وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    کار ملک است آنکه تدبير و تأمل بايدش  

    توسط محمد عسلی/ مدیرمسئول روزنامه عصرمردم 15 تیر 1400 370 0
    سرمقاله محمد عسلی 15 تیر 1400            کار ملک است آنکه تدبير و تأمل بايدش

    در حکومت هاي مردم سالار پل ارتباطي بين دولت و ملت پلي يک طرفه نيست، داد و ستدها هم فقط داد و ستدهاي مادي نيست، تبيين راهکارها و گره گشايي هاي سياسي و اقتصادي توسط خبرگان و صاحب نظران کشورها از طريق مطبوعات و رسانه ها خطاب به هيأت دولت انتشار مي يابد. احزاب در رقابتي تنگاتنگ سکاندار ديدگاه هاي مختلف در ابعاد سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي اند.
    تضارب آراء و تنوير افکار عمومي به مردم کمک مي کند تا رشد فکري پيدا کنند و خود را در حمايت از دولت موظف و مسئوليت پذير بدانند. احزاب تشريفاتي و فرمايشي دوران سلطنت محمدرضا شاه سابق به تعارف و تکلف خنثي و بي خاصيت و بيشتر نمايشي کاري از پيش نبرد چه حزب ايران نوين که در رأس آن فريدون هويدا بود و چه حزب مردم که روزنامه توفيق نام آن را به حزب کژدم تغيير داده بود.
    احزاب خرده پاي ديگر هم بود و نبودشان چندان تفاوتي نداشت يکي از دلائل اعتراضاتي که به قيام و سپس به انقلاب بر عليه سلطنت منجر شد حکومت استبدادي شاه و خفقان سياسي رژيم سلطنتي بود که خلاء آزادي سياسي موجب گرديد افشاگري هاي امام خميني(ره) و اتحاد روحانيت بر عليه عملکرد شاه و نفوذ سياسي و نظامي آمريکا و فعاليت زيرزميني گروه هاي چپ و التقاطي نارضايتي عمومي را دامن زند و هيچ يک از دست اندرکاران نظام نتوانند از پس انقلاب بر آيند.
    بعد از پيروزي انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامي حزب جمهوري اسلامي تأسيس شد و فعاليت خود را از سر گرفت که اعضاء اصلي آن حضرات آيت ا... هاشمي، آيت ا... علي خامنه اي و ميرحسين موسوي بودند به قرار اطلاع دو تن از اين آقايان به حضور حضرت امام رسيدند و تقاضا نمودند که يک حزب ديگري توسط يکي از آقايان در رقابت با حزب جمهوري اسلامي تأسيس شود تا دو طيف يا دو گروه از مردم با ديدگاه هاي متفاوت بتوانند با هم رقابت داشته باشند.
    امام فرموده بودند: «حزب در ايران سابقه خوبي نداشته و نتايج مثبتي به نفع مردم به بار نياورده است شما اگر بتوانيد همين نماز جمعه را که عبادي، سياسي است با حضور مردم اداره کنيد به نتيجه مطلوب خواهيد رسيد. «نقل به مضمون»
    نتيجه آنکه حزب جمهوري اسلامي هم نتوانست به اهداف خود برسد مضافا آنکه دفتر تشکيل جلسات آن توسط منافقين بمب گذاري شد و اکثريت اعضاء کليدي آن به ويژه شهيد عالي مقام بهشتي به شهادت رسيدند. بعد از مدت کوتاهي حزب عملاً غيرفعال و تعطيل شد.
    احزاب ديگري هم مجوز تأسيس گرفتند که فقط در ايام انتخابات گهگاهي فعال شدند و اظهار وجودي کردند اما مردم به آنان رويکردي نداشتند. ائمه جمعه و جماعات اگرچه توانستند جمعيت قابل توجهي از نمازگزاران و طرفداران نظام را ترغيب کنند و حضور جمع کثيري از مردم را مغتنم شمارند اما خطبه ها بيشتر در تأييد عملکرد نظام و مسئولان خوانده شد و کمتر به نقد و انتقاد از عملکرد مديران و مشکلات و معضلات اقتصادي پرداخته شد.
    نتيجه آنکه حضور مردم در نمازهاي جمعه و جماعات هم کم کم کمرنگ شد و ديگر از آن جمعيت چند صد هزار نفري خبري نشد.
    آنچه مسلم است آنکه نارضايتي عمومي مردم از عملکرد رژيم سلطنتي و دولت وقت و قبل ايران را به سمت يک انقلاب تمام عيار سوق داد.
    قانون اساسي نظام جمهوري اسلامي با اصول و موادي مترقي تصويب و به آراء عمومي گذاشته شد.
    اما اين قانون همانند قانون اساسي دوران هاي گذشته در بعضي از اصول و مفاد به سايه رفت به ويژه درخصوص آزادي هاي سياسي و مدني يکي از دلائل نفوذ رسانه هاي معاند خارجي پر کردن خلاء مطبوعات آزاد بود. مطبوعاتي که يا به خودسانسوري مشغول شدند و يا مورد بي مهري مديران کليدي قرار گرفتند. گويي نقد عملکرد هر مديري تعبير مخالفت با نظام از آن تشخيص داده مي شد. هرچند روزنامه هايي هم بعضا به مطالبي پرداختند که اصالتا با هويت انقلاب سر جنگ داشتند. نمونه آن روزنامه جامعه بود که در آن زمان اثبات شد آمريکائي ها روي آن سرمايه گذاري کرده بودند و بعدها يکي از دست اندرکاران آن سخنگوي مخالفان نظام در شبکه هاي تلويزيوني VOAو BBC شد.
    به هر تقدير شرايط زماني که همراه با فشارهاي سياسي آمريکا، اشغال لانه جاسوسي، جنگ 8 ساله تحميلي، تحريم هاي ظالمانه آمريکا و متحدان اروپايي آن بود بسياري از مديران روزنامه ها را به علت همصدا نشدن با رسانه هاي خارجي به خودسانسوري کشيد تا به اصطلاح دشمن شاد نشويم.
    اما امروز که نظام جمهوري اسلامي با گذشت 42 سال مبارزه و مقابله با دشمنان سرسخت توانسته شاخ آمريکا را در منطقه بشکند و به قدرتي تأثيرگذار در جهان تبديل شود وقت آن است که مسئولان نظام به معضلات و مشکلات معيشتي، فرهنگي و اجتماعي مردم بپردازند.
    براي تشخيص درد و نحوه درمان آن روزنامه ها، رسانه هاي مجازي مسئوليت پذير، راديو و سيماي جمهوري اسلامي از تعارف و تشريفات خارج شوند و به بيان مسائل و راهکارهاي رفع آنها رو بياورند.
    نخبگان، نويسندگان، پژوهشگران و هنرمندان کشور همه بايد به ميدان آيند و به جاي گله و شکايت و نقدهاي محفلي، ديدگاه ها، نقدها و راهکارهاي خود را رسانه اي کنند و يا مستقيما براي رئيس جمهور جديد ارسال نمايند.
    آنچه نبايد از آن غافل شويم کشوري است که داراي توانمندي هاي بالقوه و بالفعلي است و ما در آن زندگي مي کنيم. شرايط خوب، يا بد زمانه همه را در يک کشتي نشانده و به هم سرنوشتي کشانده است. کوچک ترين خللي در بدنه يا کف کشتي، همه را غرق مي کند.
    دشمني ها را کنار گذاريم. بر عقده ها سرپوش گذاريم، جهان حريص و گرگ صفت پيش رو را به خوبي نظاره کنيم و بدانيم که هيچ کس و هيچ کشور و دولتي دايه دلسوزتر از مادر نيست. همسايگان ما چه آنان که فقيرند و بيچاره و چه آنان که ثروتمندند و حامي هاي گردن کلفت دارند، همه در جنگي ناخواسته يا مستقيم و يا غيرمستقيم و به واسطه در جنگي تحميلي به نفع کشورهاي توليدکننده اسلحه درگيرند و آسيب پذير شده اند در ميانه اين جهان پرآشوب و تروريست پرور اول براي حفظ و تثبيت امنيت جاني و دوم براي آب و نان و حفظ هر آنچه داريم تلاش کنيم که اگر روش کهنه تفرقه بيانداز و حکومت کن به ثمر نشيند نه از تاک، نشان ماند و نه از تاک نشان.
    والسلام

    شماره روزنامه:7235
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در سه شنبه, 15 تیر 1400

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3