وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    نقش حضرت زهرا(س) در فرهنگ شيعيان  

    توسط محمد عسلی/ مدیرمسئول روزنامه عصرمردم 01 بهمن 1400 280 0
    سرمقاله "محمد عسلی" 2 بهمن 1400          نقش حضرت زهرا(س) در فرهنگ شيعيان

    هم نفس با باغ، همقدم با داغ و همراه با نام، ما ايستاديم در تمامي تاريخ 1400 ساله اي که چونان چهار فصل به هر روز و سال و ماه صدا مي زنيم مادرانمان را و هم دختران و خواهرانمان که: زهرا، فاطمه، صديقه، طاهره، زهره و... ما احساس قرابت مي کنيم با دردانه دختر پيامبر اعظم(ص) که مادري بود پرورش يافته در خانه اسلام توسط پدري و معلمي که پيامبر خاتم بود و اسوه حسنه عالم و شوهري که قلب تاريخ اسلام بود. مادري که فرزنداني چون امام حسن و امام حسين(ع) و زينب کبري در دامان پرمهرش به نيکي پرورش داد و همسري بي نظير بود براي ستون امامتي که علي اش مي خوانيم همانکه از پس شجاعت ها و شهامت ها و خردورزي و تدبيرهاي سرنوشت ساز علمدار سپاه پيامبر بود در دوران سختي ها چه در حيات و چه در ممات و نقش اول در پيروزي ها داشت و در علم و تقوي و هم در همنوع دوستي و يتيم نوازي بر اساس باورهايش مي گفت: «کونوا للظالم خصماً و للمظلوم عونا» و به خوبي از پس عدالتي برآمد که خود ساز بود و کار تحقق آن را از قرآن و پيامبر اکرم(ص) آموخت و به عمل درآورد. در زمانه اي که اختلافات قومي و قبيله اي چه بسيار آدم ها در نزاع به علت کينه توزي ها از دم شمشير خشم به مسلخ نابودي روانه مي شدند.
    آري فاطمه همسري بود که شاهد حضور و انزواي شويش بود در دو مقطع زماني در هنگامه اي که پس از رحلت پيامبر(ص) برخي از اصحاب به دنبال سهم خواهي مريدانشان براي جانشيني و رياست که موجوب شد تمامي اعتبارات و ارزش هاي اسلام را فداي خواهش هاي نفساني طرفدارانشان نمايند و انحراف از معيارهاي اسلام را راه برون رفت از اختلافات مي دانستند تا جائي که معاويه فرزند ابوسفيان به خونخواهي شکست هاي گذشته پدرش به نام اسلام و به کام بازمانده هاي ناراضي علم مخالفت با علي(ع) برداشت و جنگي داخلي راه انداخت. و اين فاطمه(س) بود که پايداري و امانتداري و مهر در قلب و روحش نهادينه شده بود و تا آخرين نفس پشتيبان امام علي و همسرش بود و در اين راه جان داد.
    و اينک از پس آن همه سال هاي سپري شده، زهراي اطهر(س) همراه و همدل زنان ما شيعيان چنان بوده که به نام او قسم مي خورند، عهد مي بندند، سرمشق مي گيرند و افتخار زن بودنشان را با نام بانوي مکرم اسلام بر زبان مي آورند و اينگونه است که اگر شرايط بعد از رحلت پيامبر(ص) حضرت زهرا(س) در تندباد حوادث تاريخي چونان شکوفه هاي سرمازده بهاري غبار غم بر چهره اش نشست و کفران نعمت ولايت را به چشم خود ديد تا جايي که پيمان شکنان را به طمع زر و زور به تزوير کشاند تا از فرمان امام علي(ع) سرپيچي کنند. امروز هر آزاديخواه مسلماني چشم از نام و گام او برنمي دارد حتي نام او در سردر طاق اتومبيل هاي باري هم در طول تمامي جاده هاي وطن در سير و سلوک است.
    اين دوستي و محبت ريشه در باور مسلماني دارد. ريشه که در باوري نسل اندر نسل به امانت از مردمي به مردم ديگر به وديعت رسيده است.
    در فرهنگ شيعيان و سنت هاي مذهبي ديرين ما بي نام حضرت زهرا(س) و بي ياد او ديگ سمنويي به جوش نمي آيد و کاسه اي از آش نذري در خانه اي را نمي زند و روايتي از آنچه از او و هويت پاکش در معرفت زباني مردم است گفته نمي شود. عشقي به دين و نبوت و امامت به جوشش درنمي آيد و باوري به معاد، کويرهاي تشنه را به نويدي از آب گواراي بهشتي به شوق درنمي آورد.
    راستي کدام زن و با چه صفات و اعتباري اين چنين جايگاه ويژه اي در فرهنگ ما دارد؟
    کدام نام زيور اسم زن هاي ما حتي در عصر الکترونيک و فضاست به جز نام زهرا و فاطمه که مي تواند قوت ايمان باشد و روح بالنده مذهب ما را طراوت بخشد.
    ميراث هاي به جاي مانده از پيامبر و علي و فاطمه مثلث حصين امنيت و برازندگي و نجابت در حافظ باور مسلماني و شيعي ماست.
    اين ميراث، آنچنان پويا و زنده در نهانگاه باورهاي جايگير شده است که نه جنگ، نه فقر، نه جهل و خرافه و نه تهديدها و تحريم ها و نه تبليغات گسترده نامسلمان ها و شبه مسلمان ها هيچ کدام نتوانند از قلبمان بيرون کنند.
    زادروز فرخنده مادر عزيزمان را گرامي مي داريم و يادشان را پيوسته در جسم و جانمان بن مايه باورهاي مسلماني مي دانيم و به شهدايي که با نام حضرت زهرا(س) شناور در خون باور خود شدند افتخار مي کنيم.
    اميد که خداوند چراغ هدايت بانوي بزرگ اسلام را فراراه مادران و دختران عزتمند ما قرار دهد و عاقبت همه ما را ختم به خير گرداند.
    والسلام

    شماره روزنامه:7397
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در جمعه, 01 بهمن 1400

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3