وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    قوز بالا قوز  

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 31 مرداد 1402 75 0
    سرمقاله "اسماعیل عسلی" 31 مرداد 1402       قوز بالا قوز
    آرامش ، سکوت ، نظم ، بهداشت و ايجاد خشنودي و گفتگوي همراه با مدارا و دلجويي چشمداشت مردم از بيمارستان ها و مراکزدرماني است که در طول تاريخ همواره متمايز کننده ي چنين مراکزي در سراسر جهان بوده است .در بررسي تاريخ تحولات دانش پزشکي هر چه بيشتر به گذشته برمي گرديم و اززمان حال فاصله مي گيريم به ژرفايي رابطه اي معنوي بين پزشک و بيمار و در اولويت بودن درمان بر پايمزد و دستمزد و مبنا بودن خشنودي بيمار از عملکرد پزشک پي مي بريم . محرم و امين بودن پزشک ريشه در چنين مناسبات نهادينه شده اي دارد . در گذشته اغلب کساني که به دانش پزشکي روي مي آوردند يا از طبقات مرفه و برخوردار جامعه بودند که انگيزه ي آنها براي انتخاب چنين پيشه اي مادي نبود و از رهگذر مردم داري در سايه چنين پيشه اي از وجاهت اجتماعي بالايي برخوردار مي شدند و مورد احترام خاص و عام بودند يا اين که به دليل اعتقادات عميق ديني ، زندگي خود را وقف انسان ها مي کردند و مردم به آنها نگاهي فراتر از صاحب يک پيشه داشتند و در حالتي بينابين علاقه مندي افراد صاحب قريحه به دانش پزشکي آنها را در اين مسير قرار مي داد که صد البته برخورداري مالي را نيز به دنبال داشت اما آنها با چنين پيش زمينه ي ذهني به دنبال تحصيل دانش پزشکي نبودند زيرا اين دانش مرز و انتهايي ندارد و پزشکان همواره در حال کسب اطلاع از نوآوري ها و شيوه هاي روزآمد تشخيص و درمان هستند . در گذشته حکومت ها حمايت از صاحبان نبوغ و تخصص خصوصا پزشکان را وظيفه ي ذاتي خود مي دانستند و امکانات بالايي براي فرصت مطالعاتي و سفر به اقصي نقاط جهان را در اختيار آنها مي گذاشتند. اغلب بيمارستان ها نيز يا خيرساز بود و وقف بيماران شده بود و يا اين که حکام محلي از محل بودجه عمومي بيمارستان و درمانگاه تاسيس مي کردند .
    از زماني که تکنولوژي به ياري دانش پزشکي شتافت و راه اندازي مطب و درمانگاه نيازمند وجود آزمايشگاه و راديولوژي و انواع ابزارهاي تسهيل کننده ي درمان گرديد ، بحث تامين هزينه وسايل و امکانات مطرح شد و به تدريج دريافت پول از بيماران بابت حق ويزيت و ديدار با پزشک جا افتاد و به موازات آن تغيير فضاي بيمارستان ها و درمانگاه ها و نگاه مادي به حرفه ي پزشکي نيز به فرهنگ ما تحميل شد به طوري که اکنون کار به جايي کشيده است که برخي پزشکان حتي از دريافت زيرميزي هم ابايي ندارند و رفتارهايي نظير پارتي بازي در تعيين زمان ملاقات با پزشک و مشروط شدن درمان به پرداخت پول به امري رايج تبديل گرديده و به رابطه ي معنوي که بايد بين بيمار و پزشک برقرار باشد آسيب زيادي وارد کرده است .
    برخورد تند برخي پزشکان با بيماران و در ميان گذاشتن مشکلات حادي که براي آنها پيش آمده بدون درنظر گرفتن روحيه بيمار و مخير کردن بيمار براي انتخاب نوع درمان متناسب با بودجه خانواده و ناگزير کردن بيماران براي انجام آزمايش در جاهاي خاص و سفارش شده و مسائلي از اين قبيل که زيبنده ي شغل شريف پزشکي نيست به يکي از دغدغه هاي اصلي مردم تبديل شده است به نحوي که بسياري از افراد بيمار که بضاعت مالي ندارند ترجيح مي دهند به پزشک و بيمارستان مراجعه نکنند و عطاي آن را به لقايش ببخشند .
    در شهر شيراز که به دنبال تثبيت جايگاه خود به عنوان قطب پزشکي است نبايد شاهد مرگ و ميرهاي ناشي از بي پولي و يا سهل انگاري هايي باشيم که به گراني دارو و درمان برمي گردد . متاسفانه نبود آمار دقيق پيرامون خطاهاي رخ داده در حين درمان ، پيگيري برخي ادعاها را به نتيجه مطلوب نمي رساند ولي اگر پاي درد دل مردم کوچه و بازار بنشينيم بسيار مي شنويم که فلاني تنها براي تزريق فلان آمپول ناگزير به فروش وسايل خانه اش گرديده و يا اين که برخي از داروها به اندازه اي گران است که مردم ناگزير به سراغ عطاري ها و يا خود درماني مي روند .
    با گشت و گذار در برخي از بيمارستان هاي موقوفه و دولتي نظير بيمارستان نمازي ، خليلي و حافظ که محيطي مناسب و فضاي سبز در خور اعتنايي دارند متوجه مي شويم که خيرين و نيکوکاران نگاهي همه جانبه به تعريف استاندارد از بيمارستان داشته اند . کساني که زميني نامناسب واقع شده در منطقه اي شلوغ را بدون فضاي سبز و محيطي دلگشا براي بيمارستان در نظر مي گيرند و نام آن را هم بيمارستان خصوصي مي گذارند و تنها در برابر دريافت پول پاسخگوي بيماران هستند ، پيشه ي مقدس پزشکي را به سخره گرفته اند . جاي تاسف است در جامعه اي که ساليانه ميلياردها تومان از بودجه ملي صرف تبليغ ارزش هاي اخلاقي مي شود ، جاي اخلاق در برخي از بيمارستان ها و درمانگاه ها خالي است . ناگفته نماند که برخورد غيرقانوني شرکت هاي بيمه طرف قرارداد با کارگران و کارمندان سهم برجسته اي در ايجاد چنين نابساماني هايي داشته است . اصولا مکانيزمي که براي بازگشت هزينه ي درمان توسط بيمه در نظر گرفته شده ابتر است چرا که بيمار وظيفه مند نيست پيگير دريافت حق بيمه ي خود باشد . اکنون که با الکترونيکي شدن پرونده هاي پزشکي ، امکان برقراري ارتباط بين مراکز درماني و پزشکان با شرکت هاي بيمه فراهم گرديده ديگر نبايد شاهد تجمع بيماران و افراد منسوب به آنها در دفاتر نمايندگي بيمه ها باشيم . اين روزها افسردگي ناشي از هزينه هاي درمان قوز بالا قوزي است که ديده نمي شود.
     
    شماره روزنامه:7839
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در سه شنبه, 31 مرداد 1402

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3