روزنامه عصر مردم در سراسر جهان یک پورتال خبری آنلاین آنلاین و منبع برای محتوای فنی و دیجیتال برای مخاطبان با نفوذ خود در سراسر جهان است. شما می توانید از طریق ایمیل یا تلفن به ما بپیوندید.
+(98) 713-234 8010-13
دختر فقيري از مادرش پرسيد: مادر قيمه با قاف است يا غين؟
مادر گفت: قيمه نه با قاف است و نه با غين، قيمه با گوشت، لپه و ادويه درست مي کنند که ما هيچ کدام از آنها را نداريم.
اين مثل حکايت بعضي از نامزدهاي انتخاباتي است که انتخابات را به صورت شکلي تبليغ مي کنند و نه محتوايي.
شعارهاي دلچسب، همانند عسل پشت شيشه مي ماند که هرچقدر نان به آن بمالند شيرين نمي شود. هر چند ذائقه هاي گرسنه را تحريک مي کند و آب از لب و لوچه مخاطب روان مي گردد.
و اما بعد:
عمل به هر يک از گفته ها، شعارها، تحليل ها و ارائه برنامه هايي که به نظر مي رسد داروي درد جامعه امروز ايرانست تابع شرايطي است که بعضا نامعلوم مي نمايد کسي که با آگاهي از شرايط امروز سخن مي گويد مي بايد چنان آينده نگر باشد و از چنان قدرتي برخوردار که بتواند شرايط را تغيير دهد تا خواسته هايش عملي شوند.
بسياري از نامزدهاي انتخاباتي دوره هاي قبل شعارها و برنامه هايي ارائه دادند که درصد بالايي از آنها تحقق نيافت، بلکه از آنچه بود هم بدتر شد. اقتصاد کشور را مي توان يک شبه و با يک تصميم ضعيف، خراب کرد اما سالها طول مي کشد تا دوباره آن را به عقب برگرداند و يا اصلاح کرد.
اقتصاد وابسته به فروش نفت و گاز، اقتصاد در تحريم، اقتصاد محصور در قاچاق کالا و ارز و اقتصاد بي سر و سامان که با تصميمات محفلي و غيرکارشناسانه اداره مي شود و همانند گوشت قرباني به ضرورت از پيکر آن بريده و تقسيم مي شود تابع يک برنامه و بودجه تضميني نيست.
اقتصادي که رئيس جمهور قبلي آن باور داشت که سازمان برنامه و بودجه اش را بايد منحل کرد تا دستش براي برداشت هاي بي حساب و کتاب باز باشد تابع هيچ نظم و قانوني نيست.
رئيس جمهور هر کس باشد با هر تواني بيش از آنچه قانون اساسي وظيفه اي را به وي محول نکرده نتواند کاري کند اگر صاحب تدبير، امانتداري و صادق و آگاه باشد پس ذهن مردم را از شعارهايي که تحقق آنها منوط به تغيير شرايط و زمان طولاني است پر نکنيم و با مردم صادق باشيم تا اعتماد بين مردم و دولت حفظ شود و انتخابات با حضور حداکثري به نتيجه مطلوب برسد. انتخابات مي بايد از حالت شعاري و فرهنگ شفاهي به محتوا و هر آنچه عملي است تغيير حالت دهد.
هيچ اشکالي ندارد که نامزدي به مردم بگويد. نمي دانم در آينده چه اتفاقي مي افتد تا من براساس آن تصميم گيري کنم.
چه کسي پيش بيني مي کرد رئيس جمهور بعدي آمريکا «ترامپ» از برجام خارج شود و تحريم ها را چند برابر کند تا فروش نفت ايران به شدت کاهش يابد؟
چه کسي فکر مي کرد افرادي سودجو، دزد و اختلاسگر با سوء استفاده از شرايط دور زدن تحريم ها بيت المال را به نفع خود مصادره و تخليه کنند؟
امروز دولت متهم است به عملکردي که افزايش تورم و گراني مهارگسيخته ارز، طلا، سکه و مواد و کالاهاي ضروري مردم را در پي داشته است.
همين دولتي که در شعارهاي انتخاباتي مردم را به ارزاني و رفاه و آرامش وعده داده بود. بالاخره شرايطي پيش آمد که بخشي از گراني ها و ناتواني ها را دامن زد.
نامزدها صادقانه بگويند اما قول ندهند آن هم قول تضميني که باورش سخت و ناممکن است.
پيامبر اسلام(ص) مؤمنين را وعده بهشت داد اما وعده رفاه و آسايش در زمان نقل مکان به شعب ابوطالب که براي زنده ماندن سهم هر کسي يک خرما مي شد نداد. حالا بعضي از نامزدها چنان وعده مي دهند که گويي براي مردم در اين دنيا بهشت مي آفرينند.
چرا از وضعيت بد اقتصاد فعلي حرف نمي زنند؟ چرا نمي گويند چه زماني لازم است تا اگر شرايط تغيير کند، تحريم ها برداشته شود، صادرات نفت و گاز به جبران گذشته افزايش يابد، آن وقت با ارائه برنامه هاي مدون و علمي و واقع بينانه مي توانيم کاري کنيم که به مرور شرايط اقتصادي بهبود يابد؟
ترويج شعارزدگي، سياست زدگي و خالي بندي از سوي هر کس به مصلحت مملکت نيست و مردم را مي رماند.
به قول صامت بروجردي در کتاب المواد و التاريخ
«هزار شعر و غزل پيش گرده حيرانست»
بهتر است نامزدهاي انتخاباتي رياست جمهوري از مشاوران صاحب نظر و آگاه به اقتصاد و سياست بهره برند و حرف و سخن واقع بينانه و علمي آنها را بپذيرند و به گوش مردم برسانند تا بدهکار نشوند و براي تحقق شعارهاي خود مجبور نباشند بعد از انتخابات و نشستن بر کرسي رياست جمهوري به هر دري بزنند و هر کسي را به ميدان راه دهند.
ظرف و مظروف مي بايد متناسب هم باشند. در ظرف طلا کاه نمي ريزند و زعفران را با ظرف مسي زنگ زده به سفره نمي آورند. بعضي ها خوب حرف مي زنند، اما حرف هاي خوبي نمي زنند بعضي ها حرف هاي خوبي مي زنند اما خوب حرف نمي زنند يکي دو نفر هم واقع بينانه سخن مي گويند و شعار نمي دهند.
بيان واقعيت ها خوب است، اينکه چگونه بيان شوند مهم است و تأثيرگذار بالاخره مردم مي آيند و رأي مي دهند. نتيجه آراء با شکل و نماي متناسب همراه با محتوايي که از آن بيرون مي آيد هدف است. غوغاسالاري، شورآفريني به هر وسيله اي نبايد توجيه کننده هدف باشد چون همانند کف روي آب خيلي زود بي نتيجه و با سرعت از ميان مي رود.
والسلام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
1399/12/16 سرمقاله