وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    آسيب شناسي سرقت از شبکه هاي برق  

    توسط محمد عسلی/ مدیرمسئول روزنامه عصرمردم 22 آذر 1400 522 0
    سرمقاله " محمد عسلی" 23 آذر 1400           آسيب شناسي سرقت از شبکه هاي برق

    فارس شاهراه تبادل انرژي جنوب کشور است و برق منطقه اي فارس ميزبان توليد انرژي اتمي کشور است و نيز مسير عبور بيش از 80 درصد گاز نيروگاه هاي گاز مي باشد.
    فارس جايگاه نخست به لحاظ کيلومتر خط در طول خطوط را داراست.
    از لحاظ ظرفيت ترانس رتبه سوم کشور را در مجموع آمار فارس و بوشهر به دست آورده.
    در مقايسه درصد انرژي و تقسيم در مجموع ده درصد از برق استان هاي فارس و بوشهر به مصارف عمومي مي رسد. 41 درصد مصارف خانگي، 2 درصد مصارف روشنايي معابر، 19 درصد مصرف تجاري،10 درصد اداري و دولتي 19 درصد صنعت و معدن و 23 درصد به مصرف کشاورزي مي رسد.
    از متوسط برق کشور 14 درصد به فارس و بوشهر اختصاص دارد. افت انرژي يا نشت انرژي به علت عدم استفاده و اصلاح و ترميم خطوط با تجهيزات روز است.
    براي بهبود و بهسازي شبکه به بودجه بيشتري نياز است زيرا بودجه اختصاصي قادر به تأمين هزينه ها نيست. در مقايسه با کشورهاي ديگر و به لحاظ اقتصادي هزينه توليد يک کيلووات برق در ايران بيشتر است زيرا هزينه ساخت نيروگاه برق نيز در ايران بيشتر از ساير کشورهاست.
    هرچند سياست ايران فروش برق به کشورهاي ديگر از جمله عراق و افغانستان است اما هنوز زيرساخت هاي لازم براي اين کار آماده نشده و بيشتر در زمان هايي که مصرف برق در ايران کمتر است مانند زمستان ها تبادل انرژي صورت مي گيرد با توجه به خشکسالي هاي مداوم و پايين آمدن آب سدها توليد نيروگاه هاي آبي کم شده و بعضي از اين نيروگاه ها از مدار خارج شده اند.
    اين مسائل فني به جاي خود قابل نقد و بررسي هستند مضافا اينکه برق دزدي نيز مسئله اي است که سالياني است اقدامات اساسي و بنيادي براي آن منظور نشده است. فقط در سال هاي گذشته که کابل هاي مسي به سرقت مي رفتند اقداماتي در جهت تعويض سيم هاي برق رسان و تعويض کابل هاي مسي با کابل هاي ديگر صورت گرفته است.
    اما استمرار برق دزدي از طرق گوناگون هنوز انجام مي شود که به علت کمبود نيروي انساني و فني نظارتي براي پيشگيري اعمال نمي شود.
    از جمله مشترکيني که کابل برق رسان را در زير کنتور وصل مي کنند که در همين رابطه بعضي از آتش سوزي ها به علت بالا رفتن ولتاژ و نداشتن فيوز صورت گرفته است. بعضي از ساختمان هاي در حال ساخت نيز با وصل سيم روي خطوط برق رسان اقدام به سرقت برق مي کنند.
    دستکاري در کنتور هاي برق توسط افراد فني با دريافت دستمزد نيز بارها صورت گرفته و در حال حاضر نيز انجام مي شود. خسارت هاي کابل دزدي و بريدن پايه ها و قطعات فلزي پايه هاي برق به ويژه در مناطق دوردست از جمله مواردي است که گزارش شده است و مي توان برآورد کرد که ميزان سرقت برق 10 تا 15 درصد متوسط مصرف برق ساليانه است.
    عدم فرهنگ سازي در مصرف بهينه انرژي اعم از مصرف آب، برق، گاز و حتي تلفن و اينترنت علاوه بر اينکه هزينه پرداختي بهاي انرژي را بالا برده موجب کاهش افت ولتاژ و کمبود برق و خاموشي ها شده است.
    مصرف سوخت هاي فسيلي براي راه اندازي و روشن نگاه داشتن نيروگاه هاي برق رسان آلودگي هواي کلان شهرها را موجب شده و از اين طريق مردم هزينه هاي بسياري را براي درمان مي پردازند.
    بيدارخوابي براي تماشاي تلويزيون هاي داخلي و ماهواره اي به روستاها هم سرايت کرده و برق رساني به اکثر روستاها مسائل اخلاقي و خستگي هاي ناشي از بيدارخوابي را نيز به معضلات شهري از اين دست افزوده است.
    با تمام ايرادات و تخلفاتي که در نحوه مصرف غير قانوني برق  صورت مي گيرد، برق رساني به تمام نقاط کشور يک ضرورت است و مي بايد بودجه و اعتبارات مورد نياز براي اصلاح و بازسازي شبکه هاي برق رسان از يک سو و از ديگر سوي خريد تجهيزات مورد نياز و اصلاح و ترميم نيروگاه ها صورت گيرد و امروز و فردا نشود.
    و آنچه از همه اين موارد مهم تر است فرهنگ سازي به منظور استفاده بهينه از برق است که تاکنون نسبت به آن غفلت شده است.
    والسلام

    شماره روزنامه:7365
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 22 آذر 1400

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.