وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    لوازم توسعه صنعت گردشگري  

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 18 شهریور 1402 149 0
    سرمقاله " اسماعیل عسلی" 18 شهریور 1402       لوازم توسعه صنعت گردشگري
    وقتي سخن از فعال سازي صنعت گردشگري در فارس و شيراز در ميان است همه مسئولين و مردم بر سر کليات آن با يکديگر اتفاق نظر دارند اما همين که مي خواهند براي برنامه ريزي بر سر جزئيات آن و بستر سازي و ارزيابي امکانات اتاق فکري تشکيل دهند بر سر در اولويت قرار دادن ظرفيت ها ، هر کدام مسيري متفاوت را در پيش مي گيرند که با ذائقه ي خودشان همخواني دارد . عده اي با اشاره به وجود زيارتگاه هاي پرشمار در فارس و شيراز اين گونه نتيجه گيري مي کنند که بايد روي اين موضوع متمرکز شوند و امکانات را نيز به اين سمت هدايت نمايند .
    عده اي ديگر با توجه ويژه به آثار باستاني منحصر به فرد در فارس بر اين باور هستند که چون اين آثار روايتگر ديرينگي رواج تمدن و فرهنگ سرزمين باستاني ايران و بيانگر تاثيرگذاري فرهنگ و منش ايراني بر ساير ملت هاست ، توجه به اين شاخه از گردشگري را براي به رخ کشيدن هژموني ريشه دار ايرانيان لازم و ضروري مي دانند .
    عده اي ديگر با اشاره به تنوع اقليمي و وجود جنگل و کوه و دشت و صحرا و دره ها و تنگه هاي خوش آب و هوا در فارس ، توجه ويژه به اکوتوريسم را پيشنهاد مي دهند. عده اي ديگر با اشاره به اين که فارس در طول هزاران سال زير سايه فرهنگ رواداري شاهد همزيستي مسالمت آميز پيروان اديان گوناگون بوده ، توجه به اين قابليت فرهنگي و به نمايش گذاشتن آن را مفيد مي دانند . به موازات چنين رويکردهايي مطرح بودن شيراز به عنوان قطب پزشکي ايجاب مي کند که با توجه به نزديکي استان فارس به کشورهاي ثروتمند حاشيه خليج فارس ، بسترهاي مناسبي براي سرمايه گذاري و احداث بيمارستان هاي مجهز و ساخت هتل هاي مجلل در شيراز را رويکردي اقتصادي و قابل توجيه توصيف مي کنند .
    با در نظر گرفتن تمامي اين موارد بايد اذعان داشت که تمامي شاخه ها و بخش هاي گردشگري نه تنها با يکديگر مغايرتي ندارند بلکه مي توانند به ياري هم بشتابند و تکميل کننده اين رنگين کمان باشند . متوليان بخش هاي گوناگون گردشگري هم که هر ساله در ايام تعطيلات نوروزي تلاش مي کنند با پر مخاطب جلوه دادن بخش مورد نظر خود از طريق ارائه آمارهاي ميليوني بازديد کنندگان ، توجه به نوع خاصي از گردشگري را تبليغ نمايند نيز بايد بدانند که ايران در طول هزاران سال به دليل قرار گرفتن در ميان سرزمين هاي شرقي و غربي و شمالي و جنوبي ، همواره به اعتدال و ميانه روي و همزيستي مسالمت آميز پيروان اديان و نحله هاي گوناگون فکري روي خوش نشان داده و وجود اقوام گوناگون با سنت هاي متفاوت گوياي اين واقعيت تاريخي است . لذا شايسته نيست در حالي که از منظر مورخين و پژوهشگران صاحب نظر در زمينه گردشگري نام ايران در کنار هند و چين و مصر و يونان که همگي خاستگاه تمدن بوده اند قرار مي گيرد؛ در حالي که درآمد ايران از رهگذر صنعت گردشگري به پاي کشورهاي کوچک واقع شده در حاشيه خليج فارس هم نرسد و کار به جايي برسد که مردم ما براي چشيدن طعم آسايش ناگزير به انتقال دارايي و ثروت خود به کشورهايي نظير ترکيه و عمان و قطر باشند !
    چندين دهه تجربه به کارگيري انواع شيوه هاي ناکارآمد مديريتي در حوزه گردشگري بايد به ما آموخته باشد که پرهيز از انحصارطلبي و خود شيفتگي و ايجاد فضايي انساني زير سايه رواداري هاي مبتني بر واقع بيني از لوازم توسعه صنعت گردشگري است .
     
    شماره روزنامه:7853
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در شنبه, 18 شهریور 1402

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3