وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    هوشیار باشید فریبمان ندهند

    توسط محمد عسلی/ مدیر مسئول روزنامه عصرمردم 06 اسفند 1400 357 0
    سرمقاله " محمد عسلی" 7 اسفند 1400        هوشیار باشید فریبمان ندهند


    چانه زني ها براي توافق دوباره برجام در هتل کوبرگ وين ادامه دارد و براساس اظهارات طرفين، مذاکره به پايان خود نزديک است. نتيجه توافق هر چه باشد براي ايران و کشورهاي 5+1 منافعي دارد و آمريکا اهدافي را تعقيب مي کند که حفظ منافع ملي هدف اول است. اما زيرساخت برنامه ريزي ها و اهدافي که آمريکا و اروپا بر اين اساس دنبال مي کنند گذشته از مواردي که در توافقنامه گنجانده مي شود. بعد معلوم خواهد شد که از اين توافق چه اهدافي در نظر آمريکا بوده است هرچند بر اساس شواهد و قرائن تاريخي آمريکا حتي براي متحدين خود دستش را رو نمي کند.
    پيش بيني مي شود در شرايطي که روسيه و اکراين در وضعيت جنگي قرار دارند و آمريکا توانسته با طرح پذيرش اکراين در ناتو همسايه خطرناک روسيه شود پوتين اين حق را براي خود قائل شده و مجلس دوما هم به وي اجازه داده در صورت لزوم، به اکراين حمله کند تا دست از عضويت در ناتو بکشد. آمريکا از اين شرايط دو هدف را دنبال مي کند. نخست تحريک اتحاديه اروپا براي رفع اختلافات ناشي از خروج ترامپ از برجام و جلب اتحاد و همکاري بلاشرط آنها در ناتو و دوم جلوه دادن خطر روسيه در حمله به اکراين که اين نيز اتحاد متحدين آمريکا چه در ناتو و چه در کشورهاي ديگر را دامن زده است و نتيجه اين جنگ هرچه باشد آمريکا از آن منافعي مي برد. نخست در يک جنگ تبليغاتي گسترده، روسيه و به ويژه پوتين را به قانون شکني قوانين بين المللي متهم نموده و دوم به منظور ضربه زدن به اقتصاد روسيه بخشي از تهديدهاي تحريمي خود را در آغاز عملي نموده و حتي آلمان را به عنوان سفير خود به روسيه فرستاد تا تهديد کند که عمليات لوله گازي نورداستريم را که گاز روسيه به اروپا مي برد تعليق کند و ضمناً به چين و ايران تفهيم نمايد که عواقبي اين چنيني شامل آنها مي شود اگر با روسيه هم داستان شوند.
    آمريکا در اين حيله گري هاي سياسي و نظامي در طول تاريخ يد بالايي دارد و عامل جنگ هاي خانمان سوز در جهان بوده است تا هيچ کشوري قادر نباشد به لحاظ اقتصادي و نظامي توان مقابله با آمريکا را داشته باشد تا در آينده خطري در جهت قطع منافع ملي آن در کشورهاي تحت استعمار و استثمار نباشد.
    براي نمونه آمريکا پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران و رانده شدن کارشناسان آمريکايي و تسخير سفارتش در تهران که به جاسوسخانه مشهور شد نخست با تحريک سرمايه داران و فراري دادن آنها باعث شد بخش عمده اي از ذخائر ارزي بانک مرکزي از کشور خارج شود تا نرخ ريال ايران شناور گردد.
    و دوم يواش يواش تحريم هاي اقتصادي و نظامي را اعمال نمود و اختلاف مرزي ايران و عراق که در قرارداد الجزاير با رايزني آمريکا و باج گيري از محمدرضا شاه به توافق نيم بندي رسيده بود به صدام چراغ سبز داد تا آن را پاره کند و جنگ بر عليه ايران را دامن زند. اسرائيلي ها که نه تحمل عراق را داشتند و نه تحمل ايران و منافع خود را در قدرت اين دو کشور نمي ديدند پس از آنکه جنگ تحميلي 8 ساله اهداف آنها را کاملاً تأمين نکرد و دو کشور به صلح رسيدند و قطعنامه 598 سازمان ملل را پذيرفته و امضاء کردند آمريکا را با اطلاعات غلط تهييج و تحريک کردند که به عراق حمله کند و چون صدام خود را شکست خورده جنگ مي دانست و قادر به پرداخت بخشي از بدهي هاي خود بابت خريد اسلحه از روسيه، فرانسه و انگليس و آلمان نبود با بهانه اختلافات مرزي ابتدا از عربستان باج خواهي کرد و نيروهاي خود را به مرزهاي عربستان برد و سپس به کويت حمله نمود و اين بهانه خوبي بود تا آمريکا با طرح و اشاعه خبر سلاح هاي کشتار جمعي در عراق و حمايت از کويت و عربستان، به آن کشور حمله کند و نظام و رهبر آن را از ميان بردارد تا درآمدهاي توريستي عراق نصيب انگلستان شود و درآمد درصد بالايي از نفت عراق به جيب آمريکا رود.
    کار به جائي رسيد که عربستان چند برابر هزينه دو موشکي که عراق در جنگ به اسرائيل شليک کرد و تل آويو را مورد حمله قرار داد بابت غرامت به اسرائيل پرداخت کند. طعم درآمد جنگ عراق به کام آمريکا و انگليس شيرين آمد و وقتي ديدند بهار عربي به تقليد از انقلاب ايران قصد قيام و رسيدن به انقلابي مردمي دارد اعضاء ناتو با مديريت آمريکا و هم پيماني اسرائيل نخست به ليبي حمله ور شدند و عليرغم ضمانتي که به قذاقي براي ماندش داده و او را خلع سلاح کرده و ترسانده بودند، حتي توصيه کرده بودند به کشوري ديگر تبعيد شود کشورش را مورد تاخت و تاز نظامي و تبليغاتي قرار دادند و او را دستگير کرده و کشتند و منابع نفت سبز مردم ليبي را تصاحب کردند تا گروه هاي مخالف قذافي را با کمک و تحريک آمريکا و متحدين وي به جان هم اندازند و آنها را درگير کسب قدرت کنند. نتيجه آن سيل مردم فقير و بيکار در حال مهاجرت در درياها غرق شدند، يا به گدايي در شهرهاي مهاجرپذير پرداختند. در يک تحليل کوتاه مي توان نتيجه گرفت که:

    • جنگ يمن در 25 شهريور 1397
    • جنگ ليبي در سال 2011
    • جنگ داخلي مصر که به انقلاب منجر شد و حسني مبارک آمريکايي را به زندان انداخت. مردم مرسي رهبر حزب اخوان المسلمين را که رهبر قيام بود به رياست جمهوري انتخاب کردند و او رئيس جمهور انقلابي مردم مصر شد اما با تغييراتي به علت اشتباه مرسي در پذيرش ارتش و عدم پاکسازي آنها اسير کودتاي نظامي شد، گويي اصلا انقلابي در بين نبوده و دوباره مصر در شرايط سخت فقر و بيکاري در ازاء دريافت 4 ميليارد دلار کمک آمريکا تسليم شد و بر عليه فلسطين با اسرائيل همداستان گرديد. آش همان شد و کاسه همان.
    • و جنگ دو کره در 25 ژوئن 1950 که منجر به تجزيه کره شد و هم اکنون نيز پيدا و پنهان اختلافات و تهديدها ادامه دارد. همه سر در آبشخور اهدافي دارند که آمريکا و اعضا ناتو براي حفظ منافع و سلطه خود به راه انداخته اند.


    حال نيز اتحاد روسيه با ايران و چين، آمريکا را حساس کرده لذا با راه اندازي جنگ روسيه با اکراين قصد دارد اين اتحاد سه گانه را تضعيف کند و روسيه را در موضع بدنامي و ضعف قرار دهد.
    بعضي از تحليلگران اين وضعيت را در نتيجه گيري برجام به نفع ايران تحليل مي کنند اما هنوز نيات آمريکا و گروه 5+1 کاملا مشخص نيست زيرا آمريکا زخم خورده انقلاب ايران است و منافع عظيم خود را از دست داده است اگر تضمين هم بدهد و حتي مجلس سنا و پارلمان تحت حمايت جمهوري خواهان هم تضمين دهند هر وقت بخواهند همانند ترامپ و کلينتون آن را به هم مي زنند.
    البته ما که به دنبال بمب اتم نيستيم تا نيروي بازدارنده اي قوي تر از سلاح هايي که داريم در اختيار داشته باشيم و تحريم ها نيز توانسته اند تا حدودي پيشرفت هاي اقتصادي و عمراني ما را کُند کنند ليکن راهي جز اين نداريم که يا در برابر فشارهاي اقتصادي و تحريم هاي بيشتر بايستيم و بهاي آن را بپردازيم و يا براي حفظ منافع خود به مصلحت تن به برجام دهيم، ناگفته پيداست که اگر آمريکا نتواند و يا ما نخواهيم با پذيرش سرمايه گزاري آنان در کشورمان بخشي از منافع آنها را تأمين کنيم سايه جنگ و تحريم و فشارهاي سياسي را دنبال سرمان داريم.
    به قول معروف جنگ نظامي و رسانه اي آمريکا عليه ما بر سر لحاف ملا نصرالدين است (نفت)وگرنه چماق حقوق بشر وسيله اي براي ارعاب کشورهايي است که جزء متحدين آمريکا نيستند.
    حتي اگر تمامي دنيا از جنايت کشتن خاشاقچي فرياد اعتراضشان بلند شده باشد کافي است تا 500 ميليون دلار هديه ملک سلمان به ترامپ مسئله حقوق بشر در عربستان ناديده گرفته شود.
    تو خود حيث مفصل بخوان از اين مجمل
    والسلام

    شماره روزنامه:7426
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در جمعه, 06 اسفند 1400

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.