي کشورهاي ديگر زمينه را براي حضور رنگين پوستان در دولت جديد آمريکا فراهم کرد.
    • سال 99 سال انزواي آمريکا به علت خروج ترامپ از توافقنامه هاي بين الملي بود. توافقنامه پاريس، توافقنامه کنترل تسليحات بين المللي، توافقنامه برجام، پيمان نابودي موشک هاي داراي برد متوسط و کوتاه و نهايتا پيمان آسمان باز از جمله آنها بود.


    جنگ تجاري آمريکا با چين که هم اکنون هم ادامه دارد چالش هاي سياسي و اقتصادي مهمي را دامن زد.

    • ادامه تحريم هاي پي در پي ترامپ بر عليه ايران، روسيه و سوريه که فشارهاي ناشي از آن براي مذاکره دوباره برجامي با شرايط آمريکا اثربخش نبود و وعده هاي بازگشت آمريکا به برجام توسط جو بايدن هم هنوز عملي نشده و بهانه هاي بني اسرائيلي ادامه دارد.
    • اختلافات اروپا و آمريکا بر سر مسائلي مانند هزينه هاي ناتو، جنگ تجاري و دو سوي اقيانوس اطلس، مسائل مطرح در شوراي امنيت و خروج دولت ترامپ از توافق هاي بين المللي شدت يافت.
    • اختلافات اروپا با روسيه بر سر مسائل سياسي از جمله دخالت روسيه در اوکراين مسموميت «آلکسي ناوالني» وبلاگ نويس مخالف روس که منجر به اعمال تحريم هايي بر عليه روسيه گرديد.
    • خروج انگليس از اتحاديه اروپا پس از 47 سال عضويت به طور رسمي نيز يکي از وقايع و رويدادهاي خبري سال 99 بود که مدتها رسانه هاي خبري پيرامون نتايج و علل آن بحث و مجادله داشته اند.
    • برقراري روابط بعضي کشورهاي عربي مانند امارات و بحرين با اسرائيل نيز يکي از اقدامات خبرساز بود که در کاخ سفيد به امضاء رسيد.
    • جنگ 6 هفته اي آذربايجان بر عليه ارمنستان براي آزادسازي منطقه قره باغ 4000 کشته بر جاي گذاشت و نهايتاً با دخالت روسيه بين طرفين آتش بس اجرا شد و آذربايجان از مناطق اشغالي قفقاز عقب نشيني کرد. اين اتفاق منجر به اعتراضات و مخالفت مردم آسيب ديده ارمنستان بر عليه دولت آن کشور شد.
    • توافق صلح با طالبان با پادرمياني زلمان خليل زاد نماينده آمريکا و با شرکت نمايندگان دولت کنوني افغانستان که هنوز به نتيجه نرسيده نيز يکي از وقايع سال 99 است.
    • بحران مالي و اقتصادي و سياسي در لبنان به علت دو انفجار مهيب مواد شيمائي در بندر بيروت که جان بيش از 200 نفر را گرفت با اعتراضات پي در پي مردم هنوز ادامه دارد و ارزش پول آن کشور را به شدت کاهش داده که منجر به سقوط دولت «جسان دباب» گرديد.
    • استعفاي غيرمنتظره شينزو آبه نخست وزير ژاپن به علت بيماري و اعلام جانشين وي که چندان تأثير سياسي و اقتصادي بر روند حاکميت سياسي ژاپن نداشت.
    • اعتراضات بر عليه عملکرد مجرمانه نتانياهو در سرزمين هاي اشغالي و محاکمه وي که هنوز به نتايج قطعي نرسيده نيز از جمله رويدادهاي خبرساز است.
    • بحران انساني در يمن به علت فقر ناشي از جنگ طولاني عربستان و متحدين آن بر عليه مردم مظلوم و ستمديده يمن و حملات پهپادي و موشکي حوثي ها بر عليه تأسيسات نظامي و اقتصادي عربستان که هم اکنون نيز ادامه دارد زمزمه توقف جنگ در يمن را در ميان دولتمردان آمريکا قوت بخشيده است.
    • مرگ شيخ صباح الاحمد الصباح امير کويت، مرگ نخست وزير بحرين، فوت صائب عريقات دبير کميته اجرايي سازمان آزادي بخش فلسطين بر اثر ويروس کرونا نيز از جمله خبرهاي رسانه اي شده سال 99 است.
    • سال 1399 براي ايران سالي سخت به لحاظ اقتصادي بوده است. سالي که با نام جهش توليد شروع شد و اخيراً تلاش شده بسياري از کارخانجات تعطيل شده دوباره سر پا شوند و شروع به کار کنند با سختي پشت سر گذاشته شده و براساس اعلام دولت آقاي روحاني رکود را پشت سر گذاشته و از آن اخيراً خارج شده است. اميد مي رود در سال جديد با فروش نفت بيشتر دولت ايران بتواند در جهت اقتصادي بحران بيکاري و فقر را تا حدودي پشت سر گذارد.
    • ترور شهيد فخري زاده دانشمند هسته اي ايران توسط عمال صهيونيست ها موجي از تنفر و بي زاري بيشتر از آمريکا و رژيم صهيونيستي ايجاد کرد.
    • انفجار در کشتي تجاري رژيم صهيونيستي نيز يکي از رويدادهاي اخير در خليج فارس بود که رسانه اي شد.
    • زلزله 2/5 ريشتري سي سخت که منجر به تخريب بيشتر منازل و مصدوم شدن تعدادي از هموطنان شد نيز همگان را براي کمک به زلزله زدگان بسيج نمود و دولت براي بازسازي خانه هاي تخريب شده بودجه اي را اختصاص داد که عمليات آن شروع شده است.
    • سيل بار ديگر شهرهاي استان خوزستان از جمله اهواز و آبادان را دربر گرفت و آب به خانه ها و مغازه هاي مردم وارد شد که با کمک نيروهاي جهادي تخليه و مهار گرديد.
    • افتتاح بسياري از پروژه هاي صنعتي، خدماتي و فرهنگي نيز از جمله اقداماتي بود که در جهت ترميم و تکميل پروژه هاي نيمه تمام عملي شد.
    • تصويب همسان سازي حقوق بازنشستگان بعد از سالها انتظار نيز يکي از اقدامات دولت و مجلس بود که اواخر سال 99 به انجام رسيد.
    • پي گيري علت سقوط هواپيماي مسافربري اوکرايني توسط دولت هاي کانادا، اوکراين و خانواده هاي درگذشتگان نيز از جمله اقدامات خبرسازي بود که از شبکه هاي مختلف خبري پخش مي شد.
    • پيگيري بحران هسته اي ايران به منظور رفع تحريم و بازگشت آمريکا به برجام پس از ترامپ که هنوز ادامه دارد نيز يکي از مهمترين معضلات سياسي است که در سال 99 اوج گرفت.
    • پيمان هاي اقتصادي، نظامي و فرهنگي با روسيه در سال 99 و اعلام قوي ترين روابط حسنه با روس ها
    • ساخت موشک هاي با برد متوسط که قادر به عمليات در دريا و خشکي باشند و نيز ساخت زيردريايي و ناو مجهز به انواع موشک اندازهاي رو و زير آب
    • طرح برنامه 25 ساله همکاري هاي مشترک ايران و چين با سرمايه گذاري نزديک به 400 ميليارد دلار که هنوز به طور قطع تعين تکليف نشده و خبر آن مدتها در رسانه ها تحليل و تفسير مي شد.
    • با اجراي چند طرح از جمله طرح شهيد سليماني اقداماتي توسط شرکت هاي دارويي ايران براي ساخت واکسن کوويد 19 انجام شده و عنوان گرديده ظرف چند ماه آينده واکسن ايراني به بازار مي آيد و ايران مشکلي براي واکسن نخواهد داشت.
    • اقدامات قوه قضائيه براي دستگيري و محاکمه مفسدين اقتصادي منجر به محکوميت و زنداني طويل المدت اختلاس کنندگان و سوءاستفاده چي هايي از جمله اکبر طبري گرديده و مبالغ هنگفتي به خزانه دولت واريز شده است.
    • آبرساني از خليج فارس به استان هاي مرکزي از جمله اصفهان، کرمان، يزد و خراسان جنوبي.
    • حمله سايبري به يکي از سايت هاي هسته اي «نطنز» توسط رژيم صهيونيستي.


    در پايان اميد مي رود سال 1400 سالي به دور از چالش هاي کمتر سياسي و اقتصادي براي کشور عزيزمان ايران باشد.
    عيد باستاني نوروز را که آغاز فصل بهاري تازه و پرطراوت است به همه خوانندگان و مخاطبان گرامي تبريک عرض مي نمايم و سلامتي و سعادت و بهروزي براي همگان خواستارم.

    شماره روزنامه:7157
    این مورد را ارزیابی کنید
    (0 رای‌ها)
    آخرین ویرایش در چهارشنبه, 27 اسفند 1399

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.