وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    فارس از رئیس جمهور چه انتظاراتی دارد؟  

    توسط محمد عسلی/ مدیر مسئول روزنامه عصرمردم 19 مهر 1402 189 0
    سرمقاله محمد عسلی 19 مهرماه         فارس از رئیس جمهور چه انتظاراتی دارد؟
    در آستانه سفر ریاست محترم جمهور بی  مناسبت نیست که مسئولان امر موقعیت فعلی و جایگاه گردشگری، فرهنگی و هنری فارس را تشریح نموده. نیازمندی  ها و تقاضاهای مردمی را مطرح نمایند هرچند مسئولان فارس از قبل برنامه  ریزی  هایی برای درخواست هایی که دارند کرده  اند و مهمترین سفر به منظور افتتاح طولانی  ترین و پرهزینه  ترین بزرگراه شیراز- اصفهان است که فقط دو بخش آن ناتمام می  باشد اما جا دارد بودجه هایی برای ارتقای گردشگری و سطح فرهنگ و تعالی روابط عمومی در اخلاقمداری به منظور پیشگیری از جرائم و پرهیز از اعتیاد و طلاق اختصاص یابد. مضافا آنکه شیراز و فارس قابلیت  های بی  نظیری برای رونق گردشگری دارند که هنوز بسیار کار دارد و می تواند یکی از منابع درآمدزا برای اشتغال جوانان باشد.
    مورد دیگر صنایع دستی است که به بوته فراموشی رفته و چندین هنر گذشته که فقط آثاری از آنها باقی است مورد بازدید گردشگران قرار می  گیرد.
    هنر خاتم، منبت، نقاشی روی دیوار، مسگری، خطاطی، کاشیکاری و معماری ایرانی- اسلامی جای خود را به آپارتمان  سازی  های بی  روح داده و بیشتر جنبه  های اقتصادی سازه  ها مورد نظر است تا زیباسازی و هنرنمایی برای احساس شادمانی.
    بسیاری از محله  های بافت قدیم تخریب شده  اند که نیازهای همسایگان را رفع می  کرده و از رفت و آمدهای خارج از محله پیشگیری می  شده است.
    تخریب بافت قدیم به هر دلیل هنوز هم یکی از معضلات شهر شیراز است. اختصاص بودجه  ای برای بازسازی و اصلاح بافت قدیم یکی از راهکارهای پیشگیری از اقامت خطرساز مهاجرانی است که در زوایا و گوشه و کنار بعضی بناهای تخریب شده که بیشتر مورد استفاده معتادان است سکنی گزیده  اند.
    موضوع تعریض و اصلاح راه  های روستایی که تصادفات زیادی را شاهد بوده  اند نیز می تواند مطرح گردد تا شاید چشم عنایتی باز شود و این کار هم به سامان برسد.
    به منظور رفع مشکلات ناشی از بیکاری می  توان طرح تأسیس و احداث کارخانجات فرآوری  های میوه جات را مطرح نمود که مهمترین آن فرآوری انجیر استهبان است که به صورت خام به بازرگانان چینی و کره  ای فروخته می  شوند و آنها بیشتر از باغداران انجیرستان که با زحمات زیاد در شرایط سخت درختان انجیر را به ثمر می  رسانند سود می  برند.
    دیگر آنکه اطراف شهر شیراز نیاز به درختکاری دارد تا هوای سالمی برای شهرنشینان تأمین شود و به زیبائی اطراف آن بیفزاید.
    مسلما تأسیس کارخانجاتی که بتوانند اشتغال  زایی کنند یکی از ضروریات است هرچند تعداد قابل توجهی از کارخانجات قبلی شیراز یا کاملا تعطیل شدند مانند کارخانه پارچه  بافی، کارخانه زیمنس، کارخانه آزمایش، مجتمع بزرگ گوشت در مرودشت و دیگر مواردی که ذکر آنها اطاله کلام می  شود و یا با حداقل ظرفیت کار می  کنند.
    اصلاح و بازسازی لوله  های زیرزمین آبرسان شهر شیراز که از زمان مرحوم محمد نمازی واقف اولیه لوله  کشی آب شیراز تاکنون به جائی نرسیده و پوسیدگی لوله  ها علاوه بر هرز درصد قابل توجهی از آب شرب بیم آن می  رود که آلودگی  ها به داخل لوله  ها نفوذ کنند و این کار که 25 سال قبل براساس دیدگاه  های فنی می  باید اصلاح و ترمیم می  شده تاکنون در فراموشی مانده است.
    سر و سامان دادن به پخت انبوه نان به منظور رعایت بهداشت و کیفیت مطلوب و پرهیز از تعطیلی و صرف وقت در صف خرید هم یکی از معضلات فارس است زیرا نان چندان باکیفیتی عرضه نمی  شود.
    تأمین نیازهای دانش  آموزان کم  برخوردار و بازسازی مدارس قدیمی نیز یکی از نیازمندی  های فوری است که موجب ناکامی دانش  آموزان محروم از تحصیل شده است.
    علیرغم آنکه استاندار مردمی و خدمتگزار صدیق جناب آقای دکتر ایمانیه شبانه  روز درتلاش برای بهبود شرایط و وضعیت فارس بوده  اند اما توجه مسئولان مرکز به ویژه ریاست محترم جمهور به موقعیت فارس و نیازهای آن که بیش از 14 هزار شهید ایثارگر تقدیم ایران عزیز نموده است می  تواند در رضایت بیشتر خانواده محترم شهدا مؤثر باشد و رضامندی خاطر آنان را سبب گردد.
    مسئله مهم تأمین آب شرب و بهداشتی مورد مصرف اهالی روستاهای محروم فارس و نیز شهرهایی که بیش از ظرفیت به رشد جمعیتی رسیده  اند می  باید در دستور کار قرار گیرد که مسلما مسئولان امر به این مهم توجه کرده  اند.
    با توجه به پراکندگی قومیت  های عشایری در نقاط مختلف فارس و به ویژه شیراز احساس می  شود نیازهای عشایر سیار که اسکان یافته  اند نیز یکی از مواردی است که می  باید در سفر ریاست محترم جمهور مطمع نظر باشد.
    حفظ و حراست از بناهای تاریخی و سازه  های میراث فرهنگی نیاز به بودجه  ای دارد که بتوان از پس آن برآمد.
    مسلما با اصلاح و بازسازی آنها می  توان منبعی درآمدساز را برای فارس ایجاد نمود. ممکن است این سئوال در اذهان خوانندگان و مخاطبان این نوشتار مطرح گردد که این همه تقاضا سنگ بزرگی است که بلند کردن آن از عهده مسئولان برنمی  آید. اما ناگفته پیداست که فارس نسبت به بعضی استان  های همسایه از جمله اصفهان، کرمان و حتی کهگیلویه و بویراحمد از توسعه و پیشرفت صنعتی و خدماتی در طول دوران انقلاب بازمانده و به نسبت گذشته کمتر به آن توجه شده است و حالا می  باید بیشتر خلاء بی  توجهی  های گذشته پر شود.
    امید که این نکات یادآور مسائلی باشد که توجه مسئولان امر به ویژه ریاست محترم جمهور را جلب نماید.
    والسلام
     
    شماره روزنامه:7877
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در چهارشنبه, 19 مهر 1402

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3